همونجور که میدونید قهوه خیلی انواع و اقسام داره ، اینجا قصد ندارم روشهای مختلف دم کردن قهوه رو بگم ، هرنوع روش دم کردن و نوشیدنی با قهوه خودش کلی توضیح میخواد که نمیشه یکجا جمعش کرد ، خود ایتالیایی ها حداقل ۴۰ نوع نوشیدنی با قهوه دارن !
اینجا میخوام اصولی که برای انتخاب و خرید قهوه لازمه بدونیم رو بگم ،
قبلا اینجا خیلی مختصر توضیح داده بودم که دانه قهوه رو هر ملتی یه جور بو میده و تا حد خاصی آسیاب میکنه ،
جمع بندی اینها رو به صورت فاکتورها و استاندردهایی تعریف کردن ،
همه این استانداردها به کار ما نمیاد ، فقط چندتاشونو موقع انتخاب قهوه میتونیم توجه کنیم :
فاکتور اول : مدت زمان بو دادن :
۱- ۷ دقيقه: بو دادن ملايم: AMERICAN ROAST.
۲- ۹ الي ۱۱ دقيقه: بو دادن متوسط: CITY ROAST.
۳- ۱۲ الي ۱۳ دقيقه: بو دادن تا حد تيره: FRENCH ROAST.
۴- ۱۴ دقيقه: تيره ترين حالت: ESPERESSO ROAST
فاکتور دوم : استاندارد رنگ که درواقع تابعی از مدت بودادنه و اینجوری تعریف میشه :
۱-روشن مثل: دارچینی ، آمریکانو ، نیو انگلند و ..
۲-متوسط مثل : سیتی ، فول سیتی
۳-تیره مثل : وینیز ، فرانسه ، ایتالیان
فاکتور سوم : درجه آسیاب شدن قهوه یا (نرمی و زبری اونه ) که اینجوریه :
(عکس درجات زیری رو میتونید اینجا در سایت ineedcoffee بببینید )
۱- خیلی زِبر و خشن :برای روش کولد بروینگ
۲- زِبر : قهوه فرانسه
۳- نیمه زِبر : کافه سولو
۴- متوسط : برای روش دریپ
۵- نیمه نرم : برای روش های وکیومی و سیفونی
۶ – نرم : موکا و اسپرسو
۷ – خیلی نرم : تُرک ، ارمنی ، یونانی
فاکتور جهارم : افزودنی ها :
مواد مختلفی میتونه در بسته بندی قهوه باهاش همرا باشه و میتونیم بهش توجه کنیم ، مثلا :
گرانول شکلات ، تاپینگ کاکائو ، کافی مِیت ، شکر و …
شاید همینجوری به نظرتون گنگ و بی معنی بیاد ، پس بهتره با ذکر مثال توضیح بدم :
به این جعبه نگاه کنید :
میفهمیم که دانه ها بسیار نرم آسیاب شدن (تُرک) و ۹-۱۱ دقیقه بو داده شدن و رنگ قهوه ای متوسطی دارن ( برشتگی متوسط)
حالا چندمدل قهوه جات ! موجود در بازار رو مرور کنیم :
قهوه ترک :
بیاید از نردیک به اون فاکتورهایی که در بالا توضیح دادم نگاه کنیم :
رنگ قهوه ای متوسط با درجه زِبری خیلی نرم
▀
قهوه میلیکانو( از انواع قهوه عربی ):
نمای نزدیکش با درجه زِبری نرم ، رنگ متوسط :
▀
قهوه فوری ( که به نسکافه معروفه ) :
تیرگی و زبری قهوه فوری تقریبا در حد اسپرسو :
▀
کاپوچینو :
کاپوچینو یه نوع قهوه نیست بلکه یکی از انواع نوشیدنی های قهوه ست ،
ترکیبش مقدار زیادی کف و شیر (کافی مِیت )با قهوه نرم :
▀
کافی میکس :
کافی میکس انواع مختلفی داره ، رایجترینش ۳*۱ که مخلوطی از قهوه فوری با کافی مِیت و شکره :
▀
هات چاکلت :
این یکی اصلا قهوه نیست ، پایه ش شکلاته و چون دوسش دارم اینجا آوردمش گریه نکنه
بعضی افزودنی هایی که تو بازار ما هم پیدا میشه :
کاکائو:
که درجات تفت مختلفی داره ، اینجا برای مقایسه من کاکائو با درجه رنگ روشن رو در کنار درجه رنگ تیره گذاشتم :
این نوع تیره کاکائو رو آلمانی میگن
▀
کافی مِیت :
برای خامه ای کرد قهوه استفاده میشه و نوع پودریش معمولا گیاهیه ،
رنگ روشن و بافت پفکی داره :
اگه با چربی مشکل ندارید از خود خامه میشه استفاده کرد
▀
شوکو تاپینگ :
یه جور ترکیب تو مایه های پودر کاکائوی شیرین شده ست که روی قهوه هایی که لایه آخرشون خامه ای و روشنه میپاشیم
▀
شوکو گرانول :
اینم همون قبلیه ، با دانه های درشت تر و بافت گرانولی که روی کاپوچینو میپاشیم
در فرصت های آینده بقیه انواع قهوه که جا موند مثل اسپرسو و فرنچ رو هم اینجا اضافه میکنم
فعلا بعد از اینهمه عکاسی و تایپ، به یک coffee break احتیاج دارم …