مقلوبه (یا مکلوبه ، maqluba)یه غذای خوشمزه و بسیار نزدیک به سبک آشپزی ایرانیه که از بلاد شام یعنی سوریه و اردن و فلسطینه ، اساس این غذا بادمجون سرخ شده و برنجه ، بقیه مخلفاتش در رسیپی های مختلف فرق میکنه

بعضی ها با گوشت چرخ شده،تکه شده، هویج و گوجه و حتی گاهی مغز بادام و غیره این غذارو میپزن ،

همونجوری که میبینید ویژگی خاص این غذا ، اینه که بعد از پخت سر و تهش میکنیم و غذامون تزئین شده و خوشگل از قالب درمیاد ،

دلیل نامگذاریشم همینه ، مقلوبه یعنی وارونه

ادویه مخصوص این غذا هم ادویه بهاراته که همین تازگیا با هم درستش کردیم و باهاش آشنایی دارید

من امروز یه ورژن قالبی و مجلسی ازین غذارو واستون آماده کردم که طعمش مورد پسند سختگیر ترین اعضای خانواده هم قرار میگیره و خیلی هم راحته

بریم سراغ پختنش …

مواد لازم:

بادمجان قلمی: ۳ عدد

برنج: ۲ و نیم الی سه پیمانه

گوشت خرد شده : ۳۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

ادویه بهارات:نصف ق م

روغن

نمک ،فلفل سیاه،زردچوبه،برگ بو،

روش کار :

گوشت رو با پیاز رنده شده و روغن و کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت میدیم :

بعد یک لیوان آب روش میریزیم ، یدونه برگ بو هم میندازیم و میذاریم گوشت بپزه:

بادمجونا رو هم پوست میگیریم(یا نمیگیریم) و نمک میزنیم و کنار میذاریم:

برنج رو میشوییم و خیس میکنیم و مثل مواقع عادی آبکش میکنیم اما دم نمیندازیم

بادمجونها رو بعد از نیمساعت سرخ میکنیم

حالا برنج رو آبکش کردیم،بادمجون سرخ شده و گوشت پخته هم حاضره

گوشت رو میریزیم روی صافی ریز و صافی رو توی کاسه قرار میدیم تا آب گوشت صاف شده جدا بشه

گوشتها رو ته قالب مورد نظرمون که چرب کردیم میچینیم و با ته قاشق فشار میدیم :

حلقه های بادمجون سرخ شده رو هم خیلی فشرده روی لایه گوشت میچینیم  :

حدود نصف ق م ادویه بهارات رو اینجا میپاشیم روی بادمجونها،کم و زیادش به ذائقه شما بستگی داره،عطرش خیلی قویه

همونطور که تو عکس دیده میشه من برای تزئین غذا ،چندتا حلقه بادمجونم روی دیواره های قالب چیدم،کافیه با دوتا انگشت به دیواره فشارشون بدیم خودشون چرب هستن و بهش میچسبن

برنج آبکش شد رو هم میریزیم توی قالب ، حسابی فشردش میکنیم که بعدا فرمشو حفظ کنه

آب گوشت صاف شده رو هم میدیم روی برنج(نصف الی سه چهارم لیوان):

در قالب رو با فویل میپوشونیم و راهی فر ۱۸۰ درجه میشه برای ۴۵ دقیقه :

وقتی قالب رو خارج کردیم،گوشه فویل رو با دقت برمیداریم که بخارات خارج بشه:

ظرف سرو رو به جای فویل میذاریم روی قالب و بعد قالب رو سروته میکنیم و چندتا ضربه با قاشق به همه جای قالب میزنیم که محتویاتش به خوبی ازش جدا بشه:

دادام! اینم غذامون:

بعد از پخت دیگه نیازی نیست روی پلو روغن بدیم،روغن بادمجون و گوشت به خوبی توی غذا پخش شده

من با چندتا حلقه بادمجونم گل درست کردم و زدم به سرش !

پلوی قالبی وتزئین شدمون به همین راحتی حاضره

خیلی چشمک میزنه که بیا منو بخور

مخصوصا اون قسمتهای پلو که حسابی با آب گوشت و ادویه مزه دار شده

در کل غذای خوبیه،مخصوصا برای عشاق بادمجون

امیدوارم بپزید و پلوازش لذت ببرید، نوش جان

پ.ن : اگه فر ندارید،یا وقت و حوصله استفادشو ندارید میشه غذارو مثل لوبیا پلو ،لایه به لایه توی قابلمه دم بندازید و زیرش ته دیگ بندازید

دیگه ظاهر مقلوبه رو نداره ،اما خب از طعم عالیش میشه لذت برد

8 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. سارا می‌گه:

    سلام آزاده جون خیلی آموزش خوبی بود.

  2. بهار می‌گه:

    سلام خانم دکتر عزیز و هنرمند. واقعا ممنون از اینکه با تمام جزئیات و بسیار دقیق مراحل آشپزی هاتون رو آموزش می دید. من که کلی لذت می برم و یاد می گیرم. فقط خواهشی که دارم اینه اگر ممکنه دستورات پختتون رو با ماکروفر هم بگید، چون من فر ندارم و با ماکروفر نمی دونم چه تنظیماتی رو انجام بدم تا بتونم درست در بیارم. مثلا کیک که درست کردم وسطش کاملا نپخته موند ولی اطرافش خیلی خوب پخته بود. ممنون می شم اگر کمکم کنید، چون منم مثل شما عاشق آشپزی کردنم و از اینکه چیزهایی درست کنم که عزیزانم خوششون بیاد خیلی خیلی لذت می برم. باز هم ممنون به خاطر انتقال بی دریغ تجربیات ارزشمندتون.
    تنتون سالم و دلتون شاد باشه تا همیشه

    • پیوند می‌گه:

      سلام بهار عزیز :قلب:

      خواهش میکنم خانومی ، من مایکروفرم رو بیشتر بری گرم کردن غذا استفاده میکنم،

      اگه از تنظیم “کانوکشن ” استفاده کنید، درجه حرارت ماکروفر به کمک فن توی محیطش پخش میشه و دمای فر رو شبیه سازی میکنه

      معمولا باید درجه کانوکشن رو ۱۰ تا ۲۰ درجه از دمای فر خواسته شده پایینتر قرار بدید

      اگه از گریل خالی استفاده کنید مغز کیک میتونه حتی مایع بمونه،اینو من در سن ۱۳ سالگی تجربه کردم ، واقعا افتضاح بود،میفهمم چقدر خستگی به تنوتون مونده با دیدن نتیجه کار …

      خواهش میکنم،امیدوارم بتونم اینجوری دعای خیر دوستان رو برای خودم بخرم که بهترین سرمایست …

      ممنونم از دعای زیبات،آمین در حق هرکسی که این دعا رو میشنوه

  3. دخترپاییز می‌گه:

    ووووووی معلومه خیلی خوووشمزه میشه….

    ممنون عزیزم:-*

    بیشتر از غذا اون ظرف مسی چشمک میزنه…من عااااشق ظرفای قدیمیم….خیلی سینیه خوووشگلیه…واقعا غذا تو این ظرفا خوووشمزه تر میشه…

    • پیوند می‌گه:

      آخ گفتی …هروقت میبینمش دلم میخواد دوباره ! منتها چون خیلی غذاهارو لیست کردم برای امتحان کردن،و وقت پختن ندارم ،فعلا تکراری نمیپزم

      آفرین خوشم اومد،معلومه تو کار آنتیکی ،البته این سینی مسیه جدیده،جات خالی جفتن،این و بچش!
      اونیکی که دلمه رو توش گذاشتم نقرست ،با چندتای دیگه قدیمی قدیمین،هنر دست ،انقده دوسشون دارم زدمشون به دیوار ،باید بیای ببینی … راستی ،قابلتو ندارن ،بیا همشو تقدیمت کنم

  4. حمید می‌گه:

    سلام، از مطلبتون لذت بردم، اینکههنوز تو وب هستید و به اینستا و تلگرام محدود نکردید خیلی ارزشمنده، زحمتی که برای درج مراحل به صورت مرحله به مرحله میکشید خیلی خوب و با ارزشه و ازتون متشکرم، دستورتون رو با چند تا دستور دیگه مقایسه کردم، این به نظرم دلچسب تر اومد. امیدوارم موفق و سالم باشید.

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول