این روزا چیپس میوه (= آجیل میوه ،برگه میوه و … ) از تنقلات خونگی خیلی محبوب شده و توی گروههای آشپزی مدام میبینم که دستورش رو میپرسن ، درست کردن این تنقلات خوشمزه فوق العاده راحته و فقط چندتا فوت و فن کوچیک داره که بهتون میگم ، قبل اون چندتا نکته هم هست که بهتره بدونید:

خوردن خود میوه تازه به مراتب به مراتب و به مراتب از چیپس میوه مفیدتره،میوه تازه مقدار زیادی آب و ویتامین به بدن ما میرسونه که در میوه خشک از دست رفته

البته میوه خشک برای وقتی که میوه تازه نیست یا ما حال خوردنشو نداریم ، یا برای بچه های بهونه گیر و آدمایی که عادت دارن در هر شرایطی مثل تماشای تلویزیون و درس خوندن و … درحال خوردن باشن ، منبع خیلی خوبی از املاح و فیبره و میتونه بین خیل عظیم تنقلات بهترین و مفیدترین اونها باشه

در یک مورد میوه خشک به میوه تازه ارجحه ، اونم وقتی به مقادیر بالای فیبر برای به حرکت واداشتن دستگاه گوارش احتیاج باشه ،

در کل تنقلات خیلی خوبیه ،اما هیچوقت جایگزین میوه ش نکنید

بریم سراغ تهیه

اول میوه ای که میخوایم خشک کنیم انتخاب میکنیم ،

برای یه آجیل خوشگل باید میوه سفت و بدون لکه باشه ، همه قسمتهای نرم میوه بعد از خشک شدن تبدیل به لکه میشن

پس مواد لازم :

میوه مورد نظر (سیب،کیوی،خرمالو،پرتقال و انجیر… ) سفت و بدون لکه

شکر:یک چهارم پیمانه

آبلیمو یک چهارم پیمانه

آب : یک پیمانه

روش کار :

برای همه میوه ها تقریبا اصول اینه که به برگه های نازک خردشون میکنیم ،در شربت آب و شکر و آبلیمو میزنیم

*برای پرتقال ،بهتره که با پوست خرد بشه،درصد شکر شربتش رو هم بیشتر بگیریم

*برای سیب،بهتره اول هسته سیب رو با apple corer (فارسی پاس داشته ش رو چی بگیم؟ سیب هسته گیرنده ) خارج کنیم:

بعد با پوست و نازک برش بزنیم

*انجیر رو میشه برش نزد

*برای کیوی میشه اصلا شربت به کار نبرد

*برای موز باید برگه ها انقدر نازک باشه که وقت گندیدن پیدانکنه،موز باید با آبلیموی مخلوط با شکر،بدون آب آغشته بشه ،خطر سیاه شدنش زیاده

خلاصه ،برحسب نوع میوه اونو برش میزنیم و در شربت مناسب میزنیم:

داخل صافی میچینیم تا آب اضافی حتما بچکه

بعد توی سینی استیل روی شوفاژ یا بخاری با شعله متوسط-کم یا توی فر ۱۵۰ درجه با در باز یا دستگاه مخصوص خشک کردن خشک میکنیم

وقتی میوه ها رو توی سینی روی حرارت گذاشتید ،حتما تا وقتی نمدار هستن چند دقیقه یکبار پشت و رو و جابجاشون کنید که به سینی نچسبن

مدت خشک کردن هم با توجه به برش میوه فرق میکنه، برای کیوی روی بخاری سه ساعته ،سیب و پرتقال کمی بیشتر

اینم از نکات چیپس جانِ میوه

اینم از چیپس میوه من

باید بگم که پرتقال ، طعمش کمی تلخ و قویه و برای داخل چای خیلی عالی تره تا خالی خوردن

کیوی محبوبترین میوه خشک شده خونه ماست و طعم ترش لواشک مانندش کلی طرفدار داره

دیگه چی باید بگم؟

آها این انجیر خشک ها هم حاضریه ،یه نکته درمورد خرید انجیر خشک،این سفید درشت ها که توی عکس میبینید شیرین نیست،بیشتر به درد خوشگل کردن ظرف آجیل میوه میخوره ، همون ریزهای سیاه سوخته آب انجیرش به مراتب شیرینتر و خوشمزه تر میشه ،من انواع مختلفو تجربه کردم

اون گل کنار ظرف هم از برش لواشک و پیچیدنش حاصل شده، قبلا در پست یلدای ۹۴ توضیح داده بودم

دیگه گفتنی ها درمورد این خوراکی محبوب گفته شد، منتظر دیدنی های شما هستم ،اگه میوه خشک کردید عکس زیباشو واسم بفرستید

دسته بندی بیسیک/پایه

8 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. دخترپاییز می‌گه:

    اجازه میشه ما تقلب کنیم و عکسای میوه هایی که به وسیلهء میوه خشک کن خشک نمودیم رو برفستیم….:)

    روزای اولی که دستگاه رو خریده بودم…همه مثل صف نونوایی صف میبستن تا میوه ها حاضر بشه منم مثل شاطر تند تند میوه برش میزدم و میزاشتم تو سینی میوه خشک کن…بعد داغ داغ میرزاشتم تو بشقاب و قوم همیشه گرسنه میل مینمودن….البته گاهی چند ساعت طول میکشید و باید شام یا ناهار هم درست میکردم…ولی اینقذه ذوق داشتم که خدا میدونه خیلی کار قشنگیه….
    باهات مواااااافقم…کیوی خیلی خووووشمزه اس…به به

    منم چونه ام گرم شد دوباره…وووووی ببخشید…بووووووووس

    • پیوند می‌گه:

      بله چر نمیشه،خودتون زحمتشو کشیدین دیگه ، اینکه چی خشکش کرده انقدرا مهم نیست

      وای خدا چه خاطره باحالی ، نازی،چقدر مهربونی آخه؟!

      اما ایرادی نداره،آدم باید تا میتونه و از دستش برمیاد به همه کمک کنه ، همین باقی میمونه

      آخ آخ آره ، برم ببینم کیوی تو یخچال یافت میشه یا همش چیپس شده ! دلم خواست یهویی

      نفرما عزیزم، کلام شما همیشه شیرینه

  2. دخترپاییز می‌گه:

    http://opload.ir/im/7m94/c7bf7569cb441.jpeg

    http://opload.ir/im/7m94/40a5d7b545b31.jpg

    اینم میوه های خشک کرده به وسیله میوه خشک کن….

    گیلاس…سیب زرد …پرتقال تو سرخ….کیوی….و خرمالووو

    • پیوند می‌گه:

      خیلی هم خوشمزه
      یادمه این عکسو قبلا هم بهم داده بودی ،ممنون دخملی جان
      میذارمشون توی آلبومت :قلب:
      راستی میزتو چه باسلیقه انتخاب کردی،خیلی شیک و خوشگله ،
      گل پرتقالها هم نازه

  3. مامان مریم می‌گه:

    خیلی عالی شده چه سبد خوشمزه ای

  4. سولماز می‌گه:

    سلام پیوند جان
    عزیزم من هم میوه خشک کردم نمی دونستم باید از شربت استفاده کرد پرتقال که بعداز خشک شدن تلخ شد مال شما طعم خشکش خوبه من فقط برای خشک کردن موز اونا رو توی اب پرتقال زدم تا سیاه نشه
    برای خشک کردنش هم از بخاری استفاده کردم
    دختر پاییز عزیز میوه های شما هم خیلی خوب شده نوش جونتون

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم
      به جز شربت به جنس پرتقال هم ربط داره ، منم بعضی پرتقالهام علی رغم شربت زدن تلخ بود و تغییر رنگ داد با اینکه همزمان و با یک روش خشک کردم
      دنیایی دارن این میوه ها واسه خودشون ….

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول