سمبوسه اسم کلی برای نوعی اسنک شرقیه که از یک کراست خمیری یا  نونی سرخ شده با یه فیلینگ پر ادویه درست میشه

در کل غذای خوش خوراک و ساده ایه ،

من اولین بار سمبوسه رو با یه دستور جنوبی که از روی روزنامه جام جم قیچی کرده بودم ، با خواهرم پختم

انقدر کوچولو بودم که اجازه سرخ کردنشو نداشتم و فقط تو بخش ساختن و پیچیدن همکاری کردم 

یادش بخیر …

البته رسیپی خیلی خوبی داشت که هنوزم ازش استفاده میکنیم و بارها خودم تنهایی آمادش کردم 

 ازونجایی که سمبوسه رو اکثر شما بلد هستید ، یک نوع سمبوسه هندی خیــــــــــــلی ساده که با قارچ پر میشه رو بهتون آموزش بدم :

از طرز پیچیدن سمبوسه هم  مرحله به مرحله واستون عکس گرفتم

مواد لازم :

قارچ : ۴۰۰ گرم

پیاز رنده شده : ۳ ق غذاخوری

فلفل تند : ۱-۲ عدد

آبلیمو : ۲ ق غذاخوری

نمک ، فلفل ، زردچوبه

نان لواش

روش کار :

قارچ رو خرد میکنیم ،آبلیمو میپاشیم و کنار میذاریم

توی تابه کمی روغن رو داغ میکنیم و پیاز و فلفل رو داخلش تفت میدیم :

بعد زردچوبه رو اضافه میکنیم

، فلفل و پیاز رو به کناره ها میفرستیم و شعله رو زیاد میکنیم و قارچ رو میریزیم وسط تابه :

وقتی قارچ سبک شد ، محتویات تابه رو مخلوط میکنیم و نمک و فلفلش رو میزان میکنیم و خاموشش میکنیم

از نون لواش، مستطیل های بلند و باریک برش میزنیم :

مثل شکل زیر، یک قاشق از موادی که آماده کردیم ، گوشه مستطیل میذاریم :

لبه پایینی که شبیه یک مثلثه و در شکل بالا مشخصش کردم رو روی مواد برمیگردونیم :

این شکلی میشه :

حالا اون مثلثی که محتوی موادمونه میگیریم و به بالا تا میکنیم روی نون :

بازم یه مثلث ایجاد میشه ، مثلث رو تا میکنیم روی بقیه نون :

به اینجا که میرسیم ، دو تا از لبه های مثلث کاملا بسته شده و فقط یک لبه ش بازه که به دنباله نون وصله

اضافی نون رو میبریم و دو سانتشو باقی میذاریم :

اون قسمتی که باقی گذاشتیم رو تا میکنیم میبریم داخل قسمت باز مثلث بین دو لایه نون جا میدیم  :

الان مثلثمون کاملا بسته شده و آماده سرخ شدنه

روغن رو داخل ظرف گود حسابی داغ میکنیم و سمبوسه مثلثی قشنگمونو میندازیم توش :

چون مواد داخلش رو از قبل پختیم، همینکه نونش طلایی بشه کافیه ،

سمبوسه خوشمزمون حاضره 

با سس کچاپ سرو میکنیم :

من برای تزئین ظرفم از دو نوع سس گوجه کچاپ و چیلی استفاده کردم که رنگ مختلفی دارن :

به همین سادگی ، به همین لذیـــــــــــذی

من خواستم به دستور اصلی وفادار باشم ، شما میتونید برای پر کردنش از فیلینگ های مختلف مثلا مایع ماکارونی یا مخلوط سیب زمینی و گوشت و … استفاده کنید

بپزید و لذذذت ببرید 

نوش جان 

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول