یه کلیپ نون ستاره ای هست که دست به دست تو شبکه های اجتماعی میچرخه ، من ازونجاییکه عاشق کاردستی درست کردنم ،ازن نونه خیلی خوشم اومد و تصمیم گرفتم درستش کنم

چندروز پیش هم پختمش و چون الان فصل سرماست و تو این یخبندون چای با کیک و اینجور چیزها خیلی میچسبه ، واستون بی نوبت پستش میکنم

البته کرواسان شکلاتی و نونهای دیگه هم که از قبل پختم تو نوبت هستن ، عمری باشه اونارو هم یادتون میدم

فعلا بریم سراغ این چون حسابی خوشگله و نتیجه کار به نون پختن تشویقتون میکنه

یه مقدار زحمت داره ، اما همه مرحله هارو عکس گرفتم که حسابی راحت بشه

مواد لازم:

آرد نول (سفید): ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم

شیر غیرهموژنیزه : ۱۰۰ میلی لیتر(کمتر از نصف لیوان)

(این شیری که تو عکس گذاشتم نمیشه ، اگه مثل من ازینا دارید ، به جای شیر آب بریزید چون مخمر داخل این شیر میمیره و نون پف نمیکنه)

کره : ۱۵ گرم

خمیر مایه : ۳ گرم

تخم مرغ : ۱ عدد

شکر : ۳۵ گرم (۳-۴ ق غ)

نوتلا یا هر کرم فندقی دیگه: ۱۰۰ گرم

یک پینچ نمک

کنجد

روش کار :

۱ ق از شکر داخل شیر ولرم یا آب ولرمی که دستو نمیسوزونه حل میکنیم و بعد خمیر مایه رو میریزیم توش ، ۱۰ دقیقه با در بسته یه جای گرم مثلا نزدیک شوفاژ میذاریمش تا عمل بیاد ،

برای موفقیت در عمل آوردن خمیر مایه چندتا نکته واجبه بدونیم:

۱- اگه دمای آب مناسب باشه خمیر مایه شروع میکنه به فعالیت و تخمیر شکر و حباب میزنه ،اگه جوش یا سرد باشه،خمیر مایه به حالت خمیری چسبناک ته ظرف جمع میشه

۲- اگه خمیر مایه کهنه باشه ،دیر شروع میکنه به حباب زدن و خوب کف نمیکنه

۳- خمیر مایه در شیرهای استریلیزه و فرادما عمل نمیاد

۴- حواستون باشه ظرف به اندازه کافی جا داشته باشه

تا خمیر مایه عمل میاد ما بقیه کار رو ادامه میدیم ، ۵۰ گرم آردو کنار میذاریم ، بقیه آردو با یک نوک ق چ نمک الک میکنیم

زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا میکنیم و سفیده رو برای رومالی نون کنار میذاریم :

زرده رو به آرد اضافه میکنیم :

و کره :

و شکر:

و خمیر مایه عمل اومده :

حلا همرو با آرد ورز میدیم تا خمیر بشه:

، یه خمیر کمی چشبناک به دست میاد که باید خوب ورزش بدیم ،اگه بیش از حد شله و تکه های بزرگ به دستتون میچسبه ، اون ۵۰ گرم آرد رو ذره ذره اضافه کنید

برای ورز دادن یه ذره آرد میپاشیم روی سطح کار

میشه ۶-۷ دقیقه گلوله خمیر رو با کف دست هل بدیم به سمت سطح کار و باز جمعش کنیم ، یا ۱۰۰ بار محکم بکوبیمش به سطح کار

خمیرمون کاملا چسبندگیشو از دست میده :

این خمیر رو کلوله میکنیم و میذاریم توی کاسه بزرگ:

درشو با حوله یا دستمال آشپزخونه  میپوشونیم ونیم الی  یکساعت میذاریم استراحت کنه،

خمیر حجمش دوبرابر میشه :

با مشت میکوبیم بادشو خالی میکنیم و به ۴ قسمت مساوی تقسیمش میکنیم:

روی سطح کار کاغذ روغنی بندازید که بعدا به کمک اون نون رو بذارید توی قالب پخت

قسمت اول خمیر رو روی سطح کار به شکل دایره حدودا ۲۰ سانتی باز میکنیم :

روش یه لایه نازک نوتلا میمالیم :

بازم خمیر:

نوتلا :

برای همه لایه ها تکرار میکنیم،روی لایه آخر نوتلا نمیزنیم

اینجا فر رو روی ۱۸۰  روشن میکنیم 

یه قالب یا بشقاب کوچکتر از قالب پختمون میذاریم روی خمیر و دور تا دور خمیر رو با چاقوی تیز با حرکات ضربه ای میبریم ، خمیرش کش میاد و نمیشه مثل سیب بریدش ، چاقو رو بکوبید :

چهار طرف لیوان رو برش عمیق میزنیم تا زیری ترین لایه خمیر هم بریده بشه :

بعد هر قسمت رو به ۴ قسمت مساوی دیگه برش میزنیم :

حالا هر دو برش کنار هم رو رو به سمت مخالف همدیگه میپیچونیم :

لبه خارجی رو هم با دست خیس به هم میچسبونیم و مرتب میکنیم

این شکلی میشه :

حالا به کمک کاغذ روغنی، نون رو میذاریم توی قالب گرد ، یعنی با کاغذ بلندش میکنیم (مثل مصدوم ) و میذاریم توی قالب ، من از کاغذ روغنی استفاده نکردم و فرم نون یه ذره به هم ریخت

راستی دور خمیرو که برش زدید ،یه توار باریک شده، میتونید تابش بدید و سر و تهشو مثل حلقه به هم وصل کنید و اونم بپزید

حالا اون سفیده سفیده تخم مرغ که کنار گذاشتیم  با یک قاشق ماست قاطی میکنیم و به کمک فرچه خمیر رو رومالی میکنیم :

اگه مایلید کمی کنجد هم بپاشید

راهی فر گرم شده میشه ، ۱۸۰ درجه ، حدودا ۲۰ دقیقه یا تا هروقت از دور کمی طلایی بشه

۴ دقیقه هم روشو گریل میکنیم

دیگه نون خوشگلمون حاضره

اینم بافتش :

با طعم خوب شکلات

و حس خوب نون پختن

و عطر نون تازه

یه لیوان نوشیدنی گرم هم چاشنیش کنید و از سرما لذت ببرید، نوش جان

دسته بندی نان

10 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. افسانه می‌گه:

    واییییی چقده خوشگله .دستت درد نکنه خانوم هنرمند.من عاشق خمیر بازی هستم جه نون باشه چه شیرینی وغذا خخخیلی لذت بخشه .ازهمون بچگی وقتی مادربزرگم نون می پخت همیشه یه ذره ازخمیرشو میدادش به من تاباهاش نون درست کنم منم بعد از کلی ور رفتن خمیر وارفته بیچاره رو به شکل های مختلفی درمیاوردم و میدادم به مادربزرگم تا بذاره تو تنور .راستی یه خبر جالب از خودم!من دو روزپیش پای سیب درست کردم خیلی از اماده کردنش لذت بردم البته واسه من به خوشگلی مال شما نشد چون هم وسیله های مناسب نداشتم همم استعدادم به پای شما نمیرسه ولی نتیجه رضایت بخش بود فقط وقتی داشتم از قالب درش میاوردم نمیدونم چرا تیکه تیکه شد!

    • پیوند می‌گه:

      چشمات قشنگه افسانه جونم ،خیلی ممنونم ،سرتون دردنکنه

      آره دقیقا، من بچگیامم عاشق خمیربازی بودم ، تو مهدکودک تایم خمیربازی که تموم میشد من تا آخرین لحظه خمیر بازیمو نمیذاشتم تو کمد ،داستان خمیر درست کردن واسه نون هم بمونه! چقدر روی تابه خونه خمیر میسوزوندیم ، یادش بخیر،

      خاطرت خیلی باصفا بود،دقیقا تونستم تصور کنم که چه حال و هوای باحالی داشته خمیر بازی با نون مادربزرگ ، به به ……. به قول شاعر عطر صد خاطره پیچید

      خبرت عاااااااالی بود،براوووووووووو ، برای تجربه های اول پای سیب شیرینی راحتی نیست، خیلی خوبه که بافتشو خوب درآوردی، احسنت

      احتمالا قالب هنوز داغ بوده که چسبیده، کیک و شیرینی ها وقتی سرد میشن از قالب جدا میشن خودشون، منم خیلی پیش اومده از شدت عجله برای چشیدن نتیجه کار،کیک یا شیرینی رو بشکونم ،لذت آشپزی به همین کاراست

      خیلی خوشحالم که تلاشتو کردی،خیلی هم با استعدادی شک نکن ، ادامه بده، عالیه

  2. سولماز می‌گه:

    مثل همیشه عالی شده چه روش جالبی بود برای تزیین ممنون عزیزم

  3. محب مهدی(عج) می‌گه:

    سلام گلی.بافتش عالی و بسیار ترد شده.نوش جونتون

  4. مامان مریم می‌گه:

    خیلی عالی شده چه بافت نرمی داره

  5. منا می‌گه:

    من الآن تو شرکت لیوان قهوه دستمه دارم این اثر هنری رو میبینم، واقعا یه تیکه از این نون نوتلا حقم نیست با قهوه م بخورم سرکار مث این خارجیا؟
    من چیم از خارجیا کمتره آخه؟

    گاز فر دار؟ 😉

    • پیوند می‌گه:

      نووووش جونت ،قهوه میخوری جای منم خالی کن ،من شدیدا دوس میدارم
      آره راست میگی واقعا با قهوه میچسبه،منم آردم تموم شده و حسش نیس برم فروشگاهی که آرد قنادیشو قبول دارم آرد بخرم ،هم دوره هم عشقی کار میکنه و یهو میبینی بسته ! دیروز صبونه پیراشکی از بیرون خریدیم،نسبت به خونگیش طعم مقوا میداد! واقعا نمیدونم چرا
      منا خانوم نازم شما هیچ گناهی نداری،تقصیر آشپزخونه های جدیده که همشون گاز کابینتی بدون فر دارن
      راستی این توستر برقیا هم خوبن،عمم توی اونا کیک میپزه،همون مستطیل بزرگا که شبیه مایکروویوه قیافشون اما فقط گریل دارن ها

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول