همونطور که میدونید، کرمانشاه شیرینی های سنتی زیادی داره

مثل نان برنجی،نان خرمایی ، کاک ، بژی و …

من بین همه اینها ، ارادت خاصی به نان خرمایی دارم :

ازونجایی که تصمیم دارم تا آخر ماه رمضون واستون دستورهای سنتی و ایرانی بذارم ، این شیرینی رو برای امشب درنظر گرفتم و با حال مریض پختمش …

نمیتونم بگم این رسیپی خوشمزه ترین دستورشه ، اما تقریبا ساده ترین و خانگی ترینشه

مواد لازمش :

برای خمیر:

آرد: ۱٫۵ پیمانه

کره: ۱۰۰ گرم

ماست : ۱ ق غ

بیکینگ پودر : ۱ ق مرباخوری سرخالی

برای درون خمیر :

خرما : ۲۵۰ گرم

دارچین ، گلاب

برای روی شیرینی:

زرده تخم مرغ :۱ عدد

زعفران دم کرده

گردو یا پسته (اختیاری)

روش کار :

کره رو میذاریم به روش بن ماری آب بشه

بیکینگ پودر رو به ماست اضافه میکنیم :

وقتی عمل اومد و کره آب شد ،مخلوط ماست رو میریزیم توی ظرف بزرگ :

و کره ذوب شده رو اضاف میکنیم و هم میزنیم :

و آرد:

۳-۴ دقیقه با دست ورز میدیم :

بعدشم میذاریمش داخل نایلون ، دو ساعت باید توی یخچال استراحت کنه :

تو این مدت خرما رو میشوییم و آبش که رفت هسته شو جدا میکنیم :

یکی دوقاشق غ گلاب :

و کمی پودر دارچین اضافه میکنیم :

بعدشم خرماهارو باید له کنیم ، با هرچی شد ،

(سنتیش چرخ کردنه )

برای رومال خمیر هم باید زرده تخم مرغ رو با زعفرون قاطی کنیم :

مدت استراحت که تموم شد ، خمیر رو از یخچال خارج میکنیم(و از شدت سفتیش وحشت میکنیم !)

و مجددا ورز میدیم ،

نگران نباشید بذارید چند دقیقه توی محیط بمونه نرم میشه ، اگه خیلی زبره و پودر میشه در حد چند قاشق چایخوری از تخم زرده و زعفرون با آب بهش اضافه کنید یا روغن مایع

بعد گلوله های اندازه گردو بردارید کف دست باز کنید :

وسطش از خمیر خرما بذارید:

همونطور که دیدید خمیرمون شکر نداره ، اما با این خرما شیرینی خوش طعمی خواهیم داشت ، ضخامت خمیر رو به نسبت خرما با ذائقتون تنظیم کنید

بعد دو طرف خمیر رو به هم نزدیک کنید :

اونیکی دوطرفشم همینطور ، تا شبیه بقچه بشه :

اگه میخواید میتونید با انگشت خیس صافش کنید ، من که مریض بودم حال نداشتم ،

خیلی شیک و مجلسی اینو انداختم زیر و سمت خوشگلشو گذاشتم روی کار  :

بعدشم داخل سینی فر که چرب شده میچینیم و تخم مرغ زعفرون میمالیم:

و گردو مبذاریم روش :

با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد ، ۱۵-۲۰ دقیقه بپزه کافیه

برای خوشرنگ شدنش مجددا زرده میمالیم و ۵ دقیقه با شعله بالای فر ، گریل میکنیم ،

حالا شیرینی خوشگلمون آمادست ،

خنک که شد با کفگیر از سینی جدا میکنیم و داخل ظرف میچینیم، خیلی ترده مواظب باشید خرد نشه

امیدوارم بپزید و لذت ببرید

نوش جان، التماس دعا

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول