یکی ازین شبهای بارونی با صدای رعد و برق از خواب پریدم

هوا کمی سرد بود و دلم عجیب هوای آش کرده بود !

خلاصه همون نصفه شب رفتم سراغ قوطی حبوبات 

این آش محصول مشترک رعد و برق و سرما و گرسنگی و آشپزخونه گردی شبانست 

دیگه چه شله قلمکاری شود ….

از اسم آش نترسید ، پختنش از خیلی غذاها ساده تره ،

و جاتون خالی تو هوای بارونی که تو عکس هم مشخصه خیلی خیلی چسبید

من اینجا مواد لازم رو به اندازه ۴-۶ نفر میگم ، یعنی خودتون میخورید واسه همسایه بغلیتونم یک قابلمه فسقلی میفرستید

اندازه های کتابها به درد لشکر زرهی میخوره دو دیگ آش میده آدم نمیدونه چیکارش کنه !

دوربینم به علتی اون روز نبود و با موبایل عکس گرفتم ، اگه کمی تاریکه ببخشید ….

مواد لازم :

نخود : نصف پیمانه

لوبیا چیتی : نصف پیمانه

لوبیا قرمز ریز : نصف پیمانه

لوبیا سفید: نصف پیمانه

عدس آشی : نصف پیمانه

بلغور گندم : نصف پیمانه

برنج ریز دانه : نصف پیمانه

گوشت : ۳۰۰ گرم

سبزی آشی پاک شده : ۲۰۰ گرم

پیاز : ۲ کوچک + یک متوسط

نعنای خشک : ۱-۲ ق غ

روغن

زردچوبه -فلفل قرمز – فلفل سیاه – نمک – دارچین – زیره سیاه

روش کار :

حداقل ۶ ساعت قبل از پخت ، حبوبات ( به جز عدس ) و بلغور و برنج رو میشوییم و با آب اضافه خیس میکنیم و کنار میذاریم :

در روز موعود! نخود و انواع لوبیا رو با ۵ لیتر آب میریزیم داخل قابلمه بپزه

داخل یک قابلمه  جدا(ترجیحا زودپز) یکی از پیاز کوچیکهارو با گوشت و زردچوبه تفت میدیم و با آب کافی میذاریم بپزه و بعد ریش ریش میکنیم کنار میذاریم:

دوساعت که از شروع پخت حبوبات گذشت ، عدس رو به اونها اضافه میکنیم، اینجا بخار دیگ اجازه عکاسی نمیداد ، اما فکر نکنم با توضیحات مشکلی داشته باشید

(تو این فاصله ۲ ساعته وقت داریم که پیازداغ روی آش رو درست کنیم در پست قبلی روش تهیه شو توضیح دادم  )

یک ساعت بعد از عدس (یعنی بعد از ۳ ساعت از شروع پخت یا هروقت تمام حبوبات کاملا پخته )،

چند تا از هرکدوم لوبیا و نخودها برای تزیین از دیگ در میاریم و جدا میذاریم

و بقیه محتویات قابلمه رو حسابی میکوبیم تا حبوبات له بشن ، اینجا اگه خیلی غلیظ شده آب اضافه کنید

بعد گوشت و بلغور و سبزی رو اضافه میکنیم و هر پنج دقیقه هم میزنیم

نیمساعت که با گوشت و بلغور پخت برنج رو اضافه میکنیم ، ده دقیقه بعد از اضافه کردن برنج آش کاملا غلیظ میشه :

ازینجا باید دائم هم بزنیم که ته نگیره و آش ما یکدست و کشدار بشه :

اون پیاز متوسط که داشتیم هرجور مایلیم خرد میکنیم :

(شکلش مهم نیست ، قراره بره داخل آش )

با روغن تفت میدیم و هروقت سرخ شد خاموشش میکنیم و  بهش یک چهارم ق چ دارچین ، یک قاشق مرباخوری زردچوبه ، یک هشتم ق چ زیره سیاه ، مقداری که با ذائقتون بخونه فلفل قرمز و سیاه اضافه میکنیم که عطر ادویه ها داخل روغن آزاد بشه ، بعد داخل آش میریزیمش

حسابی هم میزنیم ، غلظت آش و نمک اون رو تنظیم میکنیم ، آش خوشمزمون حاضره

برای تزیینش ، من با اون یکی پیاز کوچک که توی مواد لازم گفتم  پیاز داغ درست کردم و با نعنا داغ و حبوبات پخته کنار دستم گذاشتم  :

و روی ظرف آشم یک باغ گل پاییزی کشیدم :

بعدشم وارمر ظرف رو روشن کردم و رفتم تو حیاط ِ بارون خورده

اصلا تو همین هوا ها باید آش خورد ، بـــــــــه به 

امیدوارم بپزید و لذت ببرید ، نوش جان 

دسته بندی سوپ،آش

2 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. مریم می‌گه:

    سلام
    توی وبلاگ زیر یه نوع سبزی برای تسریع در جا افتادن آش شعله قلم کار و همچنین پخت مقدار زیاد برای نذری گذاشتن خیلی جالبه
    http://shahinshahresfahan.blogfa.com/

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول