همه شما لازانیا رو میشناسید ، همون پاستای ورقه ای خوش آب و رنگ که به قول گارفیلد یک سبک زندگیه !

طرز تهیه لازانیا کلاسیک رو هم اکثرا بلدید(اگه بلد نیستید غصه نخورید،پست اونم آمادست و انشالله به زودی آپ میکنم)

اما امروز با یک لازانیای خیلی خاص درخدمتتونم ، یک لازانیای کاملا گیاهی و خیلی خوشمزه

این لازانیا رو من از مادرم و مادرم از مادرش یادگرفته ،  در واقع دوری مادر بزرگم از ما و وطن ، هرچند با دلتنگی و محرومیت ما از خوردن دستپخت بی همتای مادربزرگ ها  و لذت پذیراییهای خالصانه و پر از محبت و لبخند خونه مادربزرگ محروم کرده ولی حداقل ازدستورات غذایی متنوع بین المللیشون فیض میبریم

این لازانیا تو خونه ما با استقبال خوبی مواجه شده و بارها در مجالس مهمانی در کنار غذاهای دیگه جا گرفته

ترکیب سبزیجات داخلش نه تنها طعم گیاهی و ناخوشایندی نداره بلکه طیف رنگی خیلی زیبایی هم ایجاد میکنه و این لازانیا رو به یک ساید دیش زیبا و خوشمزه تبدیل میکنه

پس طرز پختش رو به شما هم یاد میدم ،امیدوارم ازش لذت ببرید :

مواد لازم :

(برای ظرف ۲۵*۲۰*۵ cm)

لازانیا : یک بسته ۲۰۰ گرمی

هویج نگینی شده : ۲ پیمانه

کدوسبز نگینی شده: ۲ پیمانه

نخودفرنگی : دو سوم پیمانه

قارچ : ۳۰۰ گرم

سس بشامل (سفید) : یک بسته یا یک برابر این دستور

پنیر موتزارلا رنده شده: حدودا دو پیمانه

روغن زیتون یا کانولا : ۵ ق غ

پودر آویشن : یک ق چ

پودر سیر : یک ق چ

پودر پاپریکا: نصف ق چ

ادویه لازانیا و نمک

روش کار :

نخود و کدوسبز و هویج رو به مدت ۲۰ دقیقه بخارپز میکنیم :

(آفرین کدوها یخ زدست ، اینم یه مصرف دیگه برای کدو سبز که خورشت کدو نیست!)

قارچ رو هم با یک ق غ روغن زیتون روی شعله زیاد تفت میدیم :

 اصلا نمیخوایم تغییر رنگ بده ،یه ذره سبک که بشه کافیه

سبزیجاتی که بخار پز کردیم توی تابه جدا با حرارت متوسط -شدید تفت میدیم :

وقتی آبشون خوب جمع شد پاپریکا و آویشن و پودر سیر و نمک رو اضافه میکنیم :

حالا قارچ تفت داده رو هم اضافه میکنیم:

اینجا باید شعله حسابی بالا باشه که سبزیجات آب نندازه، اصلا دلمون نمیخواد بعدا لازانیامون شناور باشه ….

خب سس سبزیجاتمون حاضره:

شعله رو خاموش میکنیم و سس رو کنار میذاریم

سس بشامل رو هم طبق دستور یا دستور روی جلدش آماده میکنیم :

فر رو هم روشن میکنیم روی ۱۸۰ گرم بشه و میریم سراغ چیدن لازانیا

بهتره لازانیا از نوع “پیش پخت” باشه ،این نوع لازانیا جوشوندن نمیخواد و درست کردنش خیلی راحته

لازانیا رو تک تک (دسته جمعی نه ، میچسبن) ۵ ثانیه میزنیم داخل آب جوش و داخل ظرف میچینیم :

روشم یک لایه خیلی نازک سس بشامل و پنیر موتزارلا میریزیم:

این لایه سس و پنیر برای انسجام و به همین چسبیدن ورقه لازانیا با سس سبزیجاته و ضخیم بودنش به نظر من مناسب نیست و طعم سس اصلی رو میپوشونه

اگه سایز ورقه لازانیا با ظرفتون نمیخونه،میشه ورقه هارو با دقت بشکنید ، همه سطح ظرف رو با ورقه ها بپوشونید که بعدا لازانیا یکنواخت بشه ،ظرف من در پایین باریکتر از بالا بود و لایه های بعدی نصف ورقه لازانیا هم کنار ۲ ورقی که توی عکس میبینید چیدم

حالا تصمیم بگیرید که میخواید چندلایه ورقه لازانیا رو توی ظرف بچینید،

(این به ذائقه شما بستگی داره که میخواید ارتفاع هر لایه سس سبزیجات چقدر باشه ،معمولا ضخامت بیش از ۱ سانتی متر مناسب نیست و لازانیامون میتونه منفجر بشه ،

ظرف حدودا من ۵ سانت بود پس ۵ لایه در نظر گرفتم ، سس سبزیجات رو به ۵ قسمت تقسیم کردم)

یک قسمت از سس سبزیجات رو روی لازانیا میریزیم:

بعد با یک لایه نازک سس بشامل و بعد پنیر پیتزا میپوشونیمش و کمی ادویه لازانیا میپاشیم :

دوباره ورقه لازانیا،سس بشامل و کمی پنیر،سس سبزیجات،سس بشامل ، کمی پنیر

ادامه میدیم تا به نزدیک لبه ظرف برسیم :

لایه آخر سس سبزیجا رو که ریختیم ، سس بشامل باقی مونده رو با ته استکان آب جوش یه ذره رقیق میکنیم ، قسمتهای غلیظ شده رو حل میکنیم و یک لایه نسبتا ضخیم از سس روی سبزیجات میدیم:

و روشو به طور یکنواخت پنیر موتزارلا میپاشیم:

میتونید کلا لایه زیری رو بپوشونید،اما من ترجیح میدم اینجوی  لایه زیرش دیده بشه ، اشتها برانگیز تره

حالا ظرفمون راهی فر میشه ، ۲۰ دقیقه + ۵ دقیقه گریل برای طلایی شدن پنیر روش

خیلی خب ! لازانیای متفاوتمون حاضره:

حالا که بوی خوشش آشپزخونرو پر کرده و ما شدیدا دلمون میخواد زودتر بخوریمش ، من تزئیناتشو از قبل آماده کردم

چندتا گل هویجی (از هویج ورقه شده با پوستگیر آشپزخونه) رو روی لازانیا چیدم :

و با برگ ترخون و ریحان طرح حاشیه رو کامل کردم:

اینم نمای نزدیکش :

و نمای کلی تزئین :

خب دیگه ، لازانیا حاضره

اینم بافت داخلش :

بفرمایید، نوش جان

 

14 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. دریا می‌گه:

    عالی بود ممنونم

  2. بهار می‌گه:

    سلام دوباره به پیوند مهربون و دوست داشتنی. ظاهرش که خیلی خوبه و درست کردنش هم تقریبا راحت. حتما درست می کنم. می شه لطفا نحوه درست کردن گل با هویج رو هم آموزش بدی تا درست کنم. خیلی سپاس بانو.

    • پیوند می‌گه:

      سلام دوباره به بهار باسلیقه و زبرو زرنگ
      بله واقعا زحمت انچنانی نداره ،موقع درست کردن گلها قصد داشتم عکاسی کنم اما دیدم خیلی جاها این گل رو با فیلم و گویاتر از عکس یاد داده،کافیه یه سرچ توی یوتیوب بزنید
      خیلی سپاس از انرژی مثبت شما

  3. nelahe می‌گه:

    سلام عزیزم

    آقا من عاشق گلهات هستم

    میشه یه پست بگذاری و گل با همه چی توش یاد بدی

    با بادمجون خیار هویج

    گلات همیشه نازن

  4. مریم.ص می‌گه:

    بسیار هم خوب و عالی.
    من عاشق تزئیناتتم.

  5. دخترپاییز می‌گه:

    سلااااااااااام…..عزیز دلم…

    خوووو من الان چی بگم ….دوستان همه رو گفتن….از تزیینات و خود غذا و….دیگه چیزی نمونده من بگم…..

    اوووما…چیشای تیز بین ما یه چی دیده خیلی خووشش اومده…اونم چیه؟؟؟

    بوگو….

    لاک خوووشرنگه پیوند جووووون…..:)

    عزیزم همه چی عاااااااااااالی مثل همیشه……….امیدوارم همیشه پرانرژی و سلامت باشی…کنار خونوادهءعزیزت بوووووووس بووووووووس

    • پیوند می‌گه:

      سلام، بالاخره فرصت کردم بیام جواب کامنتهای زیباتو بدم ،

      بابا ماشالله دقت،کامنتهارو هم خوندی ،دمت گرم،اون یه ذره لاک منو از کجا دیدی ،ایول داری
      ممنونم،شما همیشه لطف داری عزیزم

      مرسی،همینطور شما،امیدوارم روزای آخر تابستون برات حسابی زیبا باشه،من خودم عاشق هوای ۱۵ شهریور تا مهرم

      یک عالمه بوس ،به قول فرانسویا ا گغو بیزووووووو

  6. دخترپاییز می‌گه:

    راستی….

    امیدوارم…مادربزرگت همیشه سلامت باشن….از همین جا …یه عااااااااالمه بووووس واسه مادربزرگت…خدا حفظشون کنه …آمین

    • پیوند می‌گه:

      ممنونم عزیزم،مادربزرگها قلب خانواده هستن،امیدوارم قلب همه خونواده ها همیشه سالم و تپنده باشه
      ممنون از دعای زیبات،امیدوارم مادربزرگ عزیزت اگه این دنیاست،سالیان سال سلامت و جاآویدان باشه و اگه در حیات ابدیه همیشه نگاه و لبخندش بدرقه زندگیت باشه
      آمین

  7. ملاحت می‌گه:

    واقعا همه جورش خوشمزه ست لازانياا،تزيين هم كه عاالييي

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول