سلام خدمت همه دوستان خوب و خوش ذوقم
بالاخره رسیدم به قولم عمل کنم و ترخینه خانگی رو واستون آماده کنم :
در مورد خواص ترخینه و راحت ترین مدل پختش که اینجا توضیح داده بودم
پس الان بدون حاشیه برم سراغ طرز ساخت ترخینه :
مواد لازم :
دوغ ترش ته نشین شده* : ۳ لیوان
بلغور گندم : یک لیوان
میشه مقدار رو با همین نسبت ۱:۳ زیاد کنید ، با این قدار مواد ۷ تا قرص ترخینه آماده شد،
برای درست کردن دوغ ترش به این روش عمل میکنیم
ما دوغ غلیظی که قسمت ته بطری جمع شده رو لازم داریم :
قسمت روی دوغ رو خالی میکنیم و این دوغ خیلی غلیظ رو نگه میداریم :
بلغور هم پاک میکنیم :
بعد ازینکه بلغور رو شستیم و آبش حسابی رفت، داخل ظرف بزرگ ، دوغ رو بهش اضافه میکنیم :
در ظرف رو با توری ریز میپوشونیم که هیچ حشره ای نتونه وارد ظرف بشه :
و دو سه روز تو دمای آشپزخونه میذاریم خوب تخمیر بشه :
میشه انقدر تو آشپزخونه رهاش کنید تا غلیظ و قابل گلوله کردن بشه ، اما من برای پاستوریزه شدنش اینکارو میکنم ،
میریزمش داخل تابه و حرارت میدم :
با حرارت زیاد شروع میکنم ، این همون لحظه اوله:
بعد از یک دقیقه شروع به حباب زدن کرد :
ازین لحظه باید دائم هم بزنیم که یکنواخت تبخیر بشه و تهش نسوزه، بعد از ۲-۳ دقیقه غلظتش مناسب میشه باید انقدر سفت بشه که به ظرف نچسبه:
خاموشش میکنیم و میذاریم خنک بشه ، بعد دستکش میپوشیم و با دست گلوله های اندازه نارنگی برمیداریم
میشه همونجوری کج و معوج وسطش یک انگشت فرو کنید و بذارید خشک بشه
میشه هم این مدلی فرمش بدید :
بین انگشت شست و اشاره نگهش دارید که فرم مثلثی بگیره :
بعدشم وسطش رو با انگشت خالی کنید که همه جاش یکنواخت خشک بشه :
اینجا اگه مایل باشید میتونید توی پونه خشک شده بغلتونید(ما بدون پونه بیشتر میپسندیم،کاربردش بیشتره ) ،
بعد با فاصله داخل سینی استیل بچینید :
سینی رو توری بکشید و روی شوفاژ یا بخاری اگه فصل گرمه که جلوی نور مستقیم خورشید قرار بدید تا خشک بشن
باید گاهی زیر و روشون کنید که هردو طرف خشک بشه و کپک نزنه
بعد از خشک شدن حتی در دمای محیط هم ماندگاری خوبی داره:
و میشه هروقت خواستید خیلی راحت استفاده کنید
امیدوارم بپزید و لذت ببرید، نوش جان