فکر نمیکنم هیچوقت هیچ شیرینی تونسته باشه برای مردم خاورمیانه به اندازه باقلوا محبوب باشه و بین ملتهای مختلف بچرخه و انواع و اقسام پیدا کنه ،باقلوای عربی،لبنانی ، ترکی و .. همه حاصل گشت و گذار این شیرینی در بین مردم خاورمیانه هستن ، این جناب باقلوای شعیریه هم ورژن پاکستانی این شیرینیه .

احتمالا با شعیریه آشنایی دارید،شعیریه همین رشته های بسیار نازکه که در بازار ایران به اسم رشته پاکستانی فروخته میشه ، از لوازم قنادی فروشی یا فروشگاههای بزرگ میتونید این رشته رو تهیه کنید

انواع و اقسام دسر و شیرینی میشه با این رشته تهیه کرد که من امروز به مناسبت یلدا با یه نوع آجیلیش اومدم ، که خیــــــــــلی خوشمزست ، باقلوا دوست ها دست به کار شید که یلدا نزدیکه …

مواد لازم:

رشته شعریه : ۱۵۰ -۲۰۰ گرم (۱ بسته)

انواع مغز آجیل (مثلا ترکیب گردو و پسته و بادام ) : ۱۵۰-۲۰۰ گرم

شیر عسلی (الحلیب ) : ۱ قوطی

کره : ۳۰ گرم

گلاب : یک هشتم پیمانه

زعفران دم کرده

روش کار:

کره رو توی تابه بزرگ میریزیم :

من بوی کره سرخ شده رو دوست ندارم و مارگارین(کره گیاهی) استفاده کردم

،بهتره لبه تابه کمی بلند باشه که رشته ها موقع تفت دادن بیرون نریزه ، و بازهم بهتره تابه سرامیک یا چدن یا هر جنس ضخیم دیگه باشه که حرارتو یکنواخت و ملایم به رشته برسونه و رشته نسوزه

رشته رو با دست خرد میکنیم و روی کره میریزیم و خوب تفت میدیم :

حدود ۵ دقیقه طول میکشه تا طلایی بشن، بعد قوطی شیرعسلی رو توی تابه خالی میکنیم و تفت میدیم :

۳ دقیقه بعد مغزها که کمی داخل کیسه فریزر کوبیدیم و شکستیم بهش اضافه میکنیم :

بعدشم زعفرون و گلاب رو :

ازین مرحله به بعد فقط تا حدی تفت میدیم که یه مقدار آب اضافی تبخیر بشه و غلظت شیر عسلی داغ مثل موقعیکه سرد بود بشه (شیرعسلی داغ که میشه روانتر میشه )

حالا باقلوا رو داخل قالب میریزیم، میتونید از قالب یخ های کوچیک استفاده کنید، یا قالب شکلات ، یا مثل من از قالب مافین

(این شیرینی خیلی سنگین و مقویه ،بهتره سایزشو خیلی بزرگ نگیرید،من ۱٫۵  سانت از هر قالبمو پر کردم بعد با یه قالب مافین دیگه پرِس کردم تا حدود ۱ سانت شد )

با پشت قاشق ، باقلوا رو به قالب فشار میدیم تا منسجم بشه و فرم بگیره

بعدشم راهی یخچال میشه تا وقتی طاقت داریم ،نه ببخشید تا وقتی که ببنده

بهتره قالب رو داخل سلفون بپیچید که از یخچال بو جذب نکنه

حدود ۴-۵ ساعت بذاریدش که عمق باقلوا هم خنک و منسجم بشه

بعد با لبه قاشق دور تا دور و کفش رو از قالب جدا کنید :

کمی پودر یا خلال پسته بپاشید و سرو کنید

من از غنچه گل رز محبوبم استفاده کردم

با اینکه خیلی روش پخت ساده ای داره اما خیلی خوشمزه میشه ،

یه باقلوای آجیلی با عطر گلاب و زعفرون و بافت رشته های ترد و کرانچی

من برای مهمونی پختمش،اما اهالی خونه انقدر دوست داشتن که میگفتن ما تا تهشو میخوریم،شما دوباره بپز:D

نیاز به تعریف نداره دیگه ، باقلواست آقا ! باقلوا !

بپزید و لذت ببرید، نوش جان

یلدا خوش بگذره

16 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. ش می‌گه:

    ازینا اولین بار بابام از سوریه آورد یه ذره شکلش فرق داشت
    سفارت لبنان هم برای کاری رفته بودیم ازینا آوردن
    عین گاو توش مغزپسته ریخته بودن بعد به طرز مضحکی یه بادوم هندی گذشته بودن روش برای تزئین
    به سفیرشون گفتم این بالذات خودش تزئینه دیگه تزئین کردن نمیخواست
    میدونی سالانه هشتصد هزارتن باقلوا تو کشورهای عربی خورده میشه؟؟

    از خودم در آوردم ولی میخواستم بگم که خیلی باقلوا دوس دارن :)

    • پیوند می‌گه:

      نوش جونتون ، اتفاقا موقع پست گذاشتن یاد خانواده شما افتادم،نمیدونم چرا،شاید ذهنم یادش بوده ازینجور خوردنی ها دوست داری ?
      کلی به خاطره سفارت خندیدم ،یعنی اگه اسم هم نمینوشتی کاملا معلوم بود کلام کیه ستاره ???
      آره خعلی دوس دارن ،زیااااد

  2. دخترپاییز می‌گه:

    اولا….این رشته رو از کوجا باید بگیرم…

    دوما….وووووی احساس میکنم زیر دندون کریسپی و ترده…خرت خرت میکنه عایا….

    سوما الان دیگه سوما مجازه….چون یک عدد دخدر شیکموی شیرینی دوست و باقلوا دووووووست با لب و لوچه آویزون ساعت ۵:۳۶ دقیقه صبح ….بیدار مونده تا اولین مغازه باز بشه بره از این رشته ها بخره…

    چهارما……..وووووووووووی یه شیرینیه شکیل و خوووووشگل و راحت

    فداااااااااااات عزیز دلم که با اینهمه مشغله …عکس و توضیحت مثل همیشه کامل و بی نقصه

    • پیوند می‌گه:

      نگا کن خوابِ خواب بودی ها ! معلومه کار خونه امشب خسته ات کرده ، خسته نباشی دختر مهربون
      عزیز دلم تو متن نوشتم که لوازم قنادی ها و بعضی فروشگاههای بزرگ ازینا داره

      هوم ! آره دقیقا همینجوریه ،کرانچیه

      خخخخخخ! چرا انقدر با سوما بیچاره لجی ؟ من از ۳ خوشم میاد آخه تا ۳ میشه بازی میشه

      آره دقیقا، خیلی چیز خوبیه ، میدونم که میپزیش و عالی میشه ،پیشپیش نوش جونتون

      زنده باشی با اینهمه مهربونی هات عزیزم ، ممنون از لطفت

  3. نسیم می‌گه:

    من اینو به اسم باقلوای کادایف درست کردم تنها فرقش اینه که به اندازه شیرعسلی آب جوش هم بعد از شیر عسلی میریزم و اجازه میدیم جذب رشته ها بشه باقلوای نرمی به دست میاد و کره هم مقداری بیشتر ولی خوشمزه است ها
    حالا اینبار این شکلی درست کنم ببینم مزه اش چه طوریه تردتر بشه بیشتر دوست دارم ولی مغزهای توش رو نه برای خودم نمی ریزم برای هومان و باباش می ریزیم

    راستی این رشته ها رو هم به اسم رشته کادایف خریدم
    اینجا هرجا میرفتم پیدا نمیکردم تو لوازم قنادی فروشی ها هم نبود. نیست که فالوده زیاده اینجا همه میخواستن به زور بهم حالی کنن دنبال رشته های فالوده هستم خودم نمی دونم چیه
    بعد که یه جا پیدا کردم یه کارتن ازش خریدم و حالا یه عالمه از اینا دارم که باید باهاش انواع مختلف باقلوا درست کنم خیلی هم دوست دارن رفقا
    باقلوا هم یکی از معدود شیرینی هاییه که من خودمم می پسندم
    یه مدلش هم هست با کرم درست میشه اونو تو اینترنت هرچی سرچ میکنم پیدا نمیکنم

    • پیوند می‌گه:

      درسته ، به اسم کانفه و کادایف و کونفه هم شناخته میشه
      موقعی که من اینو میپختم،مادرم توصیه میکردن کمی آب هم اضافه کنم اما من باتوجه به آب زعفرون و گلاب ترجیح دادم دیگه آب نریزم که کرانچی بمونه،به نظرم خوش خوراک تر بود کرانچیش، امتحانش کن
      او چرا مغز نمیریزی؟ برای بدن خودت هم مثل هومان عزیز لازمه عزیزم

      وای چه کار باحالی کردی ، خیلی کاربردیه فعلنا هم خراب نمیشه ، من قصد دارم باهاش چندتا چیز دیگه هم بپزم ،حتی بسته پنیر یکی از رسیپی هارو هم باز کردم اما هنوز وقت نکردم بپزمش
      باقلوا واقعا خوشمزست ، من هربار شیرینی میپزم ، بابا جونم میگه باقلوا هم بپز 😀
      نمیدونم منظورت چیه ، یه کم بیشتر راهنمایی کن تا بیابمش بدرستیم

  4. منا می‌گه:

    آخه خدایا تو چه چیزایی بلدی دخترم
    این همه سلیقه
    دیروز با نسترن حرف میزدیم، کلی از سایتت تعریف کرد، یه چیز درستی می گفت، میگفت خیلی ساده و بی تکلف توضیح داده انگار همین الآن میتونی بری درست کنی چیزیو که آموزش میده

    داشتم فکر می کردم این باقلوائه هم خوبه ها کنار قهوه ی صبح بخورم با نون نوتلا. نظرت چیه؟

    😉

    • پیوند می‌گه:

      مرسی عزیزم، نظر لطفته ،
      شما خودت خوبی که خوبیارو میبینی
      آخی چه گفتگوی جالبی بوده، کاش بودم از نزدیک میشنیدم خیلی انرژی برانگیزه ، به به ،
      خوشحالم که از طریق سایت با آدمهای دوست داشتنی مثل شما آشنا شدم
      ایول از این دقتتون خوشم اومد،چون واسم مهمه که واقعا دستورها رو ساده بنویسم، قصدم تشویق خانومای امروزی به گرم کردن زندگیشونه ، نیومدم که پز کدبانوگری!!! خودمو بدم

      هوم ! آره ، خیلی خوووب میشه ، منتها اگه یهو درصد خوشمزه های خونت رفت بالا و آوردوز کردی نگی تقصیر من بوده ها ، عالی میشن با هم دیگه ،بمب خوشمزه ها ، به به

  5. نسیم می‌گه:

    یه چیزی تو این مایه ها
    http://1001lezzat.blogfa.com/post-632.aspx

    ولی مثلا کرمش خیلی خوشمزه بشه

    • پیوند می‌گه:

      خوشمزه به نظر میاد،با کرم پاتیسیر هم باید جالب بشه ،بعدا ترای میکنم ،انقدر دو روز گذشته مشغول بودم که فعلا فقط دلم میخواد بخوابم !!

  6. دخترپاییز می‌گه:

    هعی وااااااااااااااای من….

    عاقا دخدر پاییزی شرمنده است…
    هم کریسپی گفته هم متن رو نخونده….

    واقعا دخدر تنبل و بی حواسی شده است…

    باید بشیه ته کلاس…جریمه هم بشه…

    ووووووووووووووی باید برم لوازم قنادی ….چون یه عااالمه خرید دارم…
    این باقلوا رو مطمعنم دوست دارم…حتما درست میکنم…فداااااااااااااااااات

    • پیوند می‌گه:

      دشمنت شرمنده،کریسپی هم میشه گفت خب ،درسته اونم
      عیب نداره،نوزده گرفتی،نوزده که نمره تنبلا نیست بانو،
      به به ، چه خوش میگذره خرید …من انقدر درگیر بودم این دوروزه حتی فرصت نکردم کامنتهارو تائید کنم…
      امیدوارم از باقلوا لذت ببرید،نوش جونتون ،به به باقلوای دست پخت دختر پائیزی باسلیقه???
      منم دوستون دارم،مواظب خوبیات باش ?
      بوووس

  7. افسانه می‌گه:

    سلام عزیزم برای اولین بار با سایتت آشنا شدم
    همه چی عالی و باسلیقه امیدوارم موفق باشی

    • پیوند می‌گه:

      سلام افسانه عزیز ، خیلی خیلی از حضور دوست نازنینی مثل شما خوشحالم

      مرسی ااین نظر لطفتونه،

      نشانه انسان زیبا این است که زیبایی ها را میبیند …

      سلامت باشید

  8. افسانه می‌گه:

    واییی خیلی خوشگله .منو یاد اشیانه پرنده میندازه .عجب کدبانوی فوق العاده ای داریم ماخوش به حالمون اخی یاد داداشم افتادم اخه کارشناسیشو تبریز گرفته بود هر موقع میومد شمال واسم کلی سوغاتی میاورد که اصل کاریش باقلوا بود.بیچاره میدونست دست خالی بیاد باهاش برخودجدی میکنم !!!

    • پیوند می‌گه:

      مرسی چشمات قشنگه?? اتفاقا منم یاد آشیانه پرنده افتادم و برای یلدا روی برگ چیدمشون ،توی آلبوم سایت هست
      خدا همه برادرارو نگهداره ، نوش جونت سوغاتی های خوشمزه عزیزم
      خخخخ! اصلا خواهر برادرشو تحدید نکنه کی بکنه

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول