کلم از اون موجوداتیه که اگه خوب ادویه و مزه دار نشه نمیشه خوردش ، و خوشبختانه این دلمه انقدر کلم رو خوش طعم میکنه که با اشتهای کامل میشه خوردش ،

از دردسر دلمه پیچیدن نترسید ،چون یه روش خیلی عالی و سریع برای پیچیدن دلمه رو اینجا مرحله به مرحله یاد دادم ،

این دلمه فوق العاده خوشمزه میشه و تو این فصل با سبزی خوردن وااااااااااااااقعا میچسبه ، امیدوارم ازش لذت ببرید

مواد لازم :

(مواد دلمه کلم به دلمه برگ مو شبیهه فقط به جال لپه و خلال بادام ، خلال باقالی داره و غوره نداره )

برنج: ۱ پیمانه

سبزی دلمه : ۳۰۰ گرم

کلم سفید : ۱ عدد

گوشت چرخ شده : ۲۰۰ گرم

پیاز : ۱ متوسط

زرشک : ۲ غ ق

باقلا خلال شده فریزری : ۲۰۰ گرم

برای سس :

سرکه : نصف فنجان

رب گوجه : سه چهارم فنجان

رب انار : نصف فنجان

نمک ،فلفل سیاه ،زیره سیاه

روش کار :

برنج رو از قبل خیس میکنیم ، آبکش میکنیم و کنار میذاریم

باقالی رو هم با آب زیاد میپزیم و هروقت کاملا پخت ، آبکش میکنیم و کنار میذاریم

کلم رو هم به روشی که پایین توضیح میدم آماده میکنیم و میذاریم توی آب ۱۰ دقیقه بجوشه

پیاز رو خرد میکنیم ، توی تابه با کمی روغن تفت میدیم بعد گوشت رو بهش اضافه میکنیم و زردچوبه و دارچین و زیره و نمک فلفل میزنیم ، سبزی دلمه خرد شده رو هم داخلش میریزیم و تفت میدیم و آخر کار زرشک و ته استکان سرکه رو اضافه میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم

(این مراحل رو قبلا اینجا در دستور دلمه برگ مو با تصویر توضیح دادم،دیگه تصاویرشو تکرار نکردم )

برنج و باقالی و سس گوشت و سبزیجات رو با هم مخلوط میکنیم و کنار میذاریم:

برای آماده کردن کلم :

کلم رو میشوییم و وارونه میذاریم روی میز کارمون،نمیخواد برگهای بیرونیشو بکنید :

از کنار ریشه ،با چاقو دور تا دور یه برش مخروطی میزنیم :

و اون مخروط بریده شده رو خارج میکنیم :

خب حالا کلم آماده جوشیدنه ، همونطور که بالا گفتم ۱۰ دقیقه میجوشونیمش،بعد میذاریم کمی خنک شه :

حالا کلم خنک شده رو خیلی راحت برگ برگ میکنیم ، کافیه هر برگی که روی همه ست آروم لمس کنیم ،خودش قلفتی جدا میشه

برای اینکه برگ موقع پیچیدن نشکنه ، یک لایه از قسمت ضخیم رگبرگ رو با چاقو برمیداریم :

برای پیچیدن دلمه ، برگ کلم رو طوریکه گودیش بالا باشه میذاریم روی سینی  و یک قاشق پر از مواد دلمه میریزیم توش :

اول سمت نرم تر (یعنی نوک برگ )رو برمیگردونیم روش:

بعد سمت ضخیم (ته برگ):

بعدشم دوطرفش رو مثل بقچه میاریم روش :

دلمه قشنگمون آماده دم انداختنه

کف قابلمه رو چرب میکنیم و برگهای ریز و یکی دو برگ اول کلم که پاره ست رو میندازیم کف قابلمه :

دلمه هارو میچینیم روی برگها :

این قسمت کار فوت کوزه گریشه که مادرم یادم داده ،

یه بشقاب سنگین که تحمل حرارت رو داشته باشه در آخر برمیگردونیم روی دلمه ها که باز نشن

و میذاریم روی شعله متوسط با در بسته ، یک ته استکان آب اضافه میکنیم :

بعد از بیست دقیقه که قابلمه خوب بخار کرد ، دم کنی میذاریم

حدودا یک ساعت از زمان بخار کردن که گذشت ، بشقاب رو برمیداریم ، حالا باید سس روی دلمه رو بریزیم :

رب گوجه رو با سرکه حل میکنیم :

بعدشم رب انار رو میریزیم توش :

کمی زیره و نمک هم به سس میزنیم

من از رب انار پاوه استفاده کردم که خوشمزه و ملسه ، اگه ربتون ترشه و سس دلمه رو ملس دوست دارید ، یک ق مرباخوری شکر هم به این سس اضافه کنید

مرحله اول ، فقط نصف سس رو میریزیم روی خود دلمه ها:

مواظبیم کنارشون نریزه چون ممکنه بسوزه ، این برای طعم دار کردن کلم هاست

وقتی آب کف قابلمه کاملا جمع شد و کلم ها هم خوب پخت (از کلمهای کف ظرف تست کنید،رگبرگشون باید نرم شده باشه ) بقیه سس رو میدیم روی دلمه ها :

یک ربع با در بسته و شعله ملایم میذاریم جا بیفته

دلمه خوشمززززززززززززززززمون حاضره ، آنچنان بوی خوبش میپیچه که اصلا نمیشه برای تزئینش صبر کرد! من بشقابشو وقتی دلمه در حال دم کشیدن بود دورچین کردم :

وقتی دلمه دم کشید ،سریع چیدم توی بشقاب و سس کف قابلمه رو با قاشق دادم روشون و چندتا انار هم روش پاشیدم :

و تمام !

غذا حاضره ، حملههههه !

واسه مهمونیاتون بپزیدش ، یا وقتی که میخواید به شکمتون یه سور اساسی بدید ، عالیـــــــــه

10 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. دخترپاییز می‌گه:

    الان من دقیقا چی بگم……آیکون دخترپاییز با لب و لوچهء آویزوون…….به چند دلیل…

    اولا ….سینی خوووشگل…

    دوما….اناااااار….

    سوما ….هعی واااای من سوما نداره طبق معمول…

    چهارما این گلهای خوشگل فسقلیه انار رو شما میگین پاشوندن دونه انار؟؟؟؟؟؟

    ووووووی خیلی اشتها برانگیزه….هوووووووووم

    • پیوند می‌گه:

      الان شما از منظره لذت ببر ! میفهمم حستو ، میدونی انقدر خوشمزه بود که من آخر غذام گفتم: متاسفانه سیر شدم و دیگه نمیتونم بخورم !

      آره دیگه انار رو پاشوندم روی دلمه،کنارشو نمیگم ، روش

      همیشه با دقت بودی، یعنی هوس دلمه چه بلایی به سرت آورده که دقتت از کف برفت

  2. دخترپاییز می‌گه:

    چیقذه دلمه هات مرتب و منظمن….
    ده دانه دلمه

    با نظم و ترتیب

    اینجا نشسته….

    دلمه های شما خیلی با شخصیتن…..چند وقت پیش یه بنده خدایی واسمون دلمه فرستاد…فک کنم پتو پیچی کرده بودنشون به جای برگ پیچی….:))

    • پیوند می‌گه:

      مرسی لطف داری ،

      ۱۲ دانه دلمه بود کلا ، کلم رو متوسط انتخاب کردم که برگهاش توی یک رینج اندازه باشن ، اگه کلم درشت باشه برگهای اولش بادبان کشتیه ، میرسه به این وسطا اندازه توری چای صاف کن میشه

      باز اون بنده خدایی که واسه شما دلمه نامرتب پیچیده ، اندازه اون بنده خدایی که واسه ما دلمه با سس گوجه خام فرستاده بود جانی نیست ، هنوز یادم میفته حالم بد میشه ، طفلک حتما کلی هم زحمت کشیده بود ، ولی واقعا یه جوره گوجه خام روی کلم آبدار ، تصورش نکن حالت بد میشه

  3. نسیم می‌گه:

    انواع دلمه ها و کوفته ها مورد علاقه من هستن
    بگو تو چی دوست نداری؟
    خودم زیاد درستشون میکنم به خصوص عاشق دلمهء فلفل هستم به خصوص فلفل دلمه ای قرمز به نظر من از همشون خوشمزه تره بعدش نارنجی،… زرد و سبز رو زیاد نمی پسندم
    این دلمه برگ کلم رو هم خیلی درست میکنم حالا اینبار با ورژن تو امتحانش میکنم
    خیییلیییییییی خوشمزه ان به خصوص اگر کلمش تازه باشه کلم مونده خیلی طعم خاصی نداره باید دلت رو به خوشمزگی مواد توش خوش کنی
    پیوند جان بازم دستت درد نکنه خواهر

    • پیوند می‌گه:

      خیلی هم عالی ، منم خیلی از غذاها رو دوست دارم ،مخصوصا غذاهای پر چاشنی

      نوش جونتون، من فلفل دلمه قرمز رو حتی خالی و خام میخورم ، سبز فقط در حد چاشنی غذاهای گوشتی ، طعمش زیادی غلیظه ! دلمه ش یجوریه

      دلمه کلم برگ رو من قبلا اصلا دوست نداشتم ، این مدل به نظرم عالی بود ، امیدوارم با ذائقه شما هم بخونه

      کلم مونده که تنده ، نمیشه خوردش خواهر

      خواهش میکنم عزیزم، خیلی خوشحالم که بازم اینجا کامنت زیباتو میبینم نسیم با وفا

  4. افسانه می‌گه:

    به به چی شده این باقلوا!ای خدا چنان مست قیافش شدم که شکمم با قار وقورش ازدست برفت .ولی مامانم مخالفه بدرستیمش!!! هی میگه کلم پخته بوی بد میده بذار فصلش که شد دلمه برگ انگور برات میپزم!! هرچیزهم میگم مامان ی بار امتحانش کن انگار نه انگار فک کنم اخر سر مجبورم دزدکی شبانه برم تو اشپزخونه بدرستمش برعکس اشپزیم خیلی تعریفی نداره من جوجه اشپز کجاو جناب دلمه خان کجا!!!

    • پیوند می‌گه:

      آخخخی ،درکت میکنم،منم با دیدن دلمه همینجوری میشم ،نه اینکه آدم همیشه هم نمیپزه ،اصلا یه وضعیه ،وای یبار تو پاویونمون بوی دلمه میومد،نمیدونم کی آورده بود تو مایکروویو سالن گرمش کرد،آنچنان دلم دلمه میخواست که هنوز به شوق اون روز دلمه میپزم،باور کن !
      منم با مامان جونت موافقم که کلم بدبو و بی مزست ،اما کلم این دلمه با ادویه و چاشنی فراوون واقعا خوش طعم بود،باور کن من کلمهای ته دیگشم خوردم از بس رب انار خوشمزش میکنه،انار و کلم از نظر طب سنتی مصلح همدیگه هستن
      امیدوارم به همه مرادهای دلت از جمله این دلمه فسقلی برسی
      شبت پر ستاره ?

  5. مریم.ص می‌گه:

    سلام.
    امروز بلاخره دست به کار شدم و پختمش.
    من کلاً سبزیجات دوست دارم و هیچ وقت هیچ احساس بدی به بوی کلم نداشتم.
    مامانم یه نوعی که درست می کنه فرقش با مال شما بجای باقالی لپه میریزه، به جای سرکه آبغوره می ریزه و رب انار نمی ریزه. من اونو خیلی خیلی دوست دارم.
    اینو هم ترسون و لرزون درست کردم، البته باقالی که بهم گفتن تو این ایام نخورم(بارداری) و اونو حذف کردم. مقدار رب انارو هم چون ربم شیرین بود یه قاشق ریختم.
    بوی سرکه رو دوست نداشتم ولی کلاً خوشمزه بود. دلمه یکی از خوشمزه ترین غذاهاست و من و همسرم عاشقشیم.
    اینم عکسش:
    ۱- http://s6.picofile.com/file/8221641384/Kalam.jpg

    ۲- http://s3.picofile.com/file/8221641442/Kalam2.jpg

    ماستها هم هنوز بر اساس دستور شما داره درست می شه. :)
    تو فکر پختن کیک موز هم هستم. ببینم کی حالش میاد.

    • پیوند می‌گه:

      سلام مریم جون ،احوال شما
      اتفاقا چندروز پیش آلبوم هنر دوستان رو نگاه میکردم یاد شما افتادم
      خیلی هم عالی،نوش جونتون خانم باسلیقه ، خب غذاهای سنتی رو همه آدما طبیعتا به روش مادرشون خیلی دوست دارند چون جدای از طعمی که بهش عادت کردن، حس زیبای کودکی هم واسشون تداعی میکنه ، در ثانی شما الان بخاطر شرایط خاصتون طبیعیه که به بعضی بو ها حساس تر باشید ، من با اینکه بویایی قوی دارم و خیلی حساسم بوی سرکه احساس نکردم ، کاملا با ادویه غذا ترکیب شده بود
      در هر صورت نوش جونتون ، چه تزئین زیبایی هم کردید ، چه میز خوش رنگی ، خیلی شیک ، ظرفها و رومیزی خیلی با هم خوب ست شده ،لذت بردم
      مرسی که منم در لذتتون شریک کردی عزیزم ، نوش جونتون
      مواظب خودتون و نی نی باشید عزیزم ، آفرین به این مادر باسلیقه که غذاهای سالم خونگی میخوره
      عکس غذاها با افتخار به آلبومتون اضافه شد عزیزم

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول