فلافل رو تقریبا همه تو خونه هاشون درست مکنن ،اما متاسفانه کمتر فلافلی هست که اون طعم خوشمزه فلافل های بیرون رو داشته باشه و مغزپخت و ترد و خوشمزه از آب دربیاد ، خود من هم رسیپی های مختلفی رو برای فلافل امتحان کردم تا بالاخره این دستور ترکیبی رو بدست آوردم که خیلی مورد استقبال قرار گرفت ، بریم باهم بپزیمش که واقعا خوشمزست

مواد لازم:

نخود خام : ۱٫۵(یک و نیم) پیمانه

سیب زمینی خام : ۱ متوسط

پیاز : ۱ متوسط-کوچک

سیر: ۲ حبه

نان باگت خشک شده : ۱ نصفه

تخم مرغ : ۱ عدد کوچک

کنجد: یک چهارم پیمانه

بیکینگ پودر : ۱ ق م سرخالی

پودر فلفل قرمز: ۱ ق چ

پودر آویشن: ۱ ق چ

پودر پاپریکا: ۱ ق چ

نمک : حدود ۱ ق م

روش کار:

نخود رو پاک میکنیم و میشوییم و با آب زیاد خیس میکنیم، بهتره حداقل ۲۴ ساعت خیس بخوره و آبشو هر ۶ ساعت عوض کنیم (یهو حس نسخه نوشتن بهم دست داد!  تعویض آب نخود QID )

باگت خشک رو هم  نیمساعت قبل از پخت با یک ته استکان آب جوش مرطوب میکنیم و کنار میذاریم تا خیس بخوره

سیب زمینی و پیاز و سیر رو پوست میگیریم و به ۴ قسمت تقسیم میکنیم و با نخود خیس شده مخلوط میکنیم :

حالا این مخلوط رو چرخ میکنیم :

میتونید برای یکدست شدنش ۲ بار چرخ کنید اما حواستون باشه که بافت نخود باید زیر دستتون مثل پودر لمس بشه و اونو زیادی ریز نکنید وگرنه بعدا فلافل خمیری میشه

حالا باگت خشک شده،تخم مرغ و کنجد و ادویه ها و بیکینگ پودر رو به خمیر نخود اضافه میکنیم و با قاشق حسابی مخلوط و یکدستش میکنیم :

(اصلا به چنگ زدن با ناخن بلند فکر نکنید ، مرسی )

اینجا مایه فلافلمون حاضره ، بهتره نیمساعت بمونه تا بیکینگ پودر و نخود حسابی مذاکراتشونو بکنن و بیکینگ پودر اثر کنه !

من مثل همیشه تو این فاصله دورچینم رو آماده کردم ،همونطور که معلومه از هویج،خیارشور،ترشی فلفل و سبزیجات داخلش و گوجه فرنگی استفاده کردم :

روغن سرخ کردنی رو توی ظرف کوچک و عمیق مثل شیرجوش میریزیم و میذاریم حسابی داغ بشه ، دمای روغن هم در بافت فلافل خیلی موثره

یک تکه کوچیک از مایه فلافل توی روغن بندازید، باید دمای روغن طوری باشه که اون تکه ته ظرف نمونه و ظرف ۱۰ شماره خودش آهسته بالا بیاد ، اگه سریعتر اومد یعنی روغن خیلی داغه

وقتی دمای روغن مناسب شد، فلافل هارو قالب میزنیم و حداکثر ۳ تا ۳ تا میندازیم توش (اگه بیشتر بریزیم دمای روغن پایین میاد و فلافلمون ترد نمیشه)

میتونید از قاشق سوپخوری استفاده کنید،قاشقو فرو ببرید توی آب داغ، بعد از مایه فلافل باهاش بردارید و بندازید تو روغن

یا از قالبهای فلافل ، استفاده از این قالبها هم راحته ، باید اول زائده کنار قالبو با انگشت شست پایین بکشیم:

درحالیکه زائده رو نگهداشتیم و اون صفحه دایره ای رفته ته قالب ، با قاشق محفظه رو از مایه فلافل پر میکنیم (نمیتونستم تنهایی اینکارو کنم و عکاسی هم بکنم ،شما فرض کنید که محفظه پر شد)

بعد ضامن رو رها میکنیم ، خاصیت فنر باعث میشه که صفحه به سمت بالا پرتاب شه و فلافل نقلیمون شوت بشه تو روغن !

وقتی دمای روغن مناسبه حدودا ۱-۲ دقیقه طول میکشه تا هر فلافل خوب طلایی بشه :

کمی روشنتر از رنگ مورد نظرتون بردارید چون خارج از روغن تیره تر میشه

اینم از فلافل ترد و مغزپخت ما

من یک درمیون کمی برشته تر در نظر گرفتمشون ، برای سلیقه های مختلف

در کل همش مورد پسند واقع شد ، همه جورشو دوست داشتن

این بشقاب فسقلی هم واسه همسایه فرستادیم ، هنوز که هنوزه میگن چه خوشمزه بود

آیا شما هم هوس افتادید فلافل بپزید؟

امتحانش کنید،مخصوصا با کنجد و پاپریکا و آویشن ،

خیلی عالی میشه …

میدونم که زرنگ ها به زودی میرن سراغش ، پیشاپیش نوش جان

22 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. منا می‌گه:

    عااااااااالی، عاااااااالی
    یه سوال، پودر پاپریکا چیه؟ من فکر می کردم پاپریکا هون فلفل قرمزه!

    • پیوند می‌گه:

      مرسیییی منا جون ???

      پاپریکا از پودر شدن فلفل کپسیکم capsicum قرمز درست میشه ، اگه کپسیکم ما فلفل دلمه قرمز باشه ،چون شیرینه فلفل حاصل هم تند نیست ، گاهی انگار کپسیکم ها تندن ،البته من نمیدونم کپسیکم تند چیه ،چون ایران ندیدم ، گاهی چیلی قرمز رو به فلفل دلمه قرمز اضافه میکنن که فلفل تندی قابل قبول و عطر زیادی داشته باشه ،خلاصه اون فلفل حاصل ،پاپریکاست که در آشپزی مکزیکی زیاد استفاده میشه ،به به ?

    • لیلا می‌گه:

      سلام عزیز دلم خیلی عالی بود کارهایتان آفرین
      من طرز درست کردن برگ هویج ها را میخواهم بدانم میشه راهنمایی کنید

      • پیوند می‌گه:

        سلام عزیزم،فداتون شما لطف دارید عزیزم،خیلی ممنون که نظرتونو نوشتید و به سایت ما انرژی دادید
        برای درست کردن برگها،من هویج رو که پوست گرفتم،از درازا به صورت ورقه های نسبتا قطور برش زدم ، بعد ورقه رو تخت گذاشتم روی تخته کار و با نوک کارد میوه خوری دورشو به صورت برگ بریدم و وسط هر کنگره رو هم با نوک چاقو خالی کردم
        امیدوارم تونسته باشم توضیح بدم،اگه شد یکبار مراحلشم عکس میگیرم واستون خانومی

  2. نسیم می‌گه:

    من تا حالا فلافل درست نکردم با وجودیکه دستورات زیادی ازش دیدم ولی یه مقاومت عجیبی در من هست برای درست کردن فلافل نمی خورم هم
    چند وقت پیش تو یه پارک همسرم هوس کرد و خرید من نخوردم ولی پسرم با اشتیاق از باباش گرفت و خورد و خوبم خورد و همین انگیزه شده برام که درستش کنم و حالا دستورش اینجاست تو وب پیوند عزیزم که انگار دیگه همسایه منه از بس میام اینجا و میرم و ذائقه مون هم به هم شبیهه شاید خودمم خوشم اومد
    مرسی پیوند
    نمی دونم چرا تو یه چیزی میذاری من فکر میکنم حتما باید درستش کنم ولی سوپ لبو رو بیخیال خب؟ بعیده بتونم بخورمش

    • پیوند می‌گه:

      منم فلافل بیرونو هررررررگز نمیخوردم تا نزدیک خونمون یه فلافلی تمیز باز شد ، فلافل کنجدی آویشن اسمش بود اتفافا، مدل ساندویچ فلافل درست میکرد ،ویترین مغازه شم طوری بود که روغن سرخ کردنشو میدیدی،خیلی تمیز و باکیفیت کار میکرد ,خلاصه منم ازین فلافله خوردم و خوشم اومد ، چندباری هم خونه با دستورای مختلف ترای کردیم ،خوب بود اما به اون تردی نمیشد ،این دستور ولی خیلی ترد و خوب شد ،راضیم ازش ، شمام حالا که هومان گلی فلافل دوس داره با این دستور میتونی خونگی و خوشمزشو با دستپخت عالی خودت واسش بپزی ??
      درمورد ذائقه های مشترک هم کاملا موافقم باهات،منم همینطورم ، دستور بعضی شف هارو تا میبینم میپزم ، مخصوصا مارتا استوارت ، بین شف های ایرانی هم هانی شف
      دیگه جونم واست بگه ،منم سوپ لبو خیلی فیوریتم نیس،ته دستورشم نوشتم دیگه … البته بعضی از حضار خوششون اومد ،خب ذائقه ها فرق میکنه …

  3. منا می‌گه:

    به به
    آخه دختر انقد خوشکل، انقد خوش سلیقه؟

  4. نسیم می‌گه:

    من درست کردم
    چه زرنگم
    هومان هم همونجا سر گاز دوتا شو خورد قربونش برم
    خوشمزه بود پیوند و کرانچی
    بازم درست میکنم
    و ممنونم از تو عزیزم

    • پیوند می‌گه:

      به به شاگرد زرنگ کلاس ، تو که همیشه از نامبر وان ها بودی ، خداییش مخاطبای وبلاگ من تک هستن ، از خدا بخاطر داشتن دوستای خوبی مثل شما ممنونم

      نووووووووووووش جونتون ، قابل خوش سلیقگیاتو نداشت ،هومان خوشگل رو هم از طرف من یه بوس استریلیزه بکن

      خواهش میکنم عزیزم،همیشه نوش جان

      انشالله این دفعه عکسشم بفرست من خیلی خوشحال میشم

  5. افسانه می‌گه:

    به به من عاششششششق غذاهای تندم .جای من خالی .اصلا بیخیال فلافل تزئینتو عششششقه

  6. افسانه می‌گه:

    معلومه که درستش کردم.مزه ی جالبی داشت با کته ویک شکم اغلب گرسنه حسابی چسبید .اتفاقا دوستم هم ناهار پیشم بود چون اونم مثل من عاشق ماهیه خیلی ذوق زده شدالبته تا قبل اینکه بخورتش.انقده فلفل دوست دارم حسابی تندش کرده بودم بیچاره یه پارچ اب رو سرکشید. بخاطر اینکه وقت گذاشتی ودستورشو دادی ازت خیلی ممنونم پیوند عزیز.راستی فقط سویا سس نداشتم بجاش نمک زدم.میگما کاملا مشخصه که عشق سس هستی اخه همه مدل سسی تو دست وبالت پیدا میشه

    • پیوند می‌گه:

      چه خوووووووووووب !

      نوش جونتون ، طفلی چه گناه داشته ، دلم واسش سووووووخت!
      آخه من خودم با باقالی پلو ازین خوردم ، یه اپسیلون وسط برنجا قایم میکردم که تندیش معتدل بشه !

      آها ، خب اونم یه ابتکاره ، خوب کردی ، نوش جونت

      آره معلومه؟ میگن عشقو نمیشه پنهان کرد ها !:خلاجت: :لپ قرمزی:

  7. شهرزاد می‌گه:

    سلام خیلی خوب بود میدونین خیلی هنرمندین عالیه خوشم اومد

  8. سولماز می‌گه:

    سلام عزیزم وب خیلی جالبی داری
    ممنون از اموزش خوبتون خیلی عالی شده ادمو واقعا به هوس میندازه نوش جونتون

    • پیوند می‌گه:

      سلام سولماز جونم، خیلی خوش اومدین به اینجا

      وب شما هم عالیه ، اگه مایلی تبادل لینک کنیم دوست عزیزم

      ممنونم،جاتون خالی بود

  9. خیلی خوب بود حرف نداشت.من خیلی به کارم اومد ممنون از سایت خوبتون.

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول