چقــــــــــــــــــــــــدر این غذای بیچاره تو نوبت موند تا واستون پستش کنم قابل بخشش نیست

این خرابی مفتضحانه ای که توی بلاگفا پیش اومد فوق العاده برام غم انگیز بود و فعلا حدود ۲۰۰ تا دستور غذایی وبلاگ قبلیم غیر قابل دسترسی شده

موقتا دستورات غذایی رو اینجا میذارم تا ببینم خدا چی میخواد و چی پیش میاد

دستوری که قبل از رو هوا رفتن وبلاگ قبلی نوبت پستش بود ایشونن :

موساکا ، یک غذای بسیار لذیذ با بادمجون ، به سبک یونانی ها ، که در ادامه مطلب طبق معمول همیشه با دستور پختش و تصاویر لحظه به لحظه در خدمتتون هستم … در

این جناب موساکا از غذاهای سنتی یونان محسوب میشه ، از ترکیب لایه های بادمجون با گوشت چرخ شده و سس سفید چخته میشه و بعدها که در مناطق دیگه اروپا رواج پیدا کرده انواع پنیر ها از جمله پارمزان،چدار،کاتیج، موزارلا و … در پختش استفاده شده

  ازونجایی که من عاشق بادمجونم همیشه دنبال دستورات خوشمزه و متنوع برای پخت بادمجون میگردم ،

این دفعه تو غذاهای یونانی که اکثرا رنگارنگ و خوش عطر و طعم و با ذائقه ایرانی ما کاملا سازگار هستن  و از بینشون این موساکای بادمجون خوشمزه رو انتخاب کردم ، بریم که از پختنش (و بعدشم خوردنش) لذت ببریم :

مواد لازم :

(همه چیز به سایز ظرفتون بستگی داره ، برای سایز ظرف من این مقدار کافی بود ، که ۴ نفر (یا ۸ تا پیوند ) رو راحت سیر میکنه )

بادمجان قلمی : ۲-۳ عدد متوسط

بِرِد کرامبز (خرده نان باگت خشک) : یک پیمانه

گوشت چرخ شده : ۳۵۰ گرم

گوچه فرنگی : ۳ عدد (اندازه یک پیمانه پوره گوجه)

سیر : ۲ حبه

پیاز : یک عدد متوسط

رب گوجه فرنگی : ۲ ق غ

پنیر موزارلا یا گودا : ۶-۷ ورق

سرکه : ۱ ق غ

روغن زیتون : یک چهارم پیمانه

فلفل،دارچین، جوز هندی : هرکدام نصف ق چ

نمک

سس بشامل : ۲ لیوان

روش کار : 

بادمجونها رو میشوییم و برشهای ۶-۷ میلی متری طولی میزنیم :

و داخل سبد میچینیم و کمی نمک میپاشیم که تلخیشون گرفته بشه

بعد از ده دقیقه با دستمال آشپزخونه خشکشون میکنیم و روی تابه گریل داغ که یه ذره با روغن زیتون چربش کردیم ، کبابی میکنیم :

یک سمت که گریل شد ، اونیکی سمت رو هم گریل میکنیم و کنار میذاریمشون

در همین حین سس بشامل رو هم آماده میکنیم ، حالا یا حاضریش یا با اون دستوری که قبلا تو وبلاگ دادم

بعد میریم سراغ پختن لایه گوشتی :

پیاز رو ریز میکنیم و با یکی دو قاشق روغن زیتون تفت میدیم تا آبش جمع بشه:

بعد گوشت و سیر رو اضافه میکنیم و با دارچین،فلفل سیاه و نمک و جوز هندی تفت میدیم :

گوجه رو هم پوره میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و

وقتی آب گوجه هم کاملا جمع شد ، رب گوجه رو اضافه میکنیم و یه تفت میدیم :

سرکه رو هم اضافه میکنیم و یه تفت میدیم و خاموش میکنیم :

مخلوط گوشتی حاضره :

بادمجونا هم که گریل شده و سس بشامل هم کنار دستمون حاضره

(اگه سس بشامل سرد و سفت شده یه ذره آب جوش بهش اضافه کنید و روی شعله ملایم هم بزنید )

حالا میریم سراغ اسمبل کردن غذا

کف و دیواره های ظرف پیرکس یا سرامیک مخصوص فر رو با روغن زیتون چرب میکنیم:

یک لایه نازک خرده نون میپاشیم:

یک لایه بادمجون گریل شده میچینیم :

روش سس بشامل میمالیم:

و از سس گوشت  :

و پنیر مورد نظرمون :

بازهم خرده نون :

یعنی به همون ترتیب قبلی لایه هارو ادامه میدیم (یه چیزی تو مایه های پخت لازانیاست )

 من جهت این لایه دوم بادمجون رو مخالف لایه قبلی چیدم :

بازم سس گوشت :

و لایه آخر هم با سس سفید (بشامل) و پنیر تموم میشه :

من لایه پنیری آخر رو شبیه آجر فرش چیدم ، بعد هم ظرف رو راهی فر که به مدت ۱۰ دقیقه از قبل گرم شده بود کردم :

۱۸۰ درجه ،ردیف وسط ، مدتش به ضخامت ظرف و لایه ها بستگی داره ، حدودا ۳۰ دقیقه، مدام چکش کنید تا وقتی دور غذا کمی طلایی بشه اما قهوه ای نه پوزخند

اون لحظه ۳-۴ دقیقه هم روش رو با شعله بالایی فر گریل کند تا خوشگلتر بشه :

و به به گیج شدم

یه عطری تو خونه میپیچه که نگوووووووووو

من که طاقت نداشتم بیشتر ازین تزئینش کنم پوزخند

دیگه خیلی ساده برش بزنید و نوش جان … گل تقدیم شما

دسته بندی غذاهای فرنگی
insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول