نان آرتیسان ، یک نان حجیم ایتالیاییه که جزو نانهای سنتی اونها طبقه بندی میشه ،

روشهای مختلفی برای پختش وجود داره ، من ساده ترین اونها رو از reallifedinner  انتخاب کردم

طرفدارهای این نون میگن که خیلی با نانهای حجیم صنعتی که در مقیاس زیاد تولید میشن فرق داره

و یادگاری از نانوایی سنتیه

البته راست هم میگن ، حتی قیافش هم خیلی نوستالژیکه

من با دیدنش یاد پدربزرگ ِ هایدی افتادم (کودک درونه دیگه .. کاریش نمیشه کرد )

وقتی یک قرص نون توی دستهای هایدی میذاشت و اونم میدوید با پیتر نصفش میکرد

من که عاشق قیافه اون نونها بودم ، همش دلم میخواست ازونا داشتم 

اون موقع ازینا نبود دیگه ، دهه ۶۰ شوخی که نیست

(اولین باری هم که پام به خارج ایران رسید یکی از اولین جاهایی که خیلی خرید کردم یه نونوایی بود که ازین نونها میپخت ! اندازه یک وعده ی یک لشکر ِ از رژه برگشته نون خریدم )

الانم خیلی خوشحالم که به همین راحتی میشه ازینا پخت :

مواد لازم :

(من تو عکسها با نصف مقدار کار کردم )

آرد : ۴-۵ پیمانه

پودر مخمر : ۲ قاشق چایخوری

شکر : ۲ ق چ

روغن کانولا (یا زیتون یا آفتابگردان ) : ۱ ق چ

نمک : نصف ق چ

آب گرم : دو فنجان

سبوس : یک ق غ (اختیاری قابل جایگزینی با آرد گندم کامل )

روش کار :

داخل کاسه بزرگ آب گرم و مخمر و یک ق چ از شکر رو مخلوط میکنیم :

و با در بسته ۵ دقیقه رها میکنیم تا حجمش ۲ برابر بشه:

بعد بقیه شکر رو اضافه میکنیم :

و روغن و نمک :

بعدشم ۴ پیمانه از آرد رو اضافه میکنیم و ورز میدیم :

اگه هنوز خیلی چسبناکه ،حداکثر  یک پیمانه آرد دیگه رو کم کم اضافه میکنیم تا جایی که به دست نچسبه

بعدشم خمیر رو گلوله میکنیم و داخل ظرف دربسته دمای اتاق قرار میدیم (۲۰-۴۰دقیقه) تا حجمش ۲ برابر بشه

بازم خمیر رو ورز میدیم و روی سینی فر که آرد (یا سبوس) پاشی کردیم به صورت دو تا گلوله جدا از هم  قرار میدیم :

روی گلوله ها آرد میپاشیم و با چاقو حالت شطرنجی برش سطحی میزنیم :

روی خمیر رو با ظرفهایی که جای افزایش حجم خمیر رو داشته باشه (یا نابلون ) حتما با فاصله میپوشونیم :

اینجا فر رو هم با حرارت ۲۷۰ سانتی گراد روشن میکنیم گرم بشه

حواستون حتما به رعایت فاصله باشه ، ببینید چقدر حجیم شده :

بعد از ۱۰ -۲۰ دقیقه که حسابی حجیم شد اونو روی ردیف وسط فر که گرم شده قرار میدیم :

نگاه کردن به پف کردن نون خیلی لذتبخشه 

به مدت ۱۰-۱۵-۲۰ (بستگی به حجم نان و قدرت فر داره ) + ۵ دقیقه شعله بالا برای طلایی شدن میپزیم

بعدش روی توری قرار میدیم تا خنک بشه :

نون خوشگل خوش عطر و خوش طعممون آمادست 

میشه این نون رو برای هر منظوری استفاده کرد

من که علاقه شدیدی به برش زدن و خوردن داغ داغ اینها با پنیر دارم

میتونید داخل کیسه بسته هم توی فریزر نگهدارید ، لازمش داریم ، به زودی …

دسته بندی نان
insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول