بعد از اینهمه غذای سنتی که این چندوقت گذاشتم ،

دیگه نوبتی هم باشه نوبت یک غذای فرنگیه 

این دفعه این غذای چینی فوق العاده معروف و خیلی خیلی سالم رو واستون درنظر گرفتم :

چیکن چامین ، یا چامین ِ مرغ (بدقافیه میشه ، همون چیکن چامین باحالتره ، قشنگ معلومه چینیه )

این غذا مخلوطی از مواد اولیه سالم و پرخاصیته ،

واسه رژیم یه گزینه عالیه و فقط چربی میسوزه ، بدون از دست دادن عضلات و شل شدن پوست و …

لغت چامین (chow mein ) یعنی نودل ِ تفت داده شده

این نودل تفت داده شده ، با چیزای مختلفی مخلوط و خورده میشه ،

دقیقا همونجوری که خودمون چلو درست میکنیم و چلومرغ، چلوکباب و … داریم ، چینی ها هم چامین های مختلف دارن مثلا چامین مرغ ، چامین میگو ، چامین سبزیجات و …

من دنبال یه روش متفاوت و سالم برای طبخ مرغ بودم که اینو پیدا کردم ، شب بازی ایران آرژانتین پختمش !

طفلکی تو نوبت پست مونده بود ، چون همیشه غذاهای فصلی رو زودتر پست میکنم تا موقعش نگذره و به موقع به دستتون برسه ،

الانم چندتا ترشی در دست احداث!! دارم که باید تا وقتش نرفته بهتون برسونم

اما بدجوری دلم لک زده بود یه چیز عجیب و غریب یادتون بدم

پس بریم سراغ پختن این چامین سالم و متفاوت  :

مواد لازم :

یکی از ویژگی های غذاهای شرق آسیا اینه که مواد اولیه شون خیلی متنوعه ،

(بیخود نیست که رکورد طول عمر متعلق به همون منطقه هاست )

مواد اولیه توی یک عکس جا نمیشد و من دوتا عکس واسه مواد اولیه گرفتم :

پیاز بنفش : یک عدد متوسط

پیاز سفید: یک عدد متوسط

جوانه ماش : ۴۰۰ گرم

قارچ ریز:۴۰۰ گرم

فلفل دلمه ای قرمز : یک عدد

کرفس : ۲-۳ ساقه

بروکلی : ۲۰۰ گرم

 سینه مرغ بدون پوست و استخوان : ۲ عدد

سس سویا : ۴ قاشق غذاخوری (۲+۲)

عصاره مرغ : ۱ بسته (یا یک لیوان آب مرغ غلیظ)

نشاسته : ۱ قاشق غذاخوری

نودل برنج : ۱۵۰ گرم (من نودل برنج پیدا نکردم ، ورمیشل استفاده کردم )

کنجد بوداده: یک چهارم پیمانه

فلفل سیاه تازه ، نمک

خیلی زیاده؟ نگران نباشید پختش کمتر از یکساعت زمان میبره ،

مرحله به مرحله واستون عکس گرفتم ، سخت نیست

روش کار :

گوشت مرغ رو به صورت رشته های باریک و بلند (یک سانتی) برش میزنیم :

دو قاشق از سس سویا روی کمی از نشاسته میریزیم :

یه مقدار با نوک قاشق ضربه میزنیم تا نشاسته حل بشه ، مخلوط رو میریزیم روی مرغ :

بعدشم فلفل سیاه تازه روش پودر میکنیم :

خوب هم میزنیم و میذاریم ۱۰-۲۰ دقیقه مرغمون مزه دار بشه

بقیه نشاسته رو با بقیه سس سویا و نصف پیمانه آب سرد و عصاره مرغ حل میکنیم :

وقتی خوب حل شد میذاریمش روی حرارت ملایم و دائم هم میزنیم:

یه مقدار که غلیظ شد خاموشش میکنیم و کنار میذاریم:

داخل یک قابلمه جدا ، آب به جوش میاریم و همونجوری که ماکارونی درست میکنیم ،نودل رو میریزیم داخلش آلداته که شد (در حدی که وسطش یه ذرررررره سفت باشه و با ناخن بشه حسش کرد ) آبکش میکنیم :

اینو کنار میذاریم

حالا مرغ که مزه دار شده رو با پیاز بنفش و سفید که خرد کردیم و یک قاشق سوپخوری روغن کانولا یا کنجد تفت میدیم :

اونقدری تفت میدیم که همه ش رنگ پخته بگیره ، ۴ دقیقه کافیه :

بعد خاموش میکنیم و کنار میذاریم میریم سراغ سبزیجات ،

بروکلی رو به قطعات ۱-۲ سانتی برش میزنیم و با یک چهارم پیمانه آب میذاریم بخارپز بشه :

توی ماهیتابه بزرگ هرکدوم رو جداگانه  با ا ق کوچیک روغن و کمی نمک ۱ دقیقه با تفت میدیم :

(من همرو توی تابه خیلی بزرگ تفت دادم،هرکدوم یه گوشه تابه )

قارچ :

جوانه ماش:

فلفل قرمز :

و اون نودلی که کنار گذاشته بودیم هم جداگانه تفت میدیم :

حالا همه سبزیجات تفت داده شده  به جز نودل رو توی تابه خیلی بزرگ (و اگه داریم وک ) مخلوط میکنیم ، اون بروکلی که پختیم هم بهش اضافه میکنیم :

مرغ هم اضافه میکنیم و وسطشون یه چاله خالی میکنیم :

اون سسی که کنار گذاشته بودیم میریزیم یه ذره گرم و روان بشه :

 

بعد همه محتویات تابه رو خیلی ملایم که شکلشون به هم نخوره با سس مخلوط میکنیم ،

 داخل ظرف مورد نظرمون یه مقدار نودل میکشیم و مخلوط سبزیجاتو میذاریم روش و کنجد میپاشیم :

غذاحاضره !

این غذا هم خیلی سالمه و هم مقدار کمش حسابی سیر نکهمون میداره

واسه رژیم یه گزینه عالیه و فقط چربی میسوزه ، بدون از دست دادن عضلات و شل شدن پوست و …

بخورید و لذت ببرید، نوش جان 

4 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. نسیم می‌گه:

    دکتر جون سلام
    من این غذا رو پختم
    بعد از کلی زحمت در تهیه مواد اولیه در نهایت یادم رفته بود و کرفسم رو دیروز مصرف کرده بودم و جوانه ماش هم نداشتم اما از رو نرفتم و پختم و گفتم ببینم اگر با ذائقه ام جور بود برای سری بعد جوانه ماش و کرفس و البته رایس ورمیشلی را هم تهیه می نمایم سپس این غذا را میسازم
    با ذائقه ام جور بود و رایس ورمیشلی در لیست خریدم نوشته شد
    من تقریبا همه اسپاگتی های تو و شف طیبه رو درست کردم الاکربونارا ، چیکن آلفردو، آلا پوتانسکا، همه رو دیگه همش رو هم دوست داشتم
    فقط فوسیلی با سس قارچ و ریحان از دستورات تو مونده که ان شالله نوبت بعدی اسپاگتی با اونه

    پیوند بازم مرسی که هستی دوست من

    • پیوند می‌گه:

      سلام نسیم مهربون،نمیدونم چندماهه که این کامنت پر از لطف و انرژی توی آرشیوه و من نتونستم جوابش بدم … کامنت جواب دادن با موبایل مثل شکنجه س ، الان کامپیوتر دستم افتاده و شدیدا مشغولم
      خوشحالم که این غذارو دوست داشتید،نوش جونتون
      ان شا الله اون فوسیلینی هم بپز که عالیه
      چندمدل پاستا هم تو آرشیوم دارم طفلکی ها منتظرن من به کامپیوتر دسترسی داشته باشم پستشون کنم ……

  2. نسیم می‌گه:

    این کامنت وقتی تایید شد که من فوسیلینی با سس قارچ و ریحان رو هم درست کردم:)
    از بس پسر من از صبح که از خواب بیدار میشه هر روز میگه مانانونی (ماکارونی) درست کن من برای اینکه زده نشه و غذاهای متنوع هم بخوره دیگه هرچی پاستا هست می پزم دیگه
    تنها مدلی که دوست نداره و نمی خوره همون مدل کلاسیک خودمون با گوشت چرخکرده و پیاز داغ و ایناست که دیگه من اونم به شکل راگو درستش میکنم تا بخوره
    پیوند جات خالیه دختر
    زود باش به کامپیوتر برسون خودتو
    من منتظر دستورات جدید غذایی تو هستم

    • پیوند می‌گه:

      اخی پسری ناز ❤خدا حفظش کنه چه شیرینه
      عزیزم دستت دردنکنه خیلی خوبه انقدر به فکر تغذیه درستش واقعا آفرین داره

      نسیم جونم این سه چهار ماه که سایت خراب شده بود برام یه قرن گذشت

      اما میام با دستورای خوووب ان شا الله

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول