خب از سری غذاهای ملل امروز با کبه سیب زمینی اومدم

این غذا عربیه ، پس واسه رسیپی اون مستقیم رفتم سراغ شف طیبه عزیز که دستی در پخت این غذاها داره

واقعا رسیپی خوبیه ، خیلی باب ذائقه ایرونی ماست

فکر میکنم همه شما میدونید که کِبه ( Kibbeh or kibbe or kubbehkebbah or kubbi كبة‎) ، یک غذای درست شده از پایه بلغور و گوشت چرخ شده است که انواع و اقسام مختلفی داره

خیلی ها اصل کبه رو یک غذای لبنانی میدونن اما این غذا با انواع مختلف در کشورهای مختلف خاورمیانه  از جمله  ایران، عراق ، افغانستان و مصر پخته میشه

این مدل کبه رو همونطور که گفتم من از شف طیبه یاد گرفتم ، فوق العاده خوش خوراکه ،

ساختنش حوصله میخواد اما اصلا سخت نیست، مو به مو با دستور پیش بیاید حتما موفق میشید :

 مواد لازم :

(نقل مستقیم از شف طیبه )

براي لايه سيب زميني:
سيب زميني ۸۰۰ گرم
بلغور ريز گندم سه چهارم ليوان
تخم مرغ يك عدد
جوز هندي رنده شده يك شانزدهم ق چ
فلفل سفيد و نمك
براي لايه گوشت:
گوشت چرخ كرده ۲۰۰ گرم
پياز ۱ عدد
روغن زيتون ۲ ق غ
زردچوبه نصف ق چ
دارچين ربع ق چ
زنجبيل يك هشتم ق چ
پودر تخم گشنيز يك هشتم ق چ
پودر خردل يك هشتم ق چ
پودر ميخك يك هشتم ق چ
فلفل قرمز و نمك
آب ليمو ۳ ق غ
بادام زميني ۱ ق غ
ميكس تخمه كدو و تخمه هندوانه و تخمه آفتاب گردان ۲ ق غ
روغن يا كره براي روي كبه : ربع ليوان
روش کار : 

سیب زمینی رو میذاریم آب پز بشه

بلغور رو با حدود نصف لیوان آب میذاریم برای حداقل ۱۵ دقیقه خیس بخوره

تو این فاصله لایه گوشتی رو آماده میکنیم :

پیاز رو خرد میکنیم و با روغن تفت میدیم

و گوشت و ادویه های لایه گوشتی رو اضافه میکنیم

وقتی تفت داده شد ، آجیلها رو اضافه میکنیم :

و خاموش میکنیم میذاریم کنار

حالا بلغور رو توی صافی ریز فشار میدیم تا آبش گرفته بشه

سیب زمینی پخته رو پوره میکنیم

ادویه های لایه سیب زمینی و تخم مرغ و بلغور رو به سیب زمینی اضافه میکنیم

اگه بلغورتون خیلی ریز و نرمه با دست ورز بدید اما اگه مثل بلغور من زبره ، با گوشتکوب برقی مخلوط کنید تا نرم و یکنواخت بشه

حالا کف ظرفی که تحمل دمای فر رو داشته باشه چرب کنید و با کمتر از نصف از مواد سیب زمینی کفش رو بپوشونید و با دست خیس صاف کنید :

لایه گوشتی رو بریزید :

بقیه مواد سیب زمینی رو میکشیم روی این لایه گوشتی:

بهتره به صورت گله به گله روی همه سطح لایه گوشتی بذاریدش و بعد با دست خیس صاف کنید که موقع صاف کردن نخواید سیب زمینی رو ازینور به اونور بکشید و با گوشت قاطی نشه ،

حالا باید کبه رو برش بزنیم ، اول برشهای اصلی رو تا کف ظرف میزنیم ، بعد روی اون طرح میندازیم :

ظرف من بیضی بود و نمیشد برشهای مستطیل تمیزی زد

حالا روغن یا کره رو میدیم روی لایه سیب زمینی

بعدشم ظرف رو راهی فر که از قبل ۱۸۰ درجه گرم کردیم میکنیم

حدود ۳۰-۳۵-۴۰ دقیقه بسته به ضخامت ظرف لازمه تا غذامون بپزه

بعدشم ۵ دقیقه شعله بالارو روشن میکنیم تا سطحش گریل بشه

کبه خوشمزمون آمادس ، خیلی راحت با کفگیر تخت برشهایی که زدیم از ظرف در میاریم :

و با سس تند سرو میکنیم و لذت میبریم  

پ.ن : چون این دفعه از ظاهرش راضی نبودم ، سری بعد داخل ظرف مستطیل پختمش :

اینم نمای نزدیکترش :

امیدوارم بپزید و لذت ببرید ، نوش جان 

دسته بندی غذاهای فرنگی
insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول