همیشه غذای نذری یه طعم دیگه ای داره ،

فرق نمیکنه آشپزش کی باشه ،چقدر زعفرون و ادویه داخلش به کار رفته باشه ،

اصلا طعم و برکتش رو یکی دیگه بهش میده …

این عدس پلو رو مادرم هرسال به همین شکل و روشی که خدمتتون توضیح میدم میپزه

به یاد ماندنی ترین سالش همونی بود که روز تاسوعا توی خود کربلا این نذر سبز شد …

من از مراحل کار عکس ندارم ، اصلا حضور نداشتم ، کشیک بودم و وقتی به سختی توی ترافیک پشت دسته های عزاداری رسیدم همه چیز حاضر بود ،

فقط در تزیین مشارکت کردم و عکس همونو دارم 

اما توضیحات مادرم رو واستون مینویسم :

مواد لازم :

برنج : به ازای هر ظرف ، یک پیمانه

عدس پلویی : به ازای هر ۳ پیمانه برنج ، یک پیمانه

نمک : به ازای هر پیمانه برنج ، یک قاشق غذاخوری سر صاف

روغن

پیاز داغ

کشمش پلویی

ادویه : زیره سیاه ، دارچین

زعفران دم کرده

گلاب

روش کار :

چند ساعت قبل برنج رو با آب و نمک کافی خیس میکنیم

عدس رو با آب کافی با در باز ( یه ذره کمتراز پخت کامل)میپزیم  آب اضافیش رو میگیریم کنار میذاریم

در دیگ بزرگ آب به جوش میاریم ،

آب روی برنج رو کاملا در سینک خالی میکنیم و برنج رو به دیگ درحال جوش اضافه میکنیم

لحظه آخر عدس رو به دیگ اضافه میکنیم

و بعد در سه مرحله برنج رو صاف می کنیم :

یک سوم برنج رو زبر برمیداریم، داخل آبکش کنار میذاریم

یک سوم بعدی رو متوسط برمیداریم و داخل یه آبکش دیگه میریزیم

یک سوم آخر رو نرم برمیداریم و همون کار رو تکرار میکنیم

حالا دیگ رو که خالی شده روی شعله میذاریم داغ بشه ، روغن میریزیم و ته دیگ مورد نظرمون رو میندازیم

اول برنجی که زبرتر برداشتیم میریزیم داخل دیگ

برنج متوسط رو میریزیم روش

برنج نرم رو هم میریزیم روی همشون

در آخر زعفران رو که حسابی سابیدیم با کمی آب توی لیوان پیرکس، یه جوری که نریزه روی برنج میذاریم

در دیگ رو با دم کنی محکم میکنیم با شعله ملایم میذاریم دم بکشه

هر وقت انگشت خیس به دیگ بزنیم صدای جیز جیز بده برنج دم کشیده

روش روغن میدیم و میکشیم

با این روش پیاز داغ درست میکنیم و از روغن خارج میکنیم داخل الک میریزیم که ترد بشه

داخل همون روغن که حسابی طعم داره ،گوشت رو با کمی پیاز و ادویه سرخ میکنیم

کشمش هم میشوییم ، با کمی ادویه داخل روغن میریزیم ، مرتب هم میزنیم و وقتی مثل بادکنک باد کرد خاموش میکنیم و کنار میذاریم

زعفران دم کشیده رو با یک ته استکان گلاب مرغوب ، با کمی از برنج مخلوط میکنیم

و ظرفها رو با اینا تزیین میکنیم

ازونجایی که در خانواده ما ته دیگ خیلی پرطرفداره ، من از ته دیگ نونی که شکل گل رز پیچیدم هم کنارش استفاده کردم :

اینم که نمای کلیش :

ببخشید بیشتر نمیرسیدم عکاسی کنم

امیدوارم خداوند همه نذورات رو قبول کنه

التماس دعا

 

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول