من ازون دسته بچه هایی بودم که دلمه با اون همه زحمت پیچیده شده رو باز میکنن ،محتویاتشو میخورن،بعد پوستشو مثل جلد پفک میندازن دور!

البته بعدتر عاشق طعم ملس دلمه برگ مو شدم ، خیلی خوب یادمه با داداشم که یک دیس دلمه مامانمو شب تا صبح پای بازی کامپیوتری کاملا خالی کردیم ،آخ چقدر ناخنک زدن به اون دلمه های بندانگشتی خوشمزه میچسبید …

حالا که کاملا! عاشق طعم دلمه برگ مو هستم ، اما متاسفانه تو خونمون کمتر پیش میاد که کسی وقت دلمه پیچیدن داشته باشه ،

این دلمه رو هم یک روز که مرخصی بودم با برگهای درخت حیاط پختم ،خوبیش اینه که اون همه وقت برای پیچیدن نمیخواد،به درد اون دسته بچه هایی که جلد دلمه رو دور میندازن میخوره و طعمش هم که عالیه

پس بریم سراغ پختنش …….

مواد لازم:

برگ مو : ۲۰-۳۰ عدد (به سایزشون بستگی داره،برگهای من تقریبا ریز بود)

برنج:۲٫۵ الی ۳ پیمانه

زرشک:۲ غ ق

خلال بادام : یک سوم پیمانه

گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم

لپه پخته شده : یک پیمانه

سبزی دلمه (نعنا و ترخون و مرزه ) : ۲۵۰ گرم

پیاز :۱ عدد متوسط

غوره بی هسته: یک خوشه کوچک

سرکه : یک چهارم پیمانه

آب: یک پیمانه سرخالی

شکر: یک ق غ

نمک،

ادویه شامل : زردچوبه یک ق م سرخالی ، دارچین نصف ق م،فلفل سیاه یک چهارم ق م، زیره سیاه یک هشتم ق م

روش کار:

حداقل ۳ ساعت قبل از پخت،خلال بادام رو خیس میکنیم :

برنج رو هم به روش همیشگی آبکش میکنیم ، اما دم نمیندازیم

لپه رو هم که پختیم

کف تابه کمی روغن میریزیم و پیاز و گوشت رو تفت میدیم :

وقتی رنگ خامی گوشت ازبین رفت،بهش ادویه میزنیم و عطر ادویه که آزاد شد خلال رو اضافه میکنیم :

و بعد سبزی خرد شده رو داخلش تفت میدیم و در آخر زرشک پاک شده رو :

یک ته استکان آب به تابه اضافه میکنیم و با شعله کم ۵ دقیقه با دربسته میذاریم جا بیفته

تو این مدت آب و شکر و سرکه رو با هم میذاریم روی شعله و میذاریم یک ذره قوام بیاد،اصلا لازم نیست غلیظ بشه :

مایه گوشتی که حاضر شد با برنج دم نکشیده و لپه و غوره مخلوطش میکنیم :

فر رو روی ۲۰۰ درجه روشن میکنیم گرم بشه

حالا میریم سراغ برگها، آب رو جوش میاریم و برگها رو ۲ دقیقه میندازیم داخل آب جوش

بعد شروع میکنیم برگهای خیس رو میچینیم توی قالبمون که حسابی چربش کردیم:

بهتره قالب حلقه ای باشه ، همه سطحشو کاملا با برگ میپوشونیم :

حالا  قالب رو با مخلوط برنجی پر میکنیم :(نباید زیاد فشرده بشه،ممکنه برگها از فشارش از هم بپاشه )

ادامه برگها رو میخوابونیم روی سطح برنج :

اگه جایی خالی مونده با برگ خیس و چرب میپوشونیمش و شهدی که آماده کردیم دور تا دور قالب میگردونیم :

حالا در قالب فویل پیچی و راهی فر میشه ،۱۸۰ درجه برای ۴۰-۵۰دقیقه ،بستگی به دیر یا زود دم بودن برنجتون داره :

بعد ازین مدت فویل رو با دقت برمیداریم ،دلمه قالبیمون حاضره:

کافیه ظرف سرو رو بذاریم روی در قالب و قالب رو به آهستگی برگردونیم

من چون دوسش داشتم ، با هسته زردآلو و ماست چکیده و زرشک خوشگلش کردم

اول هسته ها و زرشک رو شکل گل چیدم:

بعد شاخ و برگها رو با قیف و ماسوره برگ زن و ساده کشیدم:

اینم حاصلش

آخ جونمی دلمه ، اونم بدون دردسر پیچیدن

با یک ظاهر جدید و مجلسی

برای سرو کافیه با کارد اره ای برش بزنید و با کاردک یا کفگیر خیلی راحت برش رو بکشید

از خوردنش لذت ببرید

نوش جان

13 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. هلن می‌گه:

    خیلی خوشگله و حتما خیلی هم خوشمزه بود.نوش جووووووووووووووووووووووووووونت خانمی

  2. بهار می‌گه:

    سلام پیوند جان، ممنون از آموزش جدید.ممنونم که جواب سوالم رو دادی، سعی می کنم از همون آردی که گفتی تهیه کنم.
    وااااااااای دلم دلمه خواست، هم خیلی خوش طعم به نظر میاد هم ظاهرش دلرباست. خیلی خوشگله. بازهم با مایکروفر امتحان می کنم امیدوارم خوب بشه. (فکر کنم مایکروفر بیچاره م خودش شرمنده شه و کار فر رو برام انجام بده تا من این همه اذیتش نکنم).

    • پیوند می‌گه:

      سلام بهار خانومی گل ،احوال شما؟
      انشالله حتما بگیر و از نتیجش لذت ببر ،آرد خوبو بیکینگ پودر تازه

      بازم با مایکروفر؟! آره واقعا مایکروفره تنها چارش اینه که از رو بره ،میدوارم خیلی عالی بشه ،واقعا ناراحت میشم وقتی این جناب مایکروویو تو ذوقت میزنه
      پشتکارت ستودنیه ،موفق باشی

  3. مریم.ص می‌گه:

    دست شما درد نکنه. خیلی هم عالی. ظاهرش سخت تر به نظر میومد.

  4. دخترپاییز می‌گه:

    یه چی بگم نخندیا….

    وقتی بچه بودم…برگ مو رو میکندم…بعد پوست و تخمه لیموامانی رو میگرفتم…با لیمو ترش ..خیسش میکردم…بقچه درست میکردم …با اون رشته های نازکی که از درخت مو اویزون میشه..شکل فنری پیچ میخوره…میپیچیدم و بقچه درست میکردم …به به ..میخوردم…تفریح بعد از ظهرای نابستونی بود…:))

    اوووخ اوووخ این پوست کندن دلمه رو خوب اومدی…چون همسرجان همچنان این کار رو انجام میده …به تبعیت از بابا پسر بزرگه هم همینطوره…
    پسرم میگه چه معنی داره لقمه رو لای پتو بپیچین این همه زحمت…خووو همینجوری بخوریم دیگه بدون لحاف:))

    • پیوند می‌گه:

      ای جانم ! پس مثل من ترشی خور بودی ،اون فنری هارو من خالی میجویدم ،اوممممم
      فیله لیموعمانی رو با سماق قرمز و نمک و یه ذره آبغوره یا آب خیس میکردم،با قاشق مربا خوری میخوردم،اوففف دهنم آب افتاد
      خخخخخخ! پس فقط من بهش مبتلا نبودم ! چندتا دلمه نپیچیده خور دیگه هم کشف شد ،مامانم برای ما کمی دلمه رو نپیچیده دم مینداخت ،دیگه غصه نمیخورد که زحمتشو هدر میدیم،آدم بزرگا هم پیچیده شو میخوردن

      پسرتو کاملا درک میکنم :) ؛)

  5. دخترپاییز می‌گه:

    وووووووی یادم رفت…تزیینت فوق العاده قشنگه…

    خیلی خوبه که این ریزه کاریای اصلی رو هم یاد میدی

    در ضمن سینی هم خیلی خیـــــــــــــلی خووووشگله

  6. مامان مریم می‌گه:

    به به عجب دلمه های خوشمزه ای شده چه تزیین خوشگلی

  7. هاست لینوکس می‌گه:

    ممنونم بابت مطالب مفیدی که قرار میدید!

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول