چندروز بود که هربار در یخچالو باز میکردم ، چند تا هویج چاق و بسته آلو ها بدجوری بهم دهن کجی میکردن که هنوز مارو نپختی ! منم دیروز صبح طی یک اقدام ضربتی گرفتم دوتاییشونو باهم خورش کردم که دیگه ازین اداها درنیارن! البته زیاد ازینکه خوشمزه بشه مطمعن نبودم ، تو دلم گفتم فوقش یه چیز دیگه میخوریم ، اما واقعا عالی شد ، واقعا

منو یاد خورش آلویی که بچگیام ،مادر ِ مادر بزرگم واسم پخته بود انداخت ،یادش بخیر ،چه گیری داده بودم که واسه چی میوه رو ریختید تو خورش؟ فرداش خیار سالادی های آشپزخونشو میدیدم ، تو دلم میگفتم آخ آخ لابد میخواد اینارم خورش کنه …

البته برعکس خیار! آلو یه میوه خیلی مناسب واسه خورشته ، خیلی خوب طعم چاشنی هارو میپذیره و ترشی قابل قبولی به هویج میده ، در کل خورش راحتی هم هست و اگه با دقت بپزیدش یه خورش مجلسی شیکه

آلو گاهی با کدو،سیب زمینی سرخ شده هم پخته میشه ،اونارو هم ان شالله بعدا میپزم و عکاسی میکنم

بریم سراغ پختن این مدلش که واقعا عالیه  :

مواد لازم :

آلو خورشتی : ۲۰-۲۵  عدد (حدود ۲۰۰ گرم)

گوشت خورشتی : ۳۰۰ گرم

هویج : ۳۰۰-۴۰۰ گرم (سه تا هویج کج بی ادب !)

پیاز : ۱ متوسط

آبلیمو تازه : ۲ ق س

شکر: ۱ ق س

رب گوجه فرنگی : ۱ ق غ

زعفران دم کرده غلیظ

روغن

نمک ، زردچوبه ، دارچین

روش کار :

آلو رو میشوییم و خیس میکنیم

مثل بقیه خورش ها ، پیاز رو خرد میکنیم ، با کمی روغن تفت میدیم ، گوشت رو هم اضافه میکنیم و کمی زردچوبه میزنیم و با ۵ لیوان آب میذاریم بپزه:

(طعم این خورش به فلفل احتیاجی نداره ، دارچین هم این مرحله نزنید که خورش تیره نشه )

در قابلمه معمولی ۳ ساعت از لحظه جوش و در زودپز ۵۰ دقیقه از سوت زدن زمان لازمه (حدودا،بسته به دمای محل،ارتفاع از سطح دریا ، جنس و املاح آب،سن گوشت و …)

آلوی خیس خورده رو نیمساعت الی ۴۵ دقیقه آخر پخت گوشت بهش اضافه میکنیم ، اگه با زودپز کار میکنید ، ۱۰ دقیقه آخر ، حواستون باشه دیگ باید کاملا بخارش خارج بشه بعد بازش کنید

تو این مدت هویجهارو خلالهای خیلی درشت ۴*۱ سانتی میکنیم (چون خیلی بی ادب بودن من از لحظه اول خلالشون کردم!)

هویج خلال شده رو توی تابه بزرگ با ۱ ق غ روغن تفت میدیم :

بعد از ۲ دقیقه ۱ ق س شکر میپاشیم روشون، خورشمون شیرین نمیشه چون آلو ترشه ، این شکر فقط هویجارو از بی مزگی درمیاره ، اگه جنس هویجتون خیلی شیرینه میتونید شکر رو کم کنید:

، وقتی شکر حل شد ،در تابه رو میبندیم ،با شعله خیلی ملایم ۱۰ -۱۵ دقیقه میذاریم هویج بپزه،باید طوری باشه که وقتی میچشیم خام نباشه اما اصلا نرم و له نشه

هویجها رو میزنیم دور ظرف و اون ۱ ق غ رب گوجه که داشتیمو وسط تابه هویجا (که ظرف اضافی کثیف نشه ) تفت میدیم :

بعد برمیداریم و به گوشت پخته اضافه میکنیم :

حالا خورشمون باید روغنشو پس بده تا خوشگل بشه ، نصف لیوان یخ ریز خرد شده میریزیم روی سطح خورش :

وقتی کمی روغنشو پس داد ، هویج هم میریزیم ، آبلیمو رو هم اضافه میکنیم

زعفرون رو هم اضافه میکنیم و با شعله خیلی کم و در باز رهاش میکنیم

۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا طعم خورش جا بیفته،سطحش کاملا براق و روغنی بشه ،کمتر از نصف ق چ دارچین (که طعمش بر زعفرون قالب نشه) میپاشیم روش

حالا خورش خوشمزمون حاضره، کاملا روغنشو پس داده و جا افتاده ، میتونیم سروش کنیم

من برای تزئینش از گل رز هویج استفاده کردم

همونطور که معلومه این خورش باید غلیظ و کم آب و در کنار پلوی ترجیحا زعفرونی سرو بشه

با این مواد مندوتا  ازین ظرفها پر از خورش داشتم

خیلی خوردنش لذت بخش بود و  همه این خورشو دوست داشتن

امیدوارم شما هم بپزید و لذت ببرید، نوش جان

10 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. منا می‌گه:

    پیوند جونم دوتا سوال، من اگه هویج رو خلال ریز کنم تفت بدم بد میشه؟ من خودم خلال هویج درشت دوس ندارم، شاهرخ هم شکر تو غذا خوشش نمیاد، اگه هویج رو با فلفل و آبلیمو مزه دار کنم بد میشه؟
    اگه بد میشه، چه پیشنهادی داری؟ کمک کمک 😀

    • پیوند می‌گه:

      در مورد سوال اولت منا جون ، نه بد نمیشه فقط خیلی دیر بریز توی خورش که نرم نشه، لطف هویجش به اینه که حالت سرخ شده داشته باشه و آب زیاد جذب نکنه

      در مورد ذائقه آقا شاهرخ هم خب خودت واردتری،اگه میدونی خیلی حساس هستن نریز شکر رو ،طوری نیست،در حد یک ق چ همراه آبلیمو فقط بریز روی هویجها که طعم آب ندن ، طعم فلفل خیلی به این غذا نمیادش …

      پیشنهادم یک ق غ آلیمو + یک چهارم ق چ دارچین + ۱ ق چ شکر برای روی هویجها

      موفق باشی، امیدوارم لذت ببرید، پیشاپیش نوش جان،منتظر دیدن هنر زیبات هستم منای زیبا

  2. منا می‌گه:

    در ضمن، اضافه کنم که عاااااااااااااااااااالی هستی عزیزکم

  3. شبنم می‌گه:

    این غذا به شدت منو یاد مادربزرگم می ندازه. ممنون از این غذای نوستالژیک.
    برای تبادل لینک هم راستش من هیچ لینکی توی وبلاگم نذاشتم اما وبلاگ هایی که دوست دارم رو هر روز چک می کنم. اگه دوست داشتی لینکم کنی خوشحال می شم.

    • پیوند می‌گه:

      سلام شبنم عزیزم ، خیلی به سایت ما خوش اومدی ،
      چه جالب، پس برای شما هم نوستالژیکه ، فکر نمیکردم این طعم انقدر واسه همه خاطره انگیز باشه

      ایرادی نداره عزیزم، همینجوری با کامنت باهم در ارتباطیم و به هم سر میزنیم ، خیلی هم داشتن دوست هنرمندی مثل شما خوبه

  4. افسانه می‌گه:

    سلام پیوند جون .خسته نباشید به به چه خورش خوش رنگی شده .چه برنجی چه ظرفای عشقولانه ای چه تزئین زیباییی و چه دختر هنرمندی وچه ….بیخیال ادامه بدم تا فردا طول میکشه.بازم مثل همیشه دم شما گرم عزیزم

    • پیوند می‌گه:

      سلام افسانه جونم،چقدر خسته نباشیدی که گفتی چسبید، سرم خیلی خیلی شلوغه این روزا ، الانم با سلام و صلوات با سرعت داغون نت نشستم پست گذاشتم ، دیدم ممکنه فردا صبح نرسم آپ کنم

      مرسی گلم ،این قلبها به عشق شما دوستای عزیزمه ، لطف داری گلم ، ممنون

      بازم مثل همیشه مرسی از حضور پر انرژی و اکتیوت خانومی

  5. دخترپاییز می‌گه:

    ووووووووووووووووی من عااااااااشق آلو تو غذام….

    اصلا طعم غذا رو خوووووشمزه میکنه با اون ترشیه ملایمش

    اتفاقا چند روز پیش که عکس این خورش رو تو اینستا دیدم…درست کردم ولی نه به این خووشگلی…

    کارات واقعا فوق العاده اس….ممنوووووون که با این همه مشغله تجربه هات رو در اختیارمون میزاری بوووووووس

    • پیوند می‌گه:

      آخ گفتی،آخ گفتی ، معرکه ست آلو …

      خوشگلی اشکل نداره ،حتما خوشمزه بوده میدونم،نوش جونتون

      ممنونم عزیزم، شما خودت فوق العاده ای ، انقدر ماشالله انرژی مثبت داری که وقتی نیستی جای خالیت خیلی پیداست …

      من به شوق لبخند شما و دلهای مهربونتون پست میذارم

      دوستون دارم هوارتا

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول