چندروزه توی گروه آشپزی ما یک چالش جالب راه افتاده و خانمها همه دونات میپزن ، طی این چالش متوجه شدم که سوالات و ابهامات زیادی موقع پخت این شیرینی خونگی ساده میتونه پیش بیاد و نکات ریزی هست که رعایت کردن اونها نتیجه کار رو خیلی عالی تر میکنه ،برای همین تصمیم گرفتم روشی که بارها با اون دونات پختم و موفقیت آمیز بوده با تجربیاتی که در این زمینه کسب کردم براتون بنویسم ، شاید اینها سوال شما هم بوده باشه

پس این شما و این طرز تهیه دونات با فوت و فن هاش ، امیدوارم ازش لذت ببرید

مواد لازم :

آرد : ۲ پیمانه

تخم مرغ: ۱ عدد

شکر : ۴ قاشق سوپخوری

روغن جامد یا کره : نصف فنجان

شیر: نصف فنجان

خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری سرخالی

وانیل: یک هشتم ق چ

نمک : یک هشتم ق چ(یک پینچ)

سوال اول : چه آردی استفاده کنیم ؟ بهتره سفیدترین آردی که در اختیار دارید به کار ببرید، هر چقدر آرد گلوتن بالاتری داشته باشه ، کمتر ور میاد و آب بیشتری هم به خودش میکشه و خمیر لطافت کمتری خواهد داشت

آرد سفید با درجات سفیدی مختلف رو با تعداد ۰ مشخص میکنن،به اسم آرد نول ،آرد قنادی ، ۰۰۰ و ۰۰۰۰ در فروشگاهها به راحتی در دسترسه

سوال دوم: خمیر ما خوب ور نیومد ، چیکار کنیم ؟ نکته اساسی و خیلی مهم برای یک خمیر خوب،عمل آوردن یک خمیر مایه خوبه که در متن توضیح میدم

روش کار :

مواد رو نیمساعت قبل از یخچال خارج میکنیم تا یخ نباشن،سردی زیاد مخمر رو میکشه و خمیر ما ور نمیاد

شیر رو گرم میکنیم و خاموش میکنیم ، میذاریم دماش پایین بیاد و ولرم بشه ، یعنی در حدی که پشت دست رو نسوزونه اما به هیچ وجه سرد هم نباشه ،

شکر و خمیر مایه رو به شیر اضافه میکنیم و یک جای نسبتا گرم ،مثلا نزدیک شوفاژ میذاریم تا کاملا عمل بیاد

(نکات مهم در عمل آوردن خمیر مایه رو قبلا در این پست گفتم ) اگه همه نکات برای عمل آوری خمیر مایه به خوبی رعایت بشه ، بعد از چند دقیقه اینجوری از ظرف سرریز میکنه و حسابی ور میاد:

نترسید،اگه دقت کنید خیلی هم کار ساده ایه

تخم مرغ رو همراه وانیل با چنگال کمی میزنیم،در حدیکه از لختگی در بیاد :

روغن یا کره ذوب شده رو بهش اضافه میکنیم:

خمیر مایه ور اومده رو به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم :

آرد رو هم اضافه میکنیم :

بهتره یک چهارم از آرد رو نگهدارید و اگه خمیر خیلی چسبنده بود به تدریج بهش اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبه ک

خمیر آماده شده رو  یک دقیقه ورز میدیم و گلوله میکنیم و در کاسه بزرگ با در بسته میذاریم جای نسبتا گرم مثلا نزدیک شوفاژ تا عمل بیاد:

حدود دو ساعت زمان لازمه تا خمیر کاملا حجیم بشه :

باد خمیر ور اومده رو با دست میخابونیم

و روی سطحی که خوب آردپاشی کردیم ، به کمک وردنه به قطر حدود نیم سانت پهنش میکنیم و قالب میزنیم

من از لیوان برای دور و از قالب دایره کوچک برای وسط خمیر استفاده کردم :

اگه سطح به خوبی آردپاشی شده باشه ،بدون دردسر حلقه ها از سینی جدا میشه و فرمشون به هم نمیریزیه

حلقه های آماده شده رو داخل سینی آردپاشی شده با فاصله میچینیم و میذاریم نیمساعت بمونه ، این مرحله به پفکی شدن دوناتهای ما خیلی کمک میکنه

نهایتا حلقه های دونات رو توی حمام روغن داغ سرخ میکنیم :

هر کدوم که طلایی شد به کمک انبر از روغن خارج میکنیم و میذاریم توی سبد خنک بشه:

بعد دوناتهای خنک رو در شکلات ذوب شده روی سماور یا گاناش میزنیم (برای درست کردن گاناش ، شکلات رو رنده میکنیم و در خامه داغ حل میکنیم) :

من برای تزئین، بلافاصله بعد از گاناش ،  توی ترافل های رنگی ریز زدمش :

بعد هم در ظرف سرو چیدمش :

دونات خوشمزمون حاضره

اگه امتحانش کنید، قطعا ازین به بعد مشتری دائمش میشید

اینم بافتش :

بپزید و لذت ببرید

نوش جان

16 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. افسانه می‌گه:

    اخ جوووون دونات. یعنی عاشقتم پیوند جون حتمی رفتم خونه مادربزرگم درستش میکنم اخه خمیر بازی خونه مادربزرگم خیلی حال میده تازشم بساط ارد سفید درجه یک هم همیشه خونشون به راهه.خیلی خوشمزه به نظر میرسن دخترخالم اینجاست میگه خوش به حال مهمونای خونه شما.فقط یه سوال خمیرشو اصلا نباید بیشتر از یه دقیقه ورز داد؟ شل میشه؟برای خالی کردن باد خمیرباید بادست فشارش بدیم؟راستی به خاطر توضیح دقیقت خییییلی ممنون عزیزم

    • پیوند می‌گه:

      منم عاشقتم افسانه جون
      ماشالله خوب اکتیو شدی ، عالیه ،به مادربزرگ نازنین سلام برسون
      مشکلی نداره اما نیاز نداره ، همون یک دقیقه کافیه
      بعدا اشترودل رو میذارم،اون واجبه یکربع ورز داده بشه ، خیلی دیر ادب میشه ??
      خواهش میکنم عزیزم،امیدوارم با توضیحات عالی بشه دوناتتون
      نوش جان

  2. محب مهدی(عج) می‌گه:

    سلام خانم.خیلی عالی شده.آدم دلش نصف شبی میخواد

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم
      خیلی ممنون
      پیشکش وجودتون?
      راستشو بخوای منم هردفعه عکسشو میبینم دوباره دلم میخواد،ا هفته پیش دوبار پختم

  3. نسیم می‌گه:

    وای پیوند
    تو یه درصد فکر کن من اینهمه روغن استفاده کنم
    بیخیال دونات… چیه بابا همش کالری
    من اصلا نمی تونم یه چیزی که چربه بخورم حالم بد میشه بعدش دونات و پیراشکی هم که باید تو حمام روغن سرخ بشن تا خوشمزه بشن
    من نمی تونم اصرار نکن
    اما خوشمزه است نوش جون اونایی که میخورن

    • پیوند می‌گه:

      باشه باشه فکر نمیکنم بهش
      من خودم از اون دسته آدمام که رعایت میکنم مخصوووصا درمورد شیرینی جات اصلا زیاده روی نمیکنم
      درمورد دوناتها روغن به خوردشون نمیره ،فقط اون پوسته برشته چربه و بقیه بافت اصلا روغن نفوذ نداره
      درکل ده درصد از حموم روغن مصرف میشه
      با احتساب اینکه هرکسی یکی دوتا شیرینی فینقیلی میخوره ، روغن دریافتی نامعقول نیست
      واقعا خوشمزست ، با احتیاط فراوان و اقدامات حفاظتی از پسروی گلمون که به ظرف روغن نزدیک نشه بپز
      زندگی با لذتهاش قشنگه

  4. منا می‌گه:

    وای این انقدر خوشمزه ست که آدم گریه ش میگیره
    راستی من اون کیک رو با شکر نپختما
    بزار برم تو همون پست جواب بدم!
    😉

    • پیوند می‌گه:

      خیلی جمله ادبی باحالی بود ، حس تئاتر بهم دست داد ?
      ابتکارتو خوندم و کلی مستفیض شدم (چه ثقیل شد!)
      آفرین ،براوووووووو،محشری

  5. دخترپاییز می‌گه:

    عاقا اجازه….من نه با حموم روغن موشکل دارم….نه با کالری و این جور چیزا….الکی مثلا من باربی هستم….تو هم لو نده خووووو آفرین…

    فقط یه کم از مایه خمیر میترسم…..چون تا حالا اصلا باهاش کار نکردم….

    میترسم خوب نتونم عمل بیارمش…

    ولی این فوبیا رو باهاش کنار میام…بزار برم خرید…اینم تو لیستم مینویسم…:)

    • پیوند می‌گه:

      نترس ازش خوب عمل میاد،این چندروز حداقل بیست نفر تو گروه آشپزی پختن و عالی دراومده
      شما که آشپزیت خوبه شاگرد اول کلاس ،حتما عالی میشه ??
      پیشاپیش خمیرمایه نو مبارک ????

  6. افسانه می‌گه:

    مرسییی پیوند جون بی صبرانه منتظر اشترودل میمونم .قول دادیا

  7. محمد می‌گه:

    ممنون از مطلبتون استفاده کردم

  8. برليان می‌گه:

    خيلي عالي شده عزيزم

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول