امروز روز جهانی سرآشپزه ، منم دلم میخواست که برای این روز یه چیزی پست کنم که حسابی حس خوب آشپزی بهم بده ، واسه همینم رفتم سراغ کتلت ، آخه به نظرم خانومای ایرانی موقع کتلت پختن هرکدومشون یک پا” شف ” هستن و کمتر کتلتی دیده میشه که با عشق و سر صبر پخته نشه و حتی با حلقه گوجه هم که شده تزئین نشه

این کتلتی که امروز میپزم ، بدون دردسر و خوشمزست ، کاورش ترد و کرانچیه و مغزش هم کاملا پخته

مواد لازم 

گوشت چرخ شده: اندازه یک الی یک و نیم برابر سیب زمینی خام

سیب زمینی خام : ۱ متوسط

سیب زمینی پخته : ۲ متوسط

پیاز : ۱ متوسط

تخم مرغ : ۱ عدد

آردنخودچی : ۳ ق غ

نخود پخته (اختیاری): نصف پیمانه

مغز نان باگت : حدود یک پیمانه

آویشن ،فلفل سیاه،دارچین ، نمک

اینکه سیب زمینی ها رو چقدر بزرگ انتخاب کنیم، تعیین میکنه که چقدر کتلت خواهیم داشت ، من با موادی که در عکس میبینید ۱۵ تا داشتم

روش کار:

سیب زمینی رو میذاریم بپزه

مغز باگت رو با کمی آب جوش خیس میکنیم و کنار میذاریم

من تا سیب زمینی میپخت، بشقاب سرومو آماده کردم:

سیب زمینی پخته و خام  پوست گرفته و گوشت چرخ شده و پیاز و نخود رو با هم چرخ میکنیم :

تخم مرغ و مغز باگت و یک ق چ آویشن،نصف ق چ فلفل سیاه و کمی نمک و دارچین روی مواد میپاشیم و خوب با قاشق ورزشون میدیم

اصلا به چنگ زدن با ناخن بلند فکر نکنید باشه ؟ مرسی

حالا باید آرد رو روی کتلت بپاشیم ، کم کم لایه خیلی نازک آرد نخود میپاشیم و صبر میکنیم ، هرموقع آرد نخوده خیس نشد ، بسه !

آرد رو هم با مواد کتلت مخلوط میکنیم تا یک خمیر یکنواخت بدست بیاد :

روغن رو میذاریم داغ شه ، ارتفاع روغن باید طوری باشه که تا لبه کتلت بالا بیاد

کف دستمونو خیس میکنیم ، یه قاشق از خمیر میذاریم کف دستمون ، کف اونیکی دستمونو میکوبیم روش تا تخت بشه ، یه ذره هاشیه شو مرتب میکنیم تا بعدا تو روغن ولو نشه ، یه انگشتم میکنیم چشمش! بعدم میندازیمش توی روغن داغ !! (داشتم از محبت و حوصله صحبت میکردم؟!)

، وقتی سمت زیری کتلت سرخ بشه، خودش از تابه جدا میشه و میتونیم بچرخونیمش ، اگه بیش از حد منفجر میشه ، کمی آرد اضافه کنید

چی؟ روغنش زیاده؟ نه هیچم زیاد نیس! این روغنا داخل کتلت نمیمونه ، چون هر کتلتی که سرخ شد،میذاریمش روی یکی از کتلتهای درحال سرخ شدن،اینجوری مقدار زیادی از روغنش میره ، یه کتلت ترد و خوشمزه داریم

کتلت یعنی یه سفره رنگارنگ با همه سبزیجات و مخلفاتی که میشه با این خوردنی خوشمزه خورد

به به ، من که عاشقشم

اینم بافت داخلش :

بفرمایید، نوش جان

14 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. محب مهدی(عج) می‌گه:

    سلام.نوش جونتون.نوش جونتون.دست گلتون درد نکنه

  2. سعیده می‌گه:

    سلام.
    دست گلت درد نکنه همشهری.
    روزت مبارک

  3. دخترپاییز می‌گه:

    ووووووووووی خداییش شما نقاشی میکنی یا آشپزی…..این دورچین نیستااااا…..ایشون هم طراز تابلوهای استاد فرشچیانه…..

    هعی واااااااااای من …عصن یوهوووویی بوی کتلت پیچید…..آیکون آب از لب و لوچه آویزوووون….

    یه دوستی داشتم…هروقت کتلت درست میکرد بعدش با همسرش دعواش میشد…چرااا؟؟؟؟؟؟..واسه اینکه آقاشون میگفت کتلت غذا نیست…کتلت مثل ذرت بو داده اس…مثل تخمه و آجیل باید همینجوری داغ داغ بخوری ….بعد ناهار یا شام یه چی دیگه درست کنی….:))

    در ضمن یه جاهایی باید با عطوفت و مهربانی و محبت…بزنی چش و چار طرف رو در بیاری….:))

    آهاااا یه چی ..من تا جالا سیب زمینی پخته رو امتحان نکردم….

    این دفعه مدل پیوند جووووون درست کنم ببینم چه میشود….

    راستی …استاد….روزت مباااااااااااااااااااارک….یه عااااااااالمه تشکر…چون خیلی وقت میذاری واسه توضیحات در مورد رسپی ها…آیکون تعظیم و کلاه از سر برداشتن در مقابل شما…..بوووووووووووووووووس

    • پیوند می‌گه:

      انقدر که شما منو تشویق میکنی و لطف داری اصلا نمیدونم جواب محبتتو چجوری بدم عزیزم
      دیگه من انگشت کوچیکه شست پای استاد فرشچیان که هیچی،شاگرد شاگردشم نمیشم(البته استاد نقاشی بچگیام داشتم که شاگرد ِ دکتر فرشچیان بوده ،شاید به زوووور شاگرد شاگردش بشم)

      آخی! طفلی دوستت چه گناه داشته، تو خونه ما سوپ رو غذا نمیدونن،البته حق دارن،کی با سوپ سیر شده؟!

      اوهوم موافقم، یاد کارتون عصر یخی میفتم، به اون دوستش میگفت: عزیزه من ، گنده !

      این مدل که سیب پخته داره مغزش نسبت به اونی که فقط با سیب خامه کمی چرب و نرمه که من خیلی دوست میدارم ، یه کاور کرانچی با مغز شدیدا کتلتی!

      ممنوووووووووووونم عزیزم، حالا مونده تا من شف بشم ، من آشپزی رو دووست دارم !
      ممنونم از قدرشناسیت،ازینکه دستورای سایتو که میپزی عکساشو میذاری و منو از ته دل خوشحال میکنی و باعث میشی احساس کنم این زحمتی که برای این سایت میکشم مفیده ، عزیزم خجالتم نده ،

      بووووووووووووووووس

  4. ناشناس می‌گه:

    الحق و الانصاف کتلت بین غذاها مثل نارنجک میمونه
    کوچکتریم خطایی باعث میشه کتلت جان به یه چیز گرد سرخ شده تبدیل بشه

  5. لیلی می‌گه:

    مرررررررسی عجب تزیینی

  6. مامان مریم می‌گه:

    واااای چه تزیین بی نظیری خیلی شیک و مجلسی شده نوش جونت عزیزم

  7. منا می‌گه:

    خب، امروز میخوام کتلت درست کنم. این دستور رو هم پرینت گرفتم ببرم خونه یواشکی از روش نگاه کنم.
    خواستم ازت تشکر کنم از همین تریبون 😉

    • پیوند می‌گه:

      چه جالب! امروز منم نهار کتلت پختم ، با همین روش هم پختم ،جاتون خالی خیلی خوشمزه شد ،

      حتما کتلت شما هم عالی میشه منا جون ، ممنون که بهم خبردادی ،کلی ذوق کردم
      اگه عکسشم بتونی بگیری که عــــالیه

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول