من به ندرت پیش میاد بخوام پنیر رو توی خونه درست کنم ، چون اکثرا پنیرها با کیفیت خیلی بهتر از نوع خانگیشون در بازار پیدا میشن و از نظر زمانی و اقتصادی ساختنشون در خونه کار به صرفه ای نیست
اما این پنیر ، ازون پنیرهاییه که من به دفعات در خونه تهیه و استفاده میکنم به چند علت :
۱- خیلی سریع و راحته
۲- تو بازار پیدا نمیشه
۳- به قرص پنیر و رنت و اینجور چیزا احتیاجی نداره
طرز ساختش رو کاملا مصور و مو به مو توضیح میدم
اول بهتره درباره خود پنیر “کاتِیج ” یه توضیح مختصر بدم ، این پنیر همونطور که از عکسش پیداست یه پنیر نرم با ذرات متراکم نشده و بافت خامه ایه که تازه به تازه تولید و مصرف میشه
مدت انتظاری برای طعم گیری نداره و رنگ خاصی هم بهش اضافه نمیشه ، و به علت شسته شدن ذرات کِرد (همون لخته ها) از وِی (همون مایعی که جدا میشه ) ، طعم پنیر اصلا ترش نیست و به همین دلیل حتی در ساخت دسر ها هم استفاده میشه
بریم سراغ ساختنش که برای یه غذای خیلی خوشمزه لازمش داریم :
مواد لازم :
(برای حدود یک و نیم پیمانه پنیر )
شیر : نیم لیتر /با چربی ۲٫۵% هر شیری به جز UHT و هموژنیزه
نمک : نصف ق چ
سرکه سفید : یک چهارم پیمانه
خامه : یک هشتم پیمانه (از همین پاکت صورتی ها)
روش کار :
شیر رو داخل قابلمه بزرگ میریزیم :
روی حرارت میذاریم تا به دمای ۹۰ برسه ، البته پنیر حساسی نیست و دماسنج نمیخواد
وقتی حباب های جوشیدن رو در همه سطح پنیر دیدیم ، خاموشش میکنیم :
سرکه رو اضافه میکنیم :
و نمک :
حالا همینجوری با شعله خاموش ۲ دقیقه همش میزنیم :
یه مخلوط بریده به دست میاد، نیمساعت همونجا رهاش میکنیم تا گریه کنه ، نه چیز! به دمای اتاق برسه
بعدش میریزیمش توی توری روی صافی :
میذاریم ۲۰ دقیقه همونجوری بمونه ، بیشترِ “وی” ازش جدا میشه و “کِرد” داخل توری میمونه :
حالا توری رو توی آب خنک شناور میکنیم و یه ذره فشار میدیم (این پنیر نیازی به متراکم شدن نداره، فقط باید خوب شسته بشه )
آب اضافیشو میچلونیم ، الان یه پنیر دون دون و غیر منسجم داریم :
میشه اینو همینطوری فریز کنیم تا لحظه استفاده ، یا سه روز داخل یخچال نگهش داریم ،
هرموقع قصد استفادشو داشتیم، اون مقدار خامه ای که اول دستور گفتم رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم :
پنیر خامه ای تازه و سالم ما آماده استفادس :
درستش کنید که لازمش داریم ، به زودی …