میدونید که من همیشه برای خوردن مرغ تکراری عزا میگیرم! و همیشه دنبال روشهای متفاوت مرغ پختن هستم ، قبلا چندتا روش خیلی خوشمزه مرغ پختن رو همینجا یاد دادم که با استقبال اعضای خانواده مواجه شد، منتها این یکی رو به قدری خوششون اومد که میگفتن پیچ تنظیمو همینجا سفت کن ، اینو اصلا تغییر نده !

پس دستورش تقدیم به شما :

مواد لازم :

مرغ پاک شده : ۳ کیلو

پرتقال : ۳ عدد درشت (برای ۱ لیوان آب پرتقال)

زِست (رنده قسمت نارنجی پوست پرتقال ) : نصف ق چ

دقت کنید به هیچ وجه قسمت سفید پوست پرتقال قاطی زِست نشه که تلخ میشه

کره +روغن : جمعا یک سوم لیوان (نسبتش دست خودتونه)

آبلیموی تازه طبیعی : یک هشتم لیوان

شکر: ۳ قاشق غذاخوری

نمک : یک ق م

زعفران غلیظ : ۳-۴ ق غ

روش کار : 

مرغ شسته پاک شده رو با کره و روغن و زِست پرتقال و  تفت میدیم تا رنگش کمی تغییر کنه ،(حدود ۵ دقیقه ):

بعد دو سوم از زعفرون هم اضافه میکنیم و حسابی تفت میدیم تا رنگ مرغ کمی طلایی بشه (حدود ۱۵ دقیقه):

وقتی رنگ مرغ تغییر کرد،شکر و نمک رو روی سطحش میپاشیم و ۳ دقیقه تفت میدیم

بعد آب پرتقال رو اضافه میکنیم :

در ظرف رو میبندیم و میذاریم یک ساعت با شعله متوسط – کم بپزه :

هر بیست دقیقه مر غها رو کمی جابجا کنید و چک کنید ته نگیره ،اگه لازم بود کمی آب پرتقال اضافه کنید

بعد آبلیمو و بقیه زعفرون رو به مرغ اضافه میکنیم و یک ربع الی نیم ساعت میذاریم جا بیفته ، باید غذامون کاملا بی آب بشه و آب پرتقال و زعفرون به حالت یه سس غلیظ دورشو بگیره

خب مرغ خوشمزمون آماده سرو کردنه

امیدوارم از طعم عالیش حسابی لذت ببرید

پ.ن : پرتقال و زعفرون باعث میشن مرغ به هیچ وجه بوی بدی نده و بسیار خوش عطر و طعم بشه ، اصلا پیاز لازم نداره، اما توصیه میکنم غذارو به اندازه ای بپزید که نیاز نشه فرداش دوباره گرم کنید ، بار اول غذا به مرااااااااتب خوشمزه تره .

پ.ن ۲:  بعد این هم مدلهای خوشمزه دیگه پختم ، منو که میشناسید ، روی یک پیچ بند نمیشم 😀 اونارو هم عمری باشه یادتون میدم، به یاری خدا ….

18 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. منا می‌گه:

    من اینو یه بار تو یه مهمونی خوردم پیوند. خیلی خوشمزه ست

    البته بگما، من همه ی مرغایی که یاد دادیو تا حالا امتحان کردم، هم مکزیکی، هم نار دونی، هم اونایی که الآن یادم نمیان و همه خوشمزه بودن. یعنی عالی عالی

    این برای چهارشنبه خوبه.
    نه نه دوشنبه درستش می کنم

    • پیوند می‌گه:

      نووووش جونت

      آفرین منا خانوم زرنگ ???? براوووووو ،تغه بیه ن

      عکسشونم بذار تو صفحه اینستای دوست داشتنیت بذار فیض ببریم منا جون
      پیشاپیش خوش بگذره،چه دوشنبه،چه چهارشنبه?? برنامه ریزی داشتن عالیه ???

  2. منا می‌گه:

    آها، من یه پیشنهاد داشتم.
    البته با اجازه ت:

    تا حالا چندین مدل ادویه یاد دادی درست کنیم، توی “دسته ها” چرا نمیزاریشون که تندی بشه پیداش کرد؟ خیلی خوبه ها

    😉

    • پیوند می‌گه:

      پیشنهاد خوب و به جاییه ،لایک داری منا جونم??
      الان با تبلتم،فردا یادم باشه دسته ادویه رو جدا میکنم
      امروز دسته ولنتاین ساختم،هنوز تگهاشو مرتب نکردم،اونم به زودی درست میشه به امید خدا

  3. نسیم می‌گه:

    وای پیوند هرچی مدل مختلف مرغ پختی بذار یعنی یکی از واجبابت زندگی من یکیه اصلا از خوردن مرغ به شکل تکراری خوشم نمیاد
    دستتم درد نکنه
    من خیلی وقته میخوام مرغ پرتقالی درست کنم ولی همش می ترسم طعمش رو دوست نداشته باشیم ولی اینی که تو گذاشتی که زعفرون و کره داره باید خوب باشه
    اینو می پزم مطمئنم

    • پیوند می‌گه:

      حتتتما میذارم ، چشم
      یه جور شکم پر ابداع کردم ،واقعا خوش عطر بود ،حتما میذارمش،منتها شاید کمی دیر،تا زمستونه نونها رو پست کنم و آش و این چیزای مخصوص سرما ،دوروز دیگه باید دوباره نوشیدنی خنک بذاریم به به
      امیدوارم ازش لذت ببری،فقط به نظر من دفعه اول تمومش کنید و به گرم کردن نکشه ،دفعه دوم برای ما برعکس دفعه اول اصلا خوشایند نبود ،برعکس دفعه اول که عااااالی بود و هیچکس روش نمیشد دو تکه آخریو بخوره ???

  4. سولماز می‌گه:

    قیافش حرف نداره خیلی خوب شده
    دستورمرغ پرتقالی خیلی جاها دیدم اما نمیتونم تصور کنم چه مزه ای میشه برای همین تا حالا درست نکردم میشه یکم این طعم رو توصیف کنید طعم مرغتون شیرین بود یا ترش اب پرتقال وقتی با مرغ میپزه چه طعمی پیدا میکنه ممنون میشم راهنماییم کنید اخه میخوام بپزم..
    راستی در مورد نون تیری حتما ارد ذرت باید باشه با نشاسته ذرت نمیشه نه

    • پیوند می‌گه:

      ممنون عزیزم?

      طعم تقریبا ترش داشت ،اما نه ترشی که تیز باشه،ترش ملایم و خوشایند
      عطر پرتقال و زعفرون داشت،همونجور که گفتم شب اول فوق العاده خوش عطر و طعم بود،اما روز بعد اونجوری عالی نموند
      آخ راستی رفتم دستور نون با آرد برنج واست گیر آوردم ، اینه :
      به آردبرنج کمکم آب اضافه میکنیم تاخمیری به دست بیاداونوقت خمیرو گلوله میکنیم و توی آبی که به نقطه جوش رسیده میندازیم تابپزه وقتی پخت خمیرها روی سطح آب میان اونوقت ازآب میاریم بیرون و باقاش یا دست شروع میکنیم به ورز دادن آنقدرورز میدیم تا خمیر یک دستی به دست بیاد و گلوله گلوله نباشه درحین ورز دادن آب نمکی که ازقبل آماده کردیم بهمراه آرد گندم به خمیر اضافه میکنیم وورز میدیم بعد ازخمیر گلوله هایی درست میکنیم و روی سینی که ازقبل باآرد پوشش دادیم پهن میکنیم روی اجاق گاز ماهی تابه های سفالی که از صنایع دستی خریداری شده میگذاریم تا گرم شود سپس خمیرهای پهن شده را روی آن میگذاریم تا بپزند نون خوشمزه?ماآماده است???نوش جان?

  5. سولماز می‌گه:

    ممنون عزیزم از راهنمایی خیلی لطف کردی گلم
    دستت درد نکنه بابت دستور نون عالی حتما درستش میکنم ولی ارد گندم رو باید حذفش کنم بجاش از ارد ذرت استفاده میکنم ممنونم از شما مهربونم

  6. محب مهدی(عج) می‌گه:

    نوش جونت.خیلی خوب توضیح میدی.واقعا مممنونم

  7. نسیم می‌گه:

    غیبتت طولانی شده ها پیوند جان
    درگیر پایان نامه ای هنوز؟
    ان شالله دستت به خیر بند باشه
    من این مرغ رو درست کردم خوشمزه شد یه کمی اضافه اومد فرداش خوردم مشکلی نداشت هاهمچنان خوشمزه مونده بود
    من یه مدل هویج پلو درست میکنم هویج و برشهای نازک پوست پرتقال رو جدا تفت میدم سینه مرغ رو تو کره تفت میدم و یه کمی گلاب توش میزنم بعد لابه لای برنج میدم زعفرون هم میزنم بعضی وقتها زرشک هم اضافه میکنم مزه این غذا شبیه اون شده بود دوست داشتم
    مرسی عزیزم

    • پیوند می‌گه:

      آره نسیم جون،اصلا وقت نمیکردم سر بزنم ، خداروشکر امروز فرصت شد اومدم
      به جاش دوتا پست گذاشتم

      نوش جونتون، در کل مشکلی نداره ،منتها ما به طرز فجیعی روی بوی مرغ حساسیم،برای همینم دفعه اول بیشتر دوست داشتیم
      نوش جونتون حتما خوشمزست ،ما به همون علت بالا،هویج پلو رو با گوشت قلقلی میپزیم

      این مرغ پرتقالی رو با زرشک پلو سرو میکنیم من ، مخلوط پلو زعفرونی با زرشک،گاهی خلال پسته و پرتقال هم میریزم، عالی میشه

      خواهش میکنم نسیم عزیزم،نوش جونتون

  8. نسیم می‌گه:

    این یک کامنت خصوصی می باشد

  9. نسیم می‌گه:

    قرار بود مرغهای زیادی یادمون بدی ها
    پیوند

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول