سلام به همه دوستای خوبم و مخاطبای خوش ذوقم 

عید غدیر رو با یک روز تاخیر خدمتتون تبریک عرض میکنم 

اوف چه رسمی شد !! بی خیال این حرفهای کلیشه ای ، حالتون چطوره ؟ چندروز نرسیدم آپ کنم به جاش با یک رسیپی مناسب عید اومدم :

مسقطی کاراملی 

خیلی خوشمزه و همه پسنده ، برای بچه ها پرخاصیت تر از ژله ست و برای مهمونی ها اکیدا توصیه ش میکنم، مواد اولیه ش هم در دسترس و ساختنش هم آسونه

اینم مواد اولیه ش :

(به ازای هر نفر )

شیر : ۲۰۰ سی سی

کره : ۱۰ گرم

نشاسته : یک ق غ

شکر : یک ق غ

روش کار :

شکر رو داخل قابلمه لعابی میریزیم و میذاریم ذوب بشه ، قاشق نمیزنیم ، قابلمه رو میچرخونیم :

(مواظب باشید خیلی داغ میشه )

همین که شکر ذوب و کاراملی شد کره رو اضافه میکنیم :

و شیر رو :

آروم هم میزنیم تا شیر بتونه شکر رو حل کنه ، بعد نشاسته رو اضافه میکنیم  :

(بهتره اول نشاسته رو تو یه ته استکان آب سرد حل کنید که گلوله نشه)

و اگر مایلید ۱ قطره اسانس وانیل :

به هم زدن ادامه میدیم :

کم کم غلیظ میشه :

اگه میخوایم قالبی در بیاد باید صبور باشیم و بیشتر هم بزنیم ، تا وقتی که به غلظت خمیردندون برسه !

اول قالب رو با پنبه چرب میکنیم :

بعد میریزیمش داخل قالب:

اینی که توی عکس دارم داخل قالب میریزم خیلی شله ، بعد از یکشب تو یخچال نبست و از نو جوشوندم و هم زدم تا غلیظ شد

پس شما هم اگه چندساعت گذاشتید و نبست میتونید بجوشونید و از اول داخل قالب بریزید ،

البته روز مهمونی نمیشه ریسک کرد ، پس از اول بذارید خوب غلیظ بشه ، بعد از ۴ ساعت خیلی خوب میبنده و مثل ژله (با ۳۰ ثانیه نگهداشتن در آب گرم)از قالب خارج میشه :

خب اگه طرح قالبتون مثل من یک شکاف احساسی! نداره اینجا کار تمومه

اما این چاله وسط قالب من باید یه جوری پر میشد ،پس دست به کار شدم:

   دور تا دور چاله رو شکلات چیپسی چیدم و بعد کمی شکر داخل چاله پاشیدم و با مشغل آشپزخونه کاراملی کردم  :

 

خب دیگه مسقطی خوشگلمون حسابی داره چشمک میزنه 

هام !

من که درجا خوردمش  امیدوارم شما هم بپزید و لذت ببرید

حالا برای سرو کردنش بریم سراغ  ظرف شکلاتی :

حدس میزنم این ظرف رو اون خانومایی اختراع کردن که همیشه آرزو میکردن مهمون ظرفشم میخورد که نخوایم ظرف بشوریم 

روش کار :

شکلات رو تمپر میکنیم ، یعنی خرد میکنیم ، روی بخار آب میذاریم

 وقتی به حدی رسید که خرده شکلاتها داخل شکلات ذوب شده شناور بودن شعله زیر آب رو خاموش میکنیم و هم میزنیم تا بقیه شکلات هم ذوب بشه

حالا یک لیوان رو با نایلون میپوشونیم و داخل بشقاب میذاریم:

(بهتره نایلون رو کمی چرب کنیم )

شکلات ذوب شده رو بالای اون میریزیم

لبه هارو آروم با قاشق فرم میدیم ، من حالت شلخته درست کردم :

لایه شکلاتی باید حداقل دو میلی متر ضخامت داشته باشه وگرنه میشکنه

(همونجوری که قسمت نازک ظرف من شکست)

بشقاب زیری رو میگیریم و با دم و دستگاه شکلاتی روش داخل یخچال میذاریم تا شکلات سرد بشه و ببنده

کاملا فرم نابلون رو به خودش میگره :

آروم لایه نایلونی رو جدا میکنیم :

ظرف شیک ما آمادست ، دسرمون رو داخلش سرو میکنیم :

ظرف خوبیه نه ؟! بهتر از همه اینکه خوردنیه  نوش جان

دسته بندی حلوا،مسقطی, دسر
insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول