میلاد امام رضا (ع) رو به همه شما دوستان عزیز تبریک میگم 

وقتی اسم امام رضا (ع) میاد، آدم خودبخود یاد مشهد میفته …

واسه همینم واسه میلادشون شیرینی مشهدی پختم

اولش که تصمیم گرفتم واسه این روز مبارک شیرینی مشهدی بپزم ، شک داشتم که برم سراغش یا نه

بچگیام یکی دوبار از روی کتاب آشپزی های مختلف پختمش ، بافت افتضاحی داشت ،

بیسکویتی و خشک و بدبو بود …

اما این امروزی یه چیز دیگست ، خیلی ترد و خوش طعمه :

واسه پیدا کردن این دستور من کل ۲۵ صفحه فروم مامی سایت در مورد شیرینی مارمالادی آلمانی یا همون شیرینی مشهدی رو خوندم و مورد تایید ترین رسیپی رو انتخاب کردم و

پختم و  لحظه به لحظه عکس گرفتم ،

این شما و این هم رسیپی بسیار عالی :

مواد لازم :

زرده تخم مرغ پخته : ۲ عدد

آرد سفید : ۱۵۰ گرم

مارگارین (کره گیاهی) : ۱۰۰ گرم

پودر قند : ۶۰ گرم

وانیل : نصف ق چ

مارمالاد : نصف پیمانه

روش کار :

زرده تخم مرغ رو حسابی که پخته شد خنک کنید و از الک ریز رد کنید :

زرده رو با وانیل مخلوط کنید ، اصلا در مصرف وانیل صرفه جویی نکنید :

کره رو که به دمای اتاق رسیده و نرم شده اضافه کنید :

پودر قند رو هم اضافه کنید و ترجیحا با همزن برقی مخلوط کنید :

بیشتر کره لا به لای پره ها جمع میشه ، نگران نباشید خیلی غیرمجلسی وقتی همزن رو خاموش کردید باید با دست کار کنید ، پره هارو پاک کنید و نصف آرد رو به مخلوط اضافه کنید و با نوک انگشت به خورد کره بدید

نصفه بعدی آرد رر قاشق قاشق اضافه کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبه ، به هیچ وجه مقدار آرد رو بیشتر نکنید ، شیرینی ترد نمیشه

باید نهایتا یک خمیر شبیه پوره سیب زمینی به دست بیاریم :

خمیر رو نیم ساعت داخل فریزر بذارید تا کره منسجم بشه و بتونیم تمیز قالب بزنیم ،

هر مرتبه نصف خمیر رو از فریزر خارج کنید ، بین دو لایه سلفون با وردنه به قطر ۳ میلی متر باز کنید :

فر رو روی ۱۸۰ روشن کنید گرم بشه و شروع کنید طرح مورد نظرتون رو قالب بزنید :

برای اینکه کار تمیزی داشته باشیم ،خود طرح رو با دست برنمیداریم ،

بلکه اضافی هارو از کنار طرح جدا میکنیم  و طرح رو با کاردک جدا میکنیم

و کف سینی چرب شده فر میذاریم :

هرچقدر خمیر خنک تر باشه ، موقع نقل و انتقال فرم خودش رو بهتر حفظ میکنه ،

یادتون باشه وسط خمیر رو قبل از منتقل کردن به سینی فر خالی نکنید ، فرمش به هم میریزه

اگه میخواید وسط کار طرح داشته باشه باید وقتی داخل سینی فر گذاشتید ، برش مورد نظر رو بزنید و اضافی رو با جسم تیز بردارید :

خب حالا همه خمیر برش خورده و  راهی فر میشه :

۱۸۰ درجه ، ۱۰ – ۱۵ دقیقه

از دقیقه۱۰ چشمتون بهش باشه ، پخته که شد سریع میسوزه ،

همینکه حاشیه خمیر شروع کرد به تغییر رنگ آمادست :

 خنک که بشه ، خودش راحت از سینی جدا میشه:

روی لایه زیری یه کوچولو مارمالاد میذاریم :

همه سطح رو پر نکنید که شیرینی تمیز در بیاد ، یک حاشیه بذارید برای فشار دادن لازمه:

حالا شیرین ترین لحظه کاره ، درش رو میذاریم  و تمام :

با این مقدار خمیر و این سایز قالب ۲۵ تا شیرینی آماده شد ،

انقدر خوشمزه ست که با خیال راحت به همه تعارف میکردم ، اینم تقدیم به شما :

عیدتون مبارک باشه ، نوش جان 

 

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول