اگه زیتون شور تو خونه دارید و از یکنواختی طعمش خسته شدید ، من یه راه خوب واسه تنوع سراغ دارم ،پرورده کردن در ۳ دقیقه ! یعنی کافیه اراده کنید ، زیتون شما با یه هم زدن به یه زیتون پرورده خوش طعم تبدیل شده !
این روشو من از زندایی مادرم که شمالی هستن یاد گرفتم ، کلا این زندایی های ما داستانی دارن واسه خودشون ،هرکدوم از یک ملیته ،یعنی اگه یه موقع غذای ترکی،آلمانی،برزیلی یا حتی کُره ای با دستور زندایی گذاشتم شما تعجب نکنید ، ما ازین ملیت ها زندایی داریم !
با تشکر از زندایی شمالی عزیز ، بریم سراغ این دستور ، که زیتون پرورده را عشق است …
مواد لازم :
زیتون شور هسته گرفته: ۳ پیمانه
انار دان شده ترجیحا ترش : ۲ پیمانه
گردو خرد شده : نصف الی یک پیمانه
نعنا خشک : یک ق م سرخالی
پودر سیر : ۲ ق م یا ۲ حبه سیر رنده شده
رب انار : نصف پیمانه
روش کار :
نصف اناری که داریم باید به آب انار تبدیل کنیم ، حالا به هرروشی! من ساده ترین و بدوی ترین کارو انتخاب کردم، ریختمشون تو سطل و با گوشتکوب کوبیدمشون !
بعد صافش کردم و تفاله رو دور ریختم
آب زیتون شور رو هم دور میریزیم
همه موادی که داشتیم (به جز آب انار) با زیتون مخلوط میکنیم
کم کم آب انار اضافه میکنیم و هم میزنیم تا سس زیتونمون زیادی شل نشه ،ممکنه همه مصرف نشه
خب دیگه تمومه ، زیتون پرورده سریعمون آمادست
(ببخشید که خیلی تاریکه ،شب بود و نور نامناسب)
طعمش مثل زیتون پرورده هایی نیست که یک سس غلیظ از سیر دارن ، یک زیتون پرورده اناریه (شمالی ها این مدلو دست هرکسی نمیدن ، خیلی بخوان سفارشی کار کنن این مدل آب اناریو رو میکنن )
سبزیهای محلی شمالی هم نداره که نشه تو شهرای دیگه تهیه اش کرد ، البته اگه دسترسی دارید میتونید به جای نعنا ، زلنگ = چوچاق بریزید
من از طعمش خوشم اومدم چون طعم انارو خیلی دوس دارم ،
به عنوان یه روش خیلی ساده و سریع ارزش امتحانو داره ، نتیجه کار راضی کنندست
ازش لذت ببرید ، نوش جان
من اصالتا از طرف مادری و پدری هر دو شمالی هستم و ما اصلا اون زیتون پرورده های با رب انار رو زیتون پرورده نمی دونیم زیتون پرورده یعنی با آب انار و حتی همین یه ذره رب هم که تو ریختی نمی ریزیم و گردوش هم مثل گردوی فسنجون می سابیم انار هم کمتر می ریزیم آبش رو بیشتر می ریزیم سیر هم می ریزیم
و به قول تو دست هرکسی هم نمیدیم اینا زیتون پرورده های خونگیه که براش مایه زیاد میذاریم مثلا گردو رو زیاد می ریزیم طوری که سس غلیظی از گردو و آب انار و سیر درست میشه واقعا مزه اش چیز دیگه ایه
اما اینم یه مدلشه و خوشمزه به نظر میرسه
به زن دایی جان هم سلام من رو مخصوص برسون
به به ،چه جالب ، از سرزمین تازگی و زیبایی هستید پس
آره دقیقا همینطوره ، اونیکی ها بازاریه ، من چون عاشق رب انارم ریختم البته زندایی جون هم ریخته بودن ، روش شما هم باید خوشمزه باشه
دیگه جونم واست بگه گردو رو من دوس دارم خرچ خرچ کنه ، سیر هم وقتی پودر باشه یه عطر خوبی میده به زیتونا ، این زیتونو از پایه مامانم خودش فراوری کرده و شور انداخته ، منم پروروندمش،احتمالا بچه منم بفرستدش دانشگاه :)))
من وقتی دستوری رو میذارم سعی میکنم بعضی چیزا مثل گوشت،زعفرون،گردو و .. رو تعدیل شده بنویسم ، دلم میخواد هیشکی فکر نکنه اگه نشد فلان چیزو بریزی دیگه غذا خرابه و مزه نداره ، و بخاطر این چیزا حسرت بخوره … بعضی سایتها لجمو درمیارن ، مثلا مینویسن فلان غذا باید اعیونی باشه با زعفرررررررررون فراوون ، یا اینجور صحبتها … ما نیومدیم که اعیونی بودنمونو به روی کسی بیاریم ، من دلم میخواد زندگی ها رنگ و بو بگیره ، با چاشنی عشق …
مرسی نسیم همیشه مهربونم،بزرگواریتو میرسونم
واقعا که عالی
ممنونم منا جونی ، عالی شمایی
بسیارعالیییییییی
ممنون همشهری