داریم به شب یلدا نزدیک میشیم و بازار غذاهای یلدایی حسابی گرمه ، منم از منوی شب یلدا امروز با جوجه ناردونی اومدم که غذای مخصوص شب یلدای شمال کشوره و ما به خاطر طعم ترش و اناریش خیلی دوسش داریم ، البته ما شمالی نیستیم و از طریق رستورانهای زنجیره ای حاج محسن باهاش آشنا شدیم ،این غذا محبوبترین اجزای منو این رستورانه ، ولی خب تو خونه هم میشه خیلی خوب و خوشمزه پختش .

برای پختن این مرغ به ناردون احتیاج دارید ، این ناردونه :

ناردون یعنی دونه انار ، تو شمال دونه انار خشک شده مخصوص این خورش میفروشن که در هر فصلی قابل دسترسی باشه اما اگه دسترسی به ناردون خشک ندارید میشه تا فصل اناره، خیلی راحت خود انار رو دون کنید و استفاده کنید

بهتره دونه انار گوشتی و ترش و قرمز باشه که بعد از خشک شدن به هسته تبدیل نشه و خوش طعم باشه

پس حالا که همه مواد اولیه رو در دسترس داریم، بریم سراغ پخت :

مواد لازم:

ران و سینه اردک یا مرغ : ۱ کیلو

پیاز متوسط: ۲ عدد

ناردون: ۱ پیمانه

رب انار غلیظ : ۲ ق س

رب گوجه : ۱ ق س

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه : هرکدام ۱ ق چ

روغن: ۱-۲ ق غ

آب:۲-۳ لیوان

روش کار :

پیاز رو داخل غذاساز یا با رنده ریز میکنیم و با ۱-۲ ق غ روغن تفت میدیم :

مرغ رو هم بعد ۲ دقیقه همراه ناردون به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و تفت میدیم:

۴-۵ دقیقه  تفت میدیم که مرغ کمی از حالت خامی در بیاد،بعد فلفل و زردچوبه رو اضافه مکنیم :

وقتی ادویه ها هم خوب تفت خوردن و بوی خوبشون بلند شد، نوبت اضافه کردن نمک و رب گوجه و رب اناره :

رب رو توی روغن ته تابه تفت میدیم تا حالت براق و سرخ شده پیداکنه ، بعد ۲-۳ لیوان آب روی مرغ میریزیم و میذاریم با  در بسته و شعله متوسط بپزه

حدودا ۱ ساعت و ربع زمان لازمه ، بهش سر بزنید،مواظب باشید آبش تموم نشه که نسوزه،

من تو این مدت مثل همیشه دورچین بشقابمو هم چیدم، از دونه های انار و ترشی زرشک استفاده کردم :

موقع سرو باید غذا کمی آبدار باشه ، آب غلیظی که با چاشنی ها به حالت یک سس غلیظ در اومده ، غلظتش به ذائقه خودتون بستگی داره ، ما خیلی غلیظ دوس داریم، و ترش ِ ترش

اگه شما با غذای ترش جور نیستید ،اینجا ۱ ق چ شکر به سس مرغتون اضافه کنید ،

حالا یه کوچولو از گوشت مرغ تست کنید که پخته باشه ، بعد غلظت آب و میزان نمک غذا رو تنظیم کنید ،

غذا حاضره !

مرغ پخته خوشمزمونو میذاریم توی ظرف سرو و از سس میریزیم روش:

 توصیه میکنم این خورش رو با کته شمالی زعفرونی سرو کنید، یعنی وقتی کته درست میکنید ،

قبل از دم کنی گذاشتن ،کمی زعفرون بریزید توی آبش که کل کته زعفرونی بشه

ما که خیلی خوشمون اومد ،امیدوارم شما هم بپزید و حسابی لذت ببرید

یلدا خوش بگذره ، نوش جان

22 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. منا می‌گه:

    !! Wow
    !! my sweet Lord
    !? What in heaven’s name are you doin here

    خیلی قشنگه، کاش نسترن هم ببینه اینو،امروز بهش میگم بیاد ببینه اینجا رو
    ما شمالی اییم، این خیلی قشنگه پیوند.
    برای شب یلدا که میریم پیش الی، پاستا می خوریم اما من این رو یکشنبه شام درست می کنم.
    فقط یه سوال: رب انار من مال شماله، رب انار های شمال خیلی خیلی غلیظ و ترش هستن. خیلی ترش. ما فسنجون رو ترش می خوریم شیرین نه!
    رب اناری که استفاده کردی شیرینه؟ غذا ملس میشه یا به ترشی میزنه؟
    ترش بشه بده؟
    😀

    • پیوند می‌گه:

      WOW! What a lovely girl you are ! I m just surprised by this much of kindness!
      مرسی چشمات خوشگله منا جونی، اوف پاستا،خوش بگذره،نوش جونتون
      منم با رب انار شمالی پختمش،دقیقا همون ترشهای غلیظ ،رب انار ملس رو برای این به کار نمیبرم چون از نظر ما ترشش شدیدا خوشمزه تره ?
      اومدم یه پست آجیلی خوشمزه بذارم ،همون لحظه کامنت گذاشتی کلی انرژی گرفتم ???
      مشغول ریسایز کردنم ،امیدوارم تا ظهر به اپ کردن برسه …

  2. سولماز می‌گه:

    سلام پیوندجون کارتون عالیه خیلی خوب شده مخصوصا در کنار اون ظرفای سنتی کارتون تکمیل شد خسته نباشید عزیزم نوش جونتون

  3. دخترپاییز می‌گه:

    عاقا یه سوال سریع و فی الفور…

    عایا با انار دونه تازه میشه درست کرد؟؟؟؟؟؟

    همین….مفید و مختصر

    چون دیگه خوابم میاد چشمام تار میبینه….

    بووووووووووووس

    • پیوند می‌گه:

      دختر پاییزی عزیزم کاملا معلومه خوابت میومده ها ، آخه توی متن گفتم که میشه انار ترش استفاده کرد دخملی

      امیدوارم خوب خوابیده باشی

      بووووووس

  4. دخترپاییز می‌گه:

    اجازه مابریم تو افق گم بشیم از خجالت….خووووو واقعا خوابم میومد ببخشید…

    چشم با انار تازه ء تررررش درست میکنم…

    وووووی پیوند جوووونم عااااااشقتم هواااااااارتااااااا

    • پیوند می‌گه:

      نخیراشم ،تو اگه خدای نکرده گم بشی،اونوقت کی دختر پاییزی سایت باشه ??
      به به،نوووش جونتون

      منم دوستون دارم،خیلی زیاد ???

  5. منا می‌گه:

    ما یه رفیقی داریم که چند روز پیش از فنلاند اومده بود پیشمون، دیشب من این جوجه رو براشون درست کردم، البته با انار معمولی اما رب انارم مال بازار روز لاهیجان بوده اصل اصل
    جدای گربه هام که خودشونو کشتن برا این خورشت، هم آقا همسر هم علی خیلی خوششون اومد، راستش خودم همچین از غذاهایی که میپزم نمیتونم بخورم، فوبیای بعضیا که آشپزی میکنن همینه، حین آشپزی سیر میشن، اما انقدر خوب بود و انقدر عالی که نتونستم ولش کنم برا ناهار فردا
    در همین حد بگم که نشد ازش عکس بگیرم. به سرعت خورده شد
    تبصره: به پیشی ها هیچی ازش ندادما! پیاز و ادویه براشون مثل سم میمونه. اما براشون توضیح دادم که چقدر خوشزه ست 😉

    😉

    • پیوند می‌گه:

      چه رفیقای باکلاسی به به ، اوف اوف عجب رب اناری :یه شکلک قدیما یاهو داشت،آب از لب و لوچه ش آویزون بود،همون:

      طفلی پیشوووووووووها، چرا نخورن آخه ؛ راستی مناجون دیروز مامانم برداشته به نیمبل nimble هاپوجانومن پیاز داده،هنوز حالش خوبه ، اگه طوریش نشد خبرت میکنم ، بازم میگم طفلی پیشووووووو ها ، آخی

      نوش جون حضار محترم ، منم همون سندرمو دارم ،همچی بدم نیس، چاق نمیشه آدم ، ببین اینکه غذاهارو رو هوا میزنن یعنی بادقتی و عالی میپزی،دمت گرم ، بازم نوش جان

  6. nastaran می‌گه:

    واااااااای منا دیدم,عالیه
    حتما درست میکنم
    منتظرم رب انارم از شمال بیاد
    پیوند جون عالیه عالی,آشپزی رو دوست ندارم کارای شما منو سر ذوق آورده

    • پیوند می‌گه:

      الان من جواب بدم یا مناجون؟!

      مرسی عزیزم ،شما دوستان عزیز لطف دارید، من واقعا ازینکه میبینم این انرژی مثبت از طرف شماها به سایت برمیگرده خیلی خوشحال میشم:قلب: :بوس:
      هدفم همینه که همه بتونن از آشپزی لذت ببرن ، ساده و راحت …

  7. ti_no_ro می‌گه:

    من نسترنم
    منا اومدم دیدم
    حرف نداره
    پیوند جون من از آشپزی خوشم نمیاد ولی کارای شما داره منو سر ذوق میاره شدیدا

    • پیوند می‌گه:

      خیلی خوش اومدی نسترن عزیز

      منا جون خودش فوق العادست،حتما دوستانش هم مثل خودش هستن :قلب:

      مرسییییییییییییییییی،این بهترین فیدبکیه که میتونم بگیرم

  8. دخترپاییز می‌گه:

    http://opload.ir/im/7m94/e31ce09c22081.jpg

    اجازه استاد….اینم تکلیف خووووووووووووووووشمزهء ما

    وووووووووووووووی خیلی خووووووووووووووووشمزه بود ….واقعا محشررررررررررررری

    بووووووووووس

    شب بخیر

    • پیوند می‌گه:

      واااااااااااااااااااااای خدای من ! خیلی عالی شده ، چقدرم ظرفای شما نازه به به ، حسابی باسلیقه هستیا

      واقعا آفرین ، براوووووووووووووو ،
      نوش جونتون، با دستپخت شما حتما هم خوشمزست، جالبه،منم دیشب ناردونی پختم دوباره :لبخند:

      ممنون عزیزم،شما هم بی نظیری دخمل زرنگ و باسلیقه

      بووووووووووووووس

  9. دخترپاییز می‌گه:

    اینم نمای نزدیک….

    http://opload.ir/im/7m94/e877b810b63a1.jpg

  10. دخترپاییز می‌گه:

    فدااااااااااات بشم چشمای خوووووووووووووشگلت قشنگ میبینه

    عه واااااا یاد تکالیف عید افتادم………:دی

    اون موقع دم عید که میشد کلی مشق بهمون میدادن…فک کن چند تا دفتر ۲۰۰ برگ پر میکردیم…انگشتمون تاول میزد بعد میشد پینه …

    ولی کاشکی همهء تکالیف اینجوری بود….خووووووووووووووشمزه و خوووش آب و رنگ….

    مهمتر اینکه باعشق انجام میشه و به ذوق تعریف و تمجید ….:)

    • پیوند می‌گه:

      زندهههههههههههه باشی خانمی ، ممنون

      آخ آخ ، من همیشه تکلیفامو میذاشتم شب سیزده بدر ، یا حتی چهاردهم ! وقتای عادی زرنگ بودما، اما وقت تفریح واسه تفریحه ،کی تو عید مقش مینویسه
      ما دفترچه نورزی داشتیم،یه سری تکالیف نامعقول ازمون میخواست … یادش بخیر !
      آخی ،چه خوبه که با آشپزی انقدر حس خوبی داری،عالیه ، موففففق و سلامت باشی

      بله تعریفی هم هست ، آفرین به این همه ذوق و سلیقه

  11. افسانه می‌گه:

    سلااااااام پیوند جووون .من دوباره برگشتم .خسته نباشی عزیزم .وای اگه بدونی اگه بدونی این چند روزه من چی کشیدم!! .کامپوترم کلا رفته بود رو هوا.بخاطر فایلای شخصی تو کامپیوترم باید صبر میکردم تا یکی از فامیلامون زحمت تعمییرشو بکشه.ایشونم بعد چندروز بالاخره تشریف اوردن .وای نمیدونی چقده خوشحالم که چشمم دوباره به جمال سایت شما روشن شد.اخ جون غذا شمالی به به .مامان زری همین دیروز درستش کرده بود فقط ما به جای اردک ازمرغ استفاده میکنیم تا با سلیقه ی همه خانواده هماهنگی داشته باشه.وای پیوند جون امروز وقتی کامی من درست شد یه ذوقی کردم یه قری وسط پذیرایی رفتم مامانم داشت شاخ در میاورد گفت مگه نتیجه کنکورت اومده بود منم گفتم اخه مامانی کی دیدی من واسه دیدن نتیجه کنکورم انقده ذوق زده شده باشم !!ولله.خلاصش میکنم از این که هنوزم اینجایییی خیلی خوشحالم باور کن اینجااولین سایتی بود که سرچش کردم.ختم کلوم یه دونه ای دکی جون

    • پیوند می‌گه:

      سلام افسانه دوست داشتنی ،خیلی خوش برگشتی خانمی ??
      ممنون سلامت باشی،شما هم خسته نباشی ?
      شرایط سختی بوده ،خداروشکر که رفع شد و اومدی گلی
      نوش جونتون ، ما هم با اردک نمیپزیم معمولا ، با همون مرغ میپزیم که در دسترستره و طعمشم همه پسند تر
      چقدر اون لحظه قر دادنت دیدنی بوده ! ???? همیشه خوش باشی عزیزم ?
      ممنون از اینهمه لطف و محبتت،پاینده باشی???????

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول