اگه زیتون شور تو خونه دارید و از یکنواختی طعمش خسته شدید ، من یه راه خوب واسه تنوع سراغ دارم ،پرورده کردن در ۳ دقیقه !  یعنی کافیه اراده کنید ، زیتون شما با یه هم زدن به یه زیتون پرورده خوش طعم تبدیل شده !

این روشو من از زندایی مادرم که شمالی هستن یاد گرفتم ، کلا این زندایی های ما داستانی دارن واسه خودشون ،هرکدوم از یک ملیته ،یعنی اگه یه موقع غذای ترکی،آلمانی،برزیلی یا حتی کُره ای با دستور زندایی گذاشتم شما تعجب نکنید ، ما ازین ملیت ها زندایی داریم !

با تشکر از زندایی شمالی عزیز ، بریم سراغ این دستور ، که زیتون پرورده را عشق است …

مواد لازم :

زیتون شور هسته گرفته: ۳ پیمانه

انار دان شده ترجیحا ترش : ۲ پیمانه

گردو خرد شده : نصف الی یک پیمانه

نعنا خشک : یک ق م سرخالی

پودر سیر : ۲ ق م یا ۲ حبه سیر رنده شده

رب انار : نصف پیمانه

روش کار :

نصف اناری که داریم باید به آب انار تبدیل کنیم ، حالا به هرروشی! من ساده ترین و بدوی ترین کارو انتخاب کردم، ریختمشون تو سطل و با گوشتکوب کوبیدمشون !

بعد صافش کردم و تفاله رو دور ریختم

آب زیتون شور رو هم دور میریزیم

همه موادی که داشتیم (به جز آب انار) با زیتون مخلوط میکنیم

کم کم آب انار اضافه میکنیم و هم میزنیم تا سس زیتونمون زیادی شل نشه ،ممکنه همه مصرف نشه

خب دیگه تمومه ، زیتون پرورده سریعمون آمادست

(ببخشید که خیلی تاریکه ،شب بود و نور نامناسب)

طعمش مثل زیتون پرورده هایی نیست که یک سس غلیظ از سیر دارن ، یک زیتون پرورده اناریه (شمالی ها این مدلو دست هرکسی نمیدن ، خیلی بخوان سفارشی کار کنن این مدل آب اناریو رو میکنن )

سبزیهای محلی شمالی هم نداره که نشه تو شهرای دیگه تهیه اش کرد ، البته اگه دسترسی دارید میتونید به جای نعنا ، زلنگ = چوچاق بریزید

من از طعمش خوشم اومدم چون طعم انارو خیلی دوس دارم ،

به عنوان یه روش خیلی ساده و سریع ارزش امتحانو داره ، نتیجه کار راضی کنندست

ازش لذت ببرید ، نوش جان

دسته بندی ترشی

6 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. نسیم می‌گه:

    من اصالتا از طرف مادری و پدری هر دو شمالی هستم و ما اصلا اون زیتون پرورده های با رب انار رو زیتون پرورده نمی دونیم زیتون پرورده یعنی با آب انار و حتی همین یه ذره رب هم که تو ریختی نمی ریزیم و گردوش هم مثل گردوی فسنجون می سابیم انار هم کمتر می ریزیم آبش رو بیشتر می ریزیم سیر هم می ریزیم
    و به قول تو دست هرکسی هم نمیدیم اینا زیتون پرورده های خونگیه که براش مایه زیاد میذاریم مثلا گردو رو زیاد می ریزیم طوری که سس غلیظی از گردو و آب انار و سیر درست میشه واقعا مزه اش چیز دیگه ایه
    اما اینم یه مدلشه و خوشمزه به نظر میرسه
    به زن دایی جان هم سلام من رو مخصوص برسون

    • پیوند می‌گه:

      به به ،چه جالب ، از سرزمین تازگی و زیبایی هستید پس
      آره دقیقا همینطوره ، اونیکی ها بازاریه ، من چون عاشق رب انارم ریختم البته زندایی جون هم ریخته بودن ، روش شما هم باید خوشمزه باشه
      دیگه جونم واست بگه گردو رو من دوس دارم خرچ خرچ کنه ، سیر هم وقتی پودر باشه یه عطر خوبی میده به زیتونا ، این زیتونو از پایه مامانم خودش فراوری کرده و شور انداخته ، منم پروروندمش،احتمالا بچه منم بفرستدش دانشگاه :)))

      من وقتی دستوری رو میذارم سعی میکنم بعضی چیزا مثل گوشت،زعفرون،گردو و .. رو تعدیل شده بنویسم ، دلم میخواد هیشکی فکر نکنه اگه نشد فلان چیزو بریزی دیگه غذا خرابه و مزه نداره ، و بخاطر این چیزا حسرت بخوره … بعضی سایتها لجمو درمیارن ، مثلا مینویسن فلان غذا باید اعیونی باشه با زعفرررررررررون فراوون ، یا اینجور صحبتها … ما نیومدیم که اعیونی بودنمونو به روی کسی بیاریم ، من دلم میخواد زندگی ها رنگ و بو بگیره ، با چاشنی عشق …

      مرسی نسیم همیشه مهربونم،بزرگواریتو میرسونم

  2. منا می‌گه:

    واقعا که عالی

  3. سعیده می‌گه:

    بسیارعالیییییییی

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول