پای سیب یک شیرینی خونگی قدیمیه که دور دنیا چرخیده و روش پختهای متنوعی پیدا کرده ،

از بین خمیرهای تارت و پای ،من از این خمیر پای خیلی خوشم اومده و بارها به شکلهای مختلف پختمش ،

خمیر سبک و ترد و خیلی خوش قلق و خوشمزه ایه که به درد کراست انواع پای میخوره ، هرچی هم باهاش پختم رو سفید از آب در اومده

 امروز من دو مدل پای سیب که با این خمیر مهربون درست کردم رو یاد میدم ،استفاده های دیگه شم انشالله دفعات بعدی

اینجا اول خمیر رو جداگانه توضیح میدم چون برای دستورهای دیگه هم لازمش داریم ، بعد تبدیل این خمیر به پای سیب خوشمزرو میگم

اول : خمیر پای :

مواد لازم :

کره مارگرین (گیاهی) : ۱۰۰ گرم

آرد سفید : ۲۰۰ + ۲۰ گرم

تخم مرغ : ۱ عدد

وانیل : یک چهارم ق چ

شکر : ۷۵ گرم (حدود نصف پیمانه میشه)

*میتونید ۱-۲ قاشق از تخم مرغ رو برای رومالی پای کنار بذارید ، یا یک تخم مرغ دیگه هم استفاده کنید

*اون سیب و دارچینی که تو عکسه برای پای سیبه ،گمراه نشید

روش ساخت خمیر :

کره رو همونجوری سرد خرد یا رنده میکنیم و با چنگال با شکر مخلوط میکنیم (این بهتر در میاد)

یا اینکه مثل عکس کره رو کمی روی بخار ذوب میکنیم و بعد با شکر مخلوط میکنیم

مخلوط شکر و کره رو ۳ دقیقه با دور تند همزن میزنیم تا کرمی بشه:

تخم مرغ و وانیل رو هم اضافه میکنیم و ۳ دقیقه دیگه هم میزنیم:

یک کرم لطیف و خوشبو بدست میاد :

حالا آرد رو به این مایع اضافه کنید و با کاردک به خورد کرم بدید :

،اگه از آرد نول استفاده میکنید نیازی نیست مقدارشو کم کنید ، اگه آردتون زبرتر و قویتره ، چند قاشق آخر آرد رو به تدریج بریزید تا وقتی خمیر لطیفی بدست بیاد که به کاردک نمیچسبه

اون ۲۰ گرم آرد اضافه هم برای آردهای خیلی لطیفه که با ۲۰۰ گرم هم هنوز خمیرمون کمی چسبنده ست

برای من سری اول که آرد سفید معمولی ریختم کمی از آرد اضافی اومد :

سری بعدی با آرد نول گرگان کارکردم ، اون ۲۰ گرم هم استفاده شد

نترسید،خمیری نیست که اذیت کنه ،بافتش لطیف و ترده ، اصلا هم ورز دادن نمیخواد

 بهتره از کره خنک استفاده کنید و خمیر رو دستمالی نکنید چون خمیرهایی که کره دارن اگه حرارت دست زیاد بهشون بخوره ،کره ذوب و خاج میشه و شیرینیمون خشک و سفت از آب درمیاد

خب خمیر پای ما به همین راحتی حاضره ، میتونیم باهاش انواع شیرینی خشک رو بپزیم ، حتی قالب بزنیم و ۱۰ دقیقه توی سینی فر حرارت ۱۸۰ بذاریم تا بیسکویتهای خونگی کره ای داشته باشیم

اما ما قصدمون امروز پای سیبه ، پس بریم سراغش :

پای سیب ، روش اول :

مواد لازم :

خمیر پای : یکبار از دستور بالا

سیب : ۲ عدد

دارچین : ۱ ق م

شکر : ۲ ق غ

کره :۱۰ گرم

روش کار :

سیب رو نصف میکنیم و برشهای عرضی میزنیم:

کره رو داخل تابه میندازیم تا ذوب بشه:

برشهای سیب رو با کره تفت میدیم  و شکر رو اضافه میکنیم :

وقتی شکر حل شد ،دارچین رو روی سیبها میپاشیم :

در تابه رو میبندیم و شعله رو ملایم میکنیم ، ۸-۱۲ دقیقه زمان میدیم تا سیبها نرم بشن و کنار میذاریمشون:

خمیر تارت رو که بهتره خنک باشه (مثلا چند دقیقه قبلش تو یخچال بوده) رو روی سطح آرد پاشی شده باز میکنیم

قالب تارتونو میذاریم و با کمی فاصله برای دیواره های قالب، خمیر رو برش میزنیم :

خمیر برش خرده رو میندازیم توی قالب،چرب کردن نیاز نداره:

سیب ها رو میچینیم روی خمیر :

برای پوشوندن روی پای ، میتونید هر شکلی که مایلید به خمیر فرم بدید ، من دفعه اول این کارو کردم که خمیر رو با پهن کردم و کاتر پیتزا ،نواری برش زدم :

چندتا هم  شکل سیب از خمیر قالب زدم :

بعد نوارها رو روی پای چیدم و سیبها رو بین نوارها گذاشتم و لبه هارو هم با لبه یه کاتر، طرح انداختم :

بعد ازینکه روی پای رو پوشوندیم ، باید با فرچه آغشته به تخم مرغ که با آب کمی رقیق و روانش کردیم رومالی کنیم :

راهی فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه میشه ، برای مدت ۱۵-۲۵ دقیقه ،بستگی داره که چقدر ترد یا نرم دوست داشته باشید ، از لحظه ای که دور خمیر کمی طلایی بشه پای پخته

شعله گریل رو هم ۵ دقیقه روشن کنید تا سطح پای طلایی و خوشگل بشه

این  شدپای سیب مدل اول که پارسال پختم:

حالا بریم سراغ پای سیب مدل دوم :

این مدل هم با همون خمیر پای درست میشه و مواد اولیه دقیقا با پای سیب بالایی یکیه ،فقط روش کارمون فرق داره

خمیر رو آماده میکنیم و دو سومشو توی قالب پای میذاریم و به کمک دست یکنواخت کف قالب پخش میکنیم و دیواره هارو هم با خمیر میپوشونیم :

سیب رو به جای اینکه برشهای بزرگ بزنم ،این دفعه نگینی خرد کردم و به همون روش بالا تفت دادم و آماده کردم و روی خمیر پای ریختم :

برای پوشوندن روی پای ، خمیر رو با وردنه باز کردم و با سایزهای مختلف گل مینا قالب زدم :

از دور قالب شروع کردم گل هارو از بزرگ به کوچک چیدم ، شیب تغییر اندازه رو کمی مایل به یک سمت در نظر گرفتم که خوشگلتر بشه :

برای منظرم شدن لبه ها و ادغام اونها با گلهای مینا،  لبه هارو با انگشت صاف کردم و توی کنگره های لبه قالب فشار دادم :

برای تزئین لبه ها هم دیزی های خیلی کوچیک روی لبه گذاشتم:

باز هم رومالی با فرچه و تخم مرغ رقیق شده:

و راهی فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کردیم میشه ، ۱۵-۲۵ دقیقه بسته به اینکه چقدر تیره و ترد میخوایم ، من اینو ۲۳ دقیقه گذاشتم:

۴ دقیقه هم گریل (شعله بالای فر):

پای سیبمون حاضره :

اینو من از قبلی بیشتر پسندیدم چون باتوجه به ریز بودت سیبها، برش و سرو پای خیلی راحت تر بود

بفرمائید یک برش خوشمزه و ترد و لطیف

بافت خمیرش خیلی عالی میشه ، همین الان دست بکار شید

چون عکسها خیلی زیاد و توی فولدرهای مختلف رم دوربینم پخش بود، خیلی وقت گرفت تا این پستو بنویسم و از صبح مشغولشم

امیدوارم ازش استفاده کنید و حسابی لذت ببرید ، نوش جان

 

 

 

 

 

12 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. منا می‌گه:

    وای خدایا
    چقدر قشنگ و عالی
    یه رازی هست، من تاحالا از فر استفاده نکردم. کلا همیشه دور شیرینی ها و غذاهای با “فر” رو خط می کشم و نمیرم سراغشون
    حتا گاز فردار هم نگرفتم
    فوبی دارم یعنی؟
    خیلی کیک قشنگی پختی، خیلی هنرمندی دخملک

    اگه یه روز گاز فر دار خریدم، بدون تقصیر خودت بوده 😉

    • پیوند می‌گه:

      مرسی منای مهربون
      جاتون خیلی خالی

      اوه چه رازی،البته خیلیا مثل شما هستن ، این روزا اجاق گزای کابینتی کمتر پیش میاد که فر داشته باشن

      نه فوبی نداری،قضیه قابل حله

      مرسی عزیزم نظر لطفته

      باشه شما بخر،من ۱۰۰% تقصیرشو شخصا به عهده میگیرم ، تضمینی

  2. منا می‌گه:

    یا خدا!
    گلهاش محشرن
    همین الآن میتونم عطرش رو تصور کنم، با چایی، و کنسرتو ویلن چهارفصل ویوالدی، قطعه ی پاییزش …

    • پیوند می‌گه:

      ووییییییییییییی!!!!!

      چه خوبه یکی انقدر با ذوق به آدم انرژی بده ، مرسییییییییی

      هوم ، اگه امروز چهارفصل ویوالدی رو دانلود کردم مسئولیتش پای توئه ها،این به فر در !

  3. افسانه می‌گه:

    سلام پیوند جونم.عجب پای سیبی شده اوممممم عطرش تا اینجا اومده.دستت طلا عزیزم .اونوقتا که بچه بودیم مامانم از این پای ها درست میکرد .اما الان خیلی وقته درست نکرده .مثل اینکه باید دست بکار شیم قبل اینکه سیبای خونه به رحمت خدا برن.البته من نمیتونم انقده خوشمل تزئینش کنم اطرافیان ظرفیت ندارن از هوش میرن!!راستی یه سوال؟من قبلنا یه تارت درست کرده بودم خمیرش تو همین مایه هابود اول خوب بود ولی وقتی پهنش کردم خیلی شل شد وقتی هم پخته شد خیلی سفت شد تازشم از قالب جدا نمیشد .میشه لطف کنی یه راهنمایی بکنی.اخه میخوام زودتر درستش کنم

    • پیوند می‌گه:

      سلام افسانه جونم ، وای جاتون خالی پس ، میدونم که خودتم میتونی خیلی عالی با کمک مامان زری هنرمند بپزیش و لذت ببرید ،حتما خوشمل تزئینش میکنی ،من بهت ایمان دارم

      آخ گفتی، من این چندروزه چند جور غذا در جهت امداد و نجات پختم ، متاسفانه نمیشه تند تند پست کرد، باید با یه سرعتی بذارم که برسید بخونید ،منم برسم به بقیه کارام برسم ، مرتب کردن سایز و رنگ و این کارای عکسا خیلی وقتگیره …

      نمیدونم افسانه جونم،احتمال داره کره ذوب شده و از خمیر خارج شده ، اصطلاحا خمیر کره ای نباید Over worked بشه ،یعنی فقط مخلوط بشه کافیه،اصلا ورز دادن و تماس دست نمیخواد، وگرنه کره ذوب و خمیر شل میشه و موقع پختن خشک از آب درمیاد

      امیدوارم این دفعه عالی بشه، اگه میدونی آشپزخونتون گرمه(من شوفاژ آشپزخونرو خاموش نگهداشتم) کره رو بذار فریزر و یخ زده رنده کن ، بقیه مراحلو انجام بده، اونجوری کره تا آخر کار ذوب نمیشه

      این دفعه دیگه عالی درمیاد،پیشاپیش نوش جان

  4. دخترپاییز می‌گه:

    منا جوووون یه چی بگم…منم مثل توام..
    واسه جهازم یه گاز ایرانی آردل خریدم…یه هفته بعد از ازدواج توش مرغ بریون کردم…تازه این مرغ گردونها مد شده بود…هر سال دم عید یه عااااالمه شیرینی میپختم…کیک درست میکردم…البته نه حرفه ای…همینجوری آماتوری..بعد چند سال گفتیم وووی چه معنی میده که زندگی آدم یکنواخت باشه…کل زندگی رو به اضافه گاز بیچاره عوض کردیم…بعدش اینقذه این گاز جدید دنگ وفنگ داشت که از روشن کردن فر میترسم…ولی ….قراره دوباره شروع کنم و با ترسم روبرو بشم…ایشالا این پای خوووووشمزه رو درست میکنم و عکسش رو میفرستم….

    • پیوند می‌گه:

      آخی یادمه وقتی جوجه گردان گاز تازه مد شده بود، چه روزگاری بود! مثلا سس مایونز کالای لوکس بود !
      وای شیرینی عید مامان پز خیلی حال میده ،خوش به حال خانوادتون
      عیب نداره از وسایلت نترس،یکبار راهش بندازی دیگه حله ،ترست میریزه
      ان شالله خونه جدید از نو شروع کن و حسابی از اشپزی با فرت لذت ببر ، منم از عکسهای زیبات کلی انرژی میگیرم و لذت میبرم، به به

  5. نسیم می‌گه:

    سلام پیوند جان
    این خیلی خوشمزه شد
    من برعکس تو از بس طعم کره رو دوست دارم هرچی با کره درست بشه دوست دارم اینم با کره حیوانی درست کردم
    اما پیدا کردن این پای تو سایتت سخت بود یادم بود درستش کرده بودی کلی گشتم
    تو دسته بندی تارت و پای نذاشتیش عزیزم
    من این مدل دومیه که سیب رو ریز کرده بودی درست کردم با تزیین اولی
    ببخش که من عکس نمیگیرم هم یادم میره هم اینکه باید با دوربین بگیرم بعد بیام بریزم تو کامپیوتر یه کم سخته تازه مموری دوربینمون هم تازگیها تو کامپیوتر نمیخونه دیگه نور علی نور

    یه مقدار از خمیرش اضافی امد من همینطوری بیسکوییتی درست کردم خیلی خوشمزه شد

    • پیوند می‌گه:

      سلام نسیم
      نوش جونتون
      خب پس نور علی نوره ،
      الان دسته بندیشو ویرایش کردم که دیگه راحت پیدا بشه،اما درکل هرچیو پیدا نکردی میتونی با اسم سرچش کنی، نگو که راهنمای سایتو نخوندی نسیم جون

      خواهش میکنم،همینکه بهم خبر میدی که پختی کلی خوشحالم میکنه ، انشالله مشکل کامپیوترت هم حل میشه ، گرچه وسایل الکترونیکی درکل موجودات لوسی هستن ، تبلت من از دیشب روشن نمیشه ،نمیدونم چشه ! یهویی تصمیم گرفت !

      منم اضافی خمیرمو همینجوری میکنم،واقعا طعمش عالیه ، به به
      نوش جان

  6. نسیم می‌گه:

    راهنمای سایتو نخوندم که (آیکون خجالت)
    آخه از بس تو سایتت چرخیدم تقریبا همه اش رو حفظم همیشه چشم بسته پیدا میکردم همه چیو
    اینبار یادم میمونه سرچ کنم
    این موجودات لوس منو خیلی اذیت میکنن ولی تحمل میکنم
    لب تاپم که کلا باید تعویض بشه هومان دخلش رو آورده

    • پیوند می‌گه:

      عیب نداره دشمنت خجالت، اما خب خوبه بخونی یه نکته های ریزی داره

      بعله نسیم جونم،شما که اینجا حق ب و گل دارید

      ولشون کن لوسارو،تحویلشون نگیر ، اه اه

      آخی نازی،اصلا بچه ها دخل وسایل مامانارو نیارن عجیبه ! باورکن

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول