سلام خدمت همه دوستان خوب و خوش ذوقم 

بالاخره رسیدم به قولم عمل کنم و ترخینه خانگی رو واستون آماده کنم :

در مورد خواص ترخینه و راحت ترین مدل پختش که اینجا توضیح داده بودم

پس الان بدون حاشیه برم سراغ طرز ساخت ترخینه :

مواد لازم :

دوغ ترش ته نشین شده* : ۳ لیوان

بلغور گندم : یک لیوان

میشه مقدار رو با همین نسبت ۱:۳ زیاد کنید ، با این قدار مواد ۷ تا قرص ترخینه آماده شد،

برای درست کردن دوغ ترش به این روش  عمل میکنیم

ما دوغ غلیظی که قسمت ته بطری جمع شده رو لازم داریم :

قسمت روی دوغ رو خالی میکنیم و این دوغ خیلی غلیظ رو نگه میداریم :

بلغور هم پاک میکنیم :

بعد ازینکه بلغور رو شستیم و آبش حسابی رفت، داخل ظرف بزرگ ، دوغ رو بهش اضافه میکنیم :

در ظرف رو با توری ریز میپوشونیم که هیچ حشره ای نتونه وارد ظرف بشه :

و دو سه روز تو دمای آشپزخونه میذاریم خوب تخمیر بشه :

میشه انقدر تو آشپزخونه رهاش کنید تا غلیظ و قابل گلوله کردن بشه ، اما من برای پاستوریزه شدنش اینکارو میکنم ،

میریزمش داخل تابه و حرارت میدم :

با حرارت زیاد شروع میکنم ، این همون لحظه اوله:

بعد از یک دقیقه شروع به حباب زدن کرد :

ازین لحظه باید دائم هم بزنیم که یکنواخت تبخیر بشه و تهش نسوزه، بعد از ۲-۳ دقیقه غلظتش مناسب میشه باید انقدر سفت بشه که به ظرف نچسبه:

خاموشش میکنیم و میذاریم خنک بشه ، بعد دستکش میپوشیم و با دست گلوله های اندازه نارنگی برمیداریم

میشه همونجوری کج و معوج وسطش یک انگشت فرو کنید و بذارید خشک بشه

میشه هم این مدلی فرمش بدید :

بین انگشت شست و اشاره نگهش دارید که فرم مثلثی بگیره :

بعدشم وسطش رو با انگشت خالی کنید که همه جاش یکنواخت خشک بشه :

اینجا اگه مایل باشید میتونید توی پونه خشک شده بغلتونید(ما بدون پونه بیشتر میپسندیم،کاربردش بیشتره ) ،

بعد با فاصله داخل سینی استیل بچینید :

سینی رو توری بکشید و روی شوفاژ یا بخاری اگه فصل گرمه که جلوی نور مستقیم خورشید قرار بدید تا خشک بشن

باید گاهی زیر و روشون کنید که هردو طرف خشک بشه و کپک نزنه

بعد از خشک شدن حتی در دمای محیط هم ماندگاری خوبی داره:

و میشه هروقت خواستید خیلی راحت استفاده کنید

امیدوارم بپزید و لذت ببرید، نوش جان

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول