داشتم برای یه جور غذای دریایی تایلندی مواد اولیه میخریدم که یهو چشمم به بامیه درشت خورد ! اوخ! من قرار بود یه دستور با بامیه بذارم، خوب شد یادم افتاد !

خوشبختانه دقیقا همون بامیه ای بود که برای این رسیپی لازم داشتم ،یعنی درشت ولی سبز و ترد

خلاصه بامیه هارو گرفتم و اومدم خونه ،و نشستم فینگرفودی که مدتها قبل از veggiebelly سیو کرده بودم پختم ،

چون ازش خوشم اومده میخوام تا فصل بامیه ست و خارج از نوبت بهتون یادش بدم ..

مواد لازم :

بامیه درشت و سبز و ترد : نیم کیلو

فلفل قرمز خشک شده : ۲-۳ عدد

سیر: ۱ حبه

روغن مایع : ۲+۲ قاشق+ دو قطره!

تخم گشنیز: یک ق غذاخوری

رازیانه: یک ق چایخوری

زیره : یک ق چایخوری

زنجبیل: نصف ق چ

نمک :نصف ق چ

روش کار : 

ته ماهیتابه دو قطره روغن میچکونیم !:

تخم گشنیز و رازیانه و زیره رو با حرارت کم یک دقیقه تفت میدیم :

پوسته فلفل رو جدا میکنیم و داخل هاون میریزیم :

ادویه تفت داده که الان یه ذره خنک شده هم اضافه میکنیم و با هم میکوبیم :

میشه از آسیاب استفاده کرد،اما چون میخواستم یه ذره درشت باشه از هاون استفاده کردم

حالا پیاز و سیر رو باهم ریز میکنیم و توی ۲ قاشق از روغن که داغ کردیم تفت میدیم :

هرموقع شروع کرد به طلایی شدن ، مخلوط ادویه ها +زنجبیل و نمک رو اضافه میکنیم :

یک دقیقه هم باهم تفتشون میدیم ،اینجا فیلینگ خوش عطر و بوی ما حاضره :

میذاریم یه ذره خنک بشه و میریم سراغ بامیه ها

بامیه هارو میشوییم و ته اونها رو جدا میکنیم

بعد از همون سمت ته ،در یک سمت بامیه با نوک چاقو یه چاک میدیم و تا سر تیزی نوکش ادامه میدیم :

همه بامیه هارو اینجوری آماده میکنیم :

حالا فیلینگ رو میذاریم کنار دستمون و با سر انگشت آروم لبه هارو باز میکنیم :

داخلشو به آرومی با نصف ق چ از فیلینگ پر میکنیم :

به همین ترتیب همه بامیه هارو پر میکنیم (حدود ۲۵ عدد):

کف یه تابه بزرگ اون ۲ قاشق روغن که باقی مونده میریزیم با شعله زیاد داغ بشه ، و سریع بامیه هارو در یک لایه از سمت بستشون روش میچینیم:

شعله رو متوسط_زیاد میکنیم تا ۳ دقیقه

زیر بامیه ها شروع میکنه به طلایی شدن:

اینجا شعله رو متوسط میکنیم و میذاریم ۷ دقیقه دیگه آروم سرخ بشن

۳ دقیقه هم در تابه رو میبندیم

بعد ازون ۳-۵ دقیقه با در باز تفت میدیم تا اگه آب اضافه جمع شده بخار بشه ،

بامیه شکم پر ما حاضره

من با انبر توی ظرف گرد ،یکی بلند و یکی کوتاه چیدمشون :

این شکلی شد :

یه فینگر فود ساده و متفاوت

طعمشم خیلی خوبه ،مخصوصا واسه اونایی که بامیه دوست دارن

بفرمایید،نوش جان

8 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. دخترپاییز می‌گه:

    آخ جووووووووووون بامیه….هوووووووووم به به

    سلااااام عزیز دلم………مثل همیشه شاهکاره…….یعنی من فقط خورش بامیه و ترشی بامیه رو مد نظر داشتم…..ولی الان یه انگیزهء دیگه واسه خرید این سبزیه خوووووشمزه دارم…..راستی جزو سبزیجات حساب میشه یانه؟؟؟؟؟

    اشکال نداره من همه رو سبزی میگم…:))

    راستی …یواشکی بگم….لاکت…مخصوصا ترکیب صورتی و آبی خیـــــــــی خوووووشگله….بوووووس

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم

      به به راست میگی ،بامیه ،هووووووم ،من البته ترشی و خورش رو بیشتر دوس دارم منتها این جدید بود گفتم امتحانش کنم،خوب بود
      نمیدونم!؟ حالا سبزه دیگه ،کی به کیه ،من که عاشق خرید سبزی و میوه و صیفی تازه و شادابم ،به به
      مرسی دقت ! بیا در گوشت بگم: با مانتوم سته ،صبحش زدم،هنوز رو ناخنم بود :))

      بوووووووس

  2. مریم.ص می‌گه:

    وای ممنون خااانم. خیلی لطف کردی. شرمنده شدم.

    مسائلی پیش اومده که حسابی گرفتارم. .. وضعی عجیب.

    این ادویه ها مشکلی ایجاد نمی کنه؟همش درگیر چی بخورم چی نخورم شدم.

    • پیوند می‌گه:

      سلام مریم جون،خواهش میکنم

      به به مبارک باشه،ان شا الله به سلامتی ،منزل نوتون هم مبارک
      ادویه ها بیشتر از دو گرم درروز نباید مصرف بشن ،این مقدار یه خرده زیاده،ممکنه باعث حساسیت بشه،احتیاط کنید بهتره ،اگه مصرف کردید یکی دو عدد کافیه
      درکل سختگیر نباشید ،لیست غذاهای ممنوع رو از متخصص (نه اینترنت) بگیرید و خارج از لیست هرچی میل دارید بخورید

  3. بهار می‌گه:

    سلام پیوند جان، با اینکه خیلی بامیه دوست ندارم اما به نظر خیلی خوب و خوشمزه هست. حتما درست می کنم و مثل همیشه ازش لذت می برم. خیلی خیلی ممنون.

    • پیوند می‌گه:

      سلام بهار جونم
      نمیدونم اگه بامیه دوست نداری خوشت میاد یا نه ،خوشمزست منتها خود من بخاطر ادویه زیادش کمی اذیت شدم …
      امیدوارم ازش لذت ببرید،نوش جان

  4. بهار می‌گه:

    سلام پیوند مهربون و عزیز، خوبی؟ چرا نیستی؟ دلم برات تنگ شده خانم دکتر دوست داشتنی.

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول