میلاد امام رضا (ع) رو به همه شما دوستان عزیز تبریک میگم
وقتی اسم امام رضا (ع) میاد، آدم خودبخود یاد مشهد میفته …
واسه همینم واسه میلادشون شیرینی مشهدی پختم
اولش که تصمیم گرفتم واسه این روز مبارک شیرینی مشهدی بپزم ، شک داشتم که برم سراغش یا نه
بچگیام یکی دوبار از روی کتاب آشپزی های مختلف پختمش ، بافت افتضاحی داشت ،
بیسکویتی و خشک و بدبو بود …
اما این امروزی یه چیز دیگست ، خیلی ترد و خوش طعمه :
واسه پیدا کردن این دستور من کل ۲۵ صفحه فروم مامی سایت در مورد شیرینی مارمالادی آلمانی یا همون شیرینی مشهدی رو خوندم و مورد تایید ترین رسیپی رو انتخاب کردم و
پختم و لحظه به لحظه عکس گرفتم ،
این شما و این هم رسیپی بسیار عالی :
مواد لازم :
زرده تخم مرغ پخته : ۲ عدد
آرد سفید : ۱۵۰ گرم
مارگارین (کره گیاهی) : ۱۰۰ گرم
پودر قند : ۶۰ گرم
وانیل : نصف ق چ
مارمالاد : نصف پیمانه
روش کار :
زرده تخم مرغ رو حسابی که پخته شد خنک کنید و از الک ریز رد کنید :
زرده رو با وانیل مخلوط کنید ، اصلا در مصرف وانیل صرفه جویی نکنید :
کره رو که به دمای اتاق رسیده و نرم شده اضافه کنید :
پودر قند رو هم اضافه کنید و ترجیحا با همزن برقی مخلوط کنید :
بیشتر کره لا به لای پره ها جمع میشه ، نگران نباشید خیلی غیرمجلسی وقتی همزن رو خاموش کردید باید با دست کار کنید ، پره هارو پاک کنید و نصف آرد رو به مخلوط اضافه کنید و با نوک انگشت به خورد کره بدید
نصفه بعدی آرد رر قاشق قاشق اضافه کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبه ، به هیچ وجه مقدار آرد رو بیشتر نکنید ، شیرینی ترد نمیشه
باید نهایتا یک خمیر شبیه پوره سیب زمینی به دست بیاریم :
خمیر رو نیم ساعت داخل فریزر بذارید تا کره منسجم بشه و بتونیم تمیز قالب بزنیم ،
هر مرتبه نصف خمیر رو از فریزر خارج کنید ، بین دو لایه سلفون با وردنه به قطر ۳ میلی متر باز کنید :
فر رو روی ۱۸۰ روشن کنید گرم بشه و شروع کنید طرح مورد نظرتون رو قالب بزنید :
برای اینکه کار تمیزی داشته باشیم ،خود طرح رو با دست برنمیداریم ،
بلکه اضافی هارو از کنار طرح جدا میکنیم و طرح رو با کاردک جدا میکنیم
و کف سینی چرب شده فر میذاریم :
هرچقدر خمیر خنک تر باشه ، موقع نقل و انتقال فرم خودش رو بهتر حفظ میکنه ،
یادتون باشه وسط خمیر رو قبل از منتقل کردن به سینی فر خالی نکنید ، فرمش به هم میریزه
اگه میخواید وسط کار طرح داشته باشه باید وقتی داخل سینی فر گذاشتید ، برش مورد نظر رو بزنید و اضافی رو با جسم تیز بردارید :
خب حالا همه خمیر برش خورده و راهی فر میشه :
۱۸۰ درجه ، ۱۰ – ۱۵ دقیقه
از دقیقه۱۰ چشمتون بهش باشه ، پخته که شد سریع میسوزه ،
همینکه حاشیه خمیر شروع کرد به تغییر رنگ آمادست :
خنک که بشه ، خودش راحت از سینی جدا میشه:
روی لایه زیری یه کوچولو مارمالاد میذاریم :
همه سطح رو پر نکنید که شیرینی تمیز در بیاد ، یک حاشیه بذارید برای فشار دادن لازمه:
حالا شیرین ترین لحظه کاره ، درش رو میذاریم و تمام :
با این مقدار خمیر و این سایز قالب ۲۵ تا شیرینی آماده شد ،
انقدر خوشمزه ست که با خیال راحت به همه تعارف میکردم ، اینم تقدیم به شما :
عیدتون مبارک باشه ، نوش جان