یادمه دبیرستانی که بودم ، همیشه شب یلدا وسط امتحانات ترم می افتاد ، یک شب یلدا هم مصادف با امتحان تاریخ شده بود و من خوشحال و خندون ازینکه یک درس راحت دارم ، از صبح نشستم پای برنامه تلویزیون و دستور باسلوق رو در یکی از کانالها دیدم ، انقدر از راحتی دستور به وجد اومده بودم که همون روز برای اولین بار و به تنهایی باسلوق پختم و بعد از اون باسلوق برای من به یکی از نوستالژی های یلدا تبدیل شد …
امسال هم به یاد اون روزا باسلوق پختم و برای یلدایی تر شدنش ، اناریشو درست کردم
این شما و این باسلوق انار خوشمزه

مواد لازم :

آب انار: یک لیوان

نشاسته : ۴ قاشق غ

پودر ژلاتین : یک ق م

شکر: نصف لیوان

پودر نارگیل : حدود ۱ لیوان

گلاب : یک پنجم پیمانه

دانه انار برای تزئین

روش کار :

پودر نارگیل رو نازک و یکنواخت کف سینی که کاغذ روغنی انداختیم پخش میکنیم :

پودر ژلاتین رو در چندقاشق از آب انار میریزیم :

و ۵ دقیقه کنار میذاریم تا ژلاتین حالت ژلی بگیره بعد به روش بن ماری یا روی کتری حرارتش میدیم تا ژلاتین حل بشه و کنار میذاریمش:

با بقیه آب انار، نشاسته و شکر رو حل میکنیم:

مخلوط آب انار و نشاسته رو روی حرارت ملایم میذاریم و مدام هم میزنیم :

وقتی مخلوط نشاسته شروع به جوشیدن کرد، ژلاتین حل شده رو اضافه میکنیم و به هم زدن ادامه میدیم:

کم کم (بعد از حدود ۵ دقیقه ) غلیظ میشه و حباب های درشت میزنه :

گلاب رو هم اضافه میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم:

غلظت محلول وقتی سرد میشه کمی بیشتر میشه ،۲ دقیقه اجازه میدیم تو همون ظرف کمی خنک بشه تا از روان بودنش کم بشه و کار باهاش راحتتر باشه ، اما نباید ببنده ، گاهی همش میزنیم

حالا ظرف محتوی باسلوق رو آروم وسط پودر نارگیلهای سینی خالی میکنیم :

چند دقیقه صبر میکنیم تا کاملا سرد بشه ،

بعد از یک سمت به کمک کاغذ روغنی باسلوق رو رول میکنیم (خود کاغذ رو رول نمیکنیم ، فقط به کمک اون باسلوق رو روی خودش میندازیم و تا میزنیم

رول که حاضر شد، به خوبی با کاغذ روغنی زیرش میپیچیمش و میذاریم یکساعت داخل فریزر بمونه ، بعد برای یکساعت دیگه داخل یخچال میذاریمش تا حسابی ببنده و خوب و راحت برش بخوره

کاغذ روغنی رو باز میکنیم و به کمک چاقو اره ای باسلوق رو برش میزنیم

و با دونه انار تزئین میکنیم

باسلوق ما حاضره

طعم ترش و شیرین خوبی داره امتحانش کنید

نوش جان

دسته بندی دسته‌بندی نشده

10 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. سعیده می‌گه:

    سلام پیوند جون،دستت درد نکنه.عالی شده.
    یه زحمت برات دارم،اگه ممکنه دستور خورش خلال بادام کرمآنشاه رو برامون بزار.
    مرسی

    • پیوند می‌گه:

      سلام سعیده جونم ، ممنون??
      عکس نهایی خورش خلال رو گرفتم اما عکس مراحلشو نگرفتم ,حالا شاید بدون مراحل دستورشو بذارم تا بعد عکس مراحلم بگیرم انشالله ،
      خدا کمک کنه پستش میکنم از این روزا ، سرم شلوغه ممکنه نرسم

  2. افسانه می‌گه:

    سلام پیوند جون .خسته نباشی چقدر باسلوقات خوشرنگن .همچنان خوش به حال مهمونای خونه شما. پدر ومادرمن خیلی اهل باسلوق خوردن نیسنن واسه همین من اولین بار وقتی خیلی بچه بودم تو عیددیدنی هامون این جناب باسلوق رو مشاهده کردم ولی ازش نخوردم بعدش که اومدیم خونه ازمامانم خواستم که برام بخره ولی اسمشو نمیدونستم هی میگفتم از اونا که شبیه تپه برفی بود میخوام! پدر ومادرم بعد ۲ ساعت مشورت فهمیدن منظور من چیه!

    • پیوند می‌گه:

      سلام افسانه جونم،مرسی،چشمات خوشرنگن??
      مرسی عزیزم نظر لطفته
      اگه میدونی کسی اهل خوردنش نیست مقدارشو کم کن مثلا یک سوم دستور رو بپز ،کی به کیه
      آخی چه خاطره بامزه ای، تپه برفی ? ناااازی چه افسانه کوچولو بامزه ای بودی ??

  3. سارا می‌گه:

    سلامدستوراتون عالیه… من خیلی با طعم انارش رو دوست دارم… موفق باشید :)

  4. مامان مریم می‌گه:

    سلام عزیزم
    خیلی عالی شده نوش جون

  5. سعیده می‌گه:

    سلام پیوند جون.این مقدار پودر ژلاتین معادل چقدر ورق ژلاتینه؟

    • پیوند می‌گه:

      سلام سعیده جونم ؛ بستگی به ضخامت ورقه ژلاتینتون داره ، مقدارش اندکه درحد یک ورق احتمالا جواب میگیرید؛ به شرطیکه حسابی تو غلیظ کردن باسلوق روی شعله صبور باشید

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول