امروز تو راه برگشت به خونه بودم که یک چیزی باعث شد یاد خاطرات بچگیم بیفتم

یاد پیراشکی کرمدار داغ و تازه ، با همون طعم خوب و به یاد موندنی روزهای مدرسه …

آره ، امروز تو راه برگشت به خونه بودم که یک دختر بچه خیلی بانمک با عینک سبز و نارنجی فسفری و یه کیف کوچولو و مامان مهربوش ،سوار همون ماشینی شدن که منم داشتم باهاش میومدم

(بلـــــــــــه ،من هرگز رانندگی رو دوست نداشتم ، ترجیح میدم با خیال راحت بشینم و یکی رانندگی کنه )

این دختر بچه بامزه یهو بی مقدمه و با ذوق خاصی به مامانش گفت : مــــــــامان ! مدرسه پیراشکی داشت ، تازه خامه دار هم بود ….

یادم افتاد که غروبها ،با داداشم تو راه برگشت از مدرسه پیراشکی داغ میخریدیم و میخوردیم ، چه مزه ای میداد

تا اینکه یکبار این پیراشکیه انگار روغنش مونده بود و بدجوری حالمونو بدکرد و دیگه هرگز سراغش نرفتیم

خلاصه کلا دور پیراشکی رو خط کشیده بودم تا وقتی چشمم به یک دستور عالی خورد و فوری رفتم سراغش

و امروز این اتفاق باعث شد یادم بیفته در آستانه ماه مدرسه ، این پیراشکی کرمدار خوشمزه رو  بهتون یاد بدم:

مواد لازم :

برای نان پیراشکی :

آرد : ۲ پیمانه + نصف پیمانه

آب : یک چهارم پیمانه ولرم + نصف پیمانه

 خمیرمایه فوری : یک قاشق مرباخوری نسبتا سر پر

شکر :۱+ ۲ قاشق مرباخوری

وانیل : یک پنسه (اندازه ای که بین دو انگشت برمیداریم)

روغن کانولا *: یک چهارم پیمانه

برای کرِم پیراشکی :

نشاسته : سه قاشق غذاخوری

آب : یک و نیم پیمانه

شکر : یک و نیم قاشق غذاخوری

وانیل : یک پنسه

روش کار : 

خمیر مایه رو با یک قاشق مرباخوری شکر در آب ولرم میریزیم:

حداکثر پنج دقیقه بعد حجمش دوبرابر میشه :

داخل کاسه بزرگ ، آب و بقیه شکر و روغن رو مخلوط میکنیم :

حالا خمیر مایه رو که حسابی حجیم شده بهش اضافه میکنیم :

و بعد ۲ پیمانه از آرد و مخلوط میکنیم :

اگه هنوز خیلی چسبنده است ، اون نصف پیمانه (و نه بیشتر ) رو هم ذره ذره اضافه میکنیم تا وقتی خمیر توی ظرف جمع بشه :

در ظرفش رو میبندیم تا حدود نیم ساعت در دمای اتاق رها میکنیم به حال خودش :

تو این مدت کرم رو آماده میکنیم :

نشاسته رو با آب سرد حل میکنیم :

بعدشم شکر و وانیل رو اضافه میکنیم و میذاریمش روی شعله ملایم  و مرتب هم میزنیم تا یک کرم نسبتا غلیظ به دست بیاد :

به همین سادگی کرم آماده شد ، خمیرمون هم حجیم شده :

کف سینی آرد پاشی میکنیم ، خمیر رو با وردنه به قطر زیاد ( حداقل ۱ سانت ) باز میکنیم و قالب میزنیم :

بعدشم داخل سینی آرد پاشی شده میچینیم

بعد از یک ربع ، نیم ساعت حجیم میشه ، داخل روغن داغ سرخش میکنیم :

اول یک سمت رو سرخ میکنیم ، بعد سمت دیگه رو:

و از روغن خارج میکنیم میذاریم داخل سبد :

کمی خنک که شد با نوک چاقو برش میزنیم :

و کرم رو با قیف یا قاشق ، یا ظرف سس فشاری میفرستیم داخلش :

بعدشم روی کاغذ آشپزخونه میچینیم که اگه روغن اضافی داره کشیده بشه :

پیراشکی خوشمززززززمون آمادست ، نوش جان 

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول