نان کشمشی گیس باف برای من جزو خوراکی های نوستالژیکه ، اصلا اسمش هم حس خوبی به آدم میده ، چه برسه به اینکه یک روز برفی خودت اونو بپزی و عطر خوب نون تازه توی خونه بپیچه و با یه نوشیدنی گرم دم پنجره بخوریش

این رسیپی که امروز بهتون میدم خیلی خوب و راحته ، مقدار موادش هم انقدر کمه که اگه تازه کار هستید بازم میتونید سعی خودتونو بکنید ، گرچه مطمعنم اگه دقت کنید ۹۹% یک نون عالی تحویلی میگیرید، ولی اگه یک درصد خراب بشه ، چیزی از دست ندادید

مواد لازم:

آرد سفید: ۱٫۵ پیمانه

آب ولرم : نصف پیمانه (اگه شیر غیرهموژنیزه در دسترس دارید میشه از اون هم استفاده کنید)

زرده تخم مرغ : ۱ عدد

شکر: ۲ ق غ

روغن : ۲ ق غ

خمیر مایه : نصف ق غ

نمک: نوک ق چ

کشمش : یک چهارم پیمانه

+مخلوط ۱ ق ماست +۱ ق زرده + کمی زعفران برای رومالی نان

روش کار: 

آب (یا شیر) ولرم رو با یک غ ق از شکر و خمیر مایه مخلوط میکنیم و جای گرم میذاریم تا عمل بیاد:

همیشه مهمترین قدم در تهیه نون خوب، عمل آوردن صحیح خمیر مایه ست که قبلا در اینجا توضیح دادم  ، اول صبر کنید از خوب عمل اومدن خمیرمایه مطمعن شید،بعد خمیر درست کنید، این خمیر مایه عمل اومده ما:

حالا زرده تخم مرغ و نمک  رو به آرد اضافه میکنیم :(میتونید یک قاشق از زرده رو برای رومالی نون کنار بذارید)

شکر هم اضافه میکنیم :

و روغن :

و خمیر مایه که عمل اومده:

به کمک قاشق مخلوطشون میکنیم تا خمیر بدست بیاد :

خمیر بدست اومده رو ۵ دقیقه ورز میدیم تا براق بشه

بعد گلوله میکنیم و در کاسه بزرگ که درش رو با پارچه یا بشقاب پوشوندیم و در جای نسبتا گرم (مثلا ۲۰ سانتی شوفاژ) قرار میدیم و میذاریم یکساعت استراحت کنه

در این مدت خمیر ور میاد و حسابی حجیم میشه

پف خمیر رو با دست خالی میکنیم و یک دقیقه ورزش میدیم

بعد روی سطح آردپاشی شده به سه قسمت مساوی تقسیمش میکنیم و هر قسمتو دراز میکنیم:

قسمت دراز رو با کف دست کمی تخت میکنیم و چندتا کشمش میپاشیم

و لبه هاشو روی هم میاریم تا یک استوانه با مغز کشمش درست بشه:

بعد مثل بافتن مو ، استوانه هارو به هم میبافیم ، یک گیش باف کوتاه بدست میاد :

بافت رو روی کاغذ روغنی میذاریم و به قالب لوق ۲۰ سانتی منتقل میکنیم

روش رو با زرده تخم مرغ مخلوط با زعفران و ماست ؛به کمک فرچه رومالی میکنیم

و درصورت تمایل کنجد میپاشیم

راهی فر از پیش گرم شده میشه ، دمای ۱۸۰ درجه و مدت ۲۵ دقیقه و ۵ دقیقه هم شعله بالا برای طلایی شدن سطح نون

نون کشمشی خوشمزه ما حاضره

با سطح طلایی و کنجدی

و بافت نرم و پوک

خیلی خوشمزست ، امتحانش کنید

نوش جان

دسته بندی نان

6 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. سولماز می‌گه:

    سلام پیوند جان …چه کردی با دل ما خیلی خوب شده بافتش هم عالیه ممنون از اموزش خوبت

  2. سولماز می‌گه:

    پیوند جون یه سوال داشتم به نظرشمانون تیری که اموزشش رو دادید رو میشه با ارد برنج درست کرد چون یکی از دوستام ارد گندم نمتونه استفاده کنه ..شما نونی رو بلدید که بشه فقط با ارد برنج درستش کرد ممنون میشم راهنماییم کنید

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم ، من امتحان نکردم ، اما میدونم نون ترتیا که آموزش دادم با آرد ذرت میشه درست کرد،برای این دوستتون قابل استفادست

  3. نسیم می‌گه:

    من شاگرد زرنگ درست کردم
    تو فره بذار بیاد بیرون ببینم چی میشه
    فقط مشکل من با نون های تو سر همون مدل متفات خمیر مایه مون هست دیگه مال من فوریه مثل مال تو نمیشه درست کنم

    • پیوند می‌گه:

      به به ، آفرین به شاگرد زرنگ

      پس چی شده که هنوز نتیجه کارو نیاوردی؟ مدت تحویل پایان نامه محدوده ها خانمی !

      نونهای من مشکل ندارن خیلی دخترای خوبی هستن طفلکی ها

      خمیر مایه فوری خب همون لحظه باید کف کنه بیادبالا، اگه نیومد فاسده و نون حجیم نمیشه
      حتما حتما حتما همیشه اول از درست ور اومدن خمیر مایه ت مطمعن شو، بعد خمیر درست کن که موادت هدر نره
      امیدوارم نونت خوب شده باشه

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول