یادش بخیر اولین باری که پیازداغ درست کردم کلاس چهارم دبستان بودم، از مدرسه رفتم خونه داییم که خیلی نزدیک مدرسمون بود و زنداییم رو دیدم که نشسته توی حیاط و یک عاااااااااااااااالمه پیاز گذاشته سرخ کنه ،

بهم گفت سریال مورد علاقم شروع شده و نمیتونم ببینمش دستم بنده

منم گفتم : خب بده من سرخ کنم

_ مگه بلدی؟

_ اِی ، یه چیزایی

اونم گفت باشه پس فقط حواست باشه اونایی که خام تره بریز وسط، اونایی که سرخ تره ببر کنار از شعله دور بشه ، هیچی هم از روغن بیرون نمونه

منم نشستم و با وسواس و دقت خاصی این پیازهارو با چنگال جابجا میکردم که یه دونه از پخته تر ها  نره سمت شعله و برعکس 

یادش بخیر ، زنداییم وقتی برگشت و پیازها رو دید کلـــــــــــــــــی ذوق کرد ، (این زندایی من همیشه از خوش ذوق ترین اعضای فامیل و واسه آشپزیام و مشوقم بوده ) زنگ زده بود به مادربزرگم با ذوق تعریف میکرد که پیوند یه پیازایی سرخ کرده نه یدونش خامه ، نه یدونش سوخته ، طلایی طلایی 

خلاصه منم بعد از اون همه تلاش برای جابجا کردن پیازهای خام تر و پخته تر ، کلی احساس مفید بودن بهم دست داده بود 

بعدها به تجربه یاد گرفتم که میشه برای دور و نزدیک کردن از شعله وسواس کمتری به خرج داد و با این روش همه پیازها یکنواخت و ترد و طلایی میشه :

پیاز رو  با حوصله خلال  میکنیم  :

تنها مرحله مهم همینه ، اگه اینجا پیازها یک اندازه  و نازک بشن بعدا هم یکنواخت سرخ میشن

داخل روغن دااااغ میریزیم :

به طوری که کاملا شناور باشن :

وقتی اولین دونه های پیاز شروع کرده به طلایی شدن ، باید شعله رو خاموش کنیم :

داخل روغن داغ (اما خاموش ) ، زردچوبه و کمی دارچین ، زیره سیاه  ، فلفل سیاه رو اضافه میکنیم

سی ثانیه تا یک دقیقه  بذارید به حال خودش بمونه بعد از روغن خارجشون کنید ، در مجاورت هوا همه پیازها ترد و طلایی میشه :

به همین راحتی پیاز داغ مجلسی ما آمادست ، دعاها و نذوراتتون مقبول باشه

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول