همیشه کوفته جزو غذاهای پر زحمت به نظرم میومد ، فکر میکردم اوووووووه اون همه بپز و بپیچ و دوباره بپز و چه کاریه !  … واقعا طرفش نمیرفتم ، تا اینکه به عشق تخم بلدرچین رفتم سراغش ! و دیدم که نه بابا اونجوریام سخت نیست ،زحمتش در حد کتلته ، و حتی کمتر،چون کتلت رو باید تک تک سرخ کرد اما کوفته رو نه

همونطور که گفتم من به شوق تخم بلدرچین این کوفته رو پختم ، یعنی تو دلم گفتم فکرشو بکن اگه به جای تخم مرغ به اون بزرگی ،تو دل کوفته یه تخم بلدرچین باشه،چقدر ظریف و ناز میشه ، خلاصه فرداش از خواب بیدار شده و نشده اومدم سراغ پختن اینها ، نتیجه کار به قدری رضایت بخش بود که کوفته از لیست سیاه خارج شد …

مواد لازم :

تخم بلدرچین:۷ عدد

برنج  پخته دیشب !: یک لیوان

گوشت چرخ شده:۱۰۰ گرم

ترخون و مرزه (یا برای زمستون :جعفری و تره) : یک سوم لیوان

سفیده تخم مرغ : ۱ عدد(میتونید زرده رو برای رومالی نون توی کاسه دربسته ۱-۲ روز نگهدارید )

پیاز : ۱ عدد بزرگ

مغزگردو : یک سوم لیوان

زرشک : ۲ ق غ

نمک،فلفل ،زردچوبه ،دارچین : نصف ق چ

زعفران دم کرده

روش کار :

گوشت و نصف تره (ترجیحا مرزه و ترخون،اما من اونروز تره و جعفری داشتم ) و برنج رو با هم میکس میکنیم :

به صورت یه خمیر در میاد:

کوفته

پیازی که داشتیم هم داخل غذاساز یا با رنده ریز میکنیم و تفت میدیم تا آبش کاملا گرفته بشه و کمتر از نصفشو به مخلوط گوشتی اضافه میکنیم (این تفت دادن برای اینه که آب پیاز کوفته رو وا میبره)

گردو رو کمی میکوبیم و بهش اضافه میکنیم :

زرشک و سفیده تخم مرغ رو هم اضافه میکنیم، سبزی رو هم روش خرد میکنیم :

و نمک و دارچین و فلفل میزنیم و مخلوط میکنیم :

کوفته

تخم بلدرچین ها رو ۲ دقیقه داخل آب جوش میندازیم :

تخم بلدرچینهارو پوست میگیریم و شروع میکنیم به پیچیدن دلمه ،

از اینجا لطفا دستکش بپوشید ، مخلوط گوشتی رو دو دقیقه ورز بدید تا حالت خمیری منسجمی پیدا کنه

از خمیر گوشتی اندازه یک گردو درشت میذاریم رو دستمون و با دست خیس طوریکه بافتش منسجم باشه ،پهنش میکنیم :

یه تخم بلدرچین میذاریم وسطش،یه ذررره نمک و دارچین بپاشید به این تخم بلدرچین ،توی طعم کوفته خیلی موثره :

آروم کف دستمونو میبندیم ،با عضله هیپوتنارمون(همون نرمی دست ) خمیر گوشتی رو به سمت داخل هل میدیم ،فشار زیاد نمیدیم ، خیلی راحت کوفته جمع میشه:

کوفته

،با دست خیس نامنظمی های بالاشو با کمی فشار مرتب میکنیم تا بافتش منسجم باشه :

کوفته

این مواد برای من دقیقا ۷ تا کوفته شد :

حالا میریم سراغ سس کوفته،

به بقیه پیازی که تفت داده بودیم یک قاشق روغن اضافه میکنیم :

رب گوجه رو اضافه میکنیم و تفت میدیم :

کوفته

وقتی رب سرخ و براق شد، دو لیوان آب میریزیم توی قابلمه و شعله رو زیاد میکنیم تا به جوش بیاد

بعد کم میکنیم،حتما باید از جوش افتاده باشه ، کوفته هارو مذاریم داخلش :

با قاشق روی کوفته ها از آب میریزیم ،اینکار کمک میکنه که بافت کوفته حالت پخته بگیره و وانره :

میذاریم نیمساعت با در بسته و شعله متوسط بپزه ،

بعد زعفرون دم شده رو اضافه میکنیم :

شعلع رو کاملا کم میکنیم و میذاریم کوفته جا بیفته و روغنشو پس بده و سسش هم غلیظ بشه:

کوفته ما حاضره ، در ظرف سرومون میکشیم و از سس میریزیم روش

من برای دورچین از سبزی خوردن و تربچه استفاده کردم ،

آخه هیچی با کوفته اندازه سبزی نمیچسبه

اینم اون تخم بلدرچین فینگیلی که منو به کوفته پختن واداشت!

ارزششو داشت

امیدوارم شما هم بپزید و لذت ببرید

نوش جان

8 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. دخترپاییز می‌گه:

    ووووووووووی من فقد یه کوفته بلتم اونم کوفته هلو عصد….

    تازه اونم سال به سال درست کنم….ولی خواهر همسری اینقدر خوووشگل و خوووشمزه کوفته سبزی درست میکنن…شازده بزرگه(سهیل) هم خیلی دوست داره…و عمه براش هر بار برای شازده یه قابلمه جدا میپزن

    تا حالا هم تخم بلدرچین نخوردم….اووووخی خیلی کوچیکه خوووووو…

    وووووی خیلی باحال شده ای جووووووونم گل با ترب و زرشک به به……مثل همیشه عااااااااااالی

    • پیوند می‌گه:

      کوفته هلو،هلو هلو ! اسمش خیلی باحاله از اسمش خوشم میاد،حالا که کوفته از لیست سیاه خارج شده اینم میپزم

      آره آخه کوفته غذایی نیست آدم هی بشینه بپزه ،
      دست عمه خانوم دردنکنه ،خیلی عمه ها نازنینن،منم یه عمم همسایمونه انقده خووبه ، نوش جون خودت و شازده و عمه جون عزیزم ،نوش جون همگی ، همیشه محفلتون گرم باشه

      من اول به نیت ماسک موهام گرفتمش،سایزش مناسبه ، میشکونی میمالی به کف سرت ،بعدا دیدم طفلی خیلی نازه میشه پختش ؛ باهاش کوفته پزوندم

      مرسی ،جات خالی،:قلب:
      نگاهت زیباست و مثل همیشه لطف داری ، ممنوووووووووووون

  2. منا می‌گه:

    تخم بلدرچینا رو! همیشه برام سوال بوده اینا رو کی میخره آخه به این کوچیکی! جون ندارن که!
    من همیشه از کوفته می ترسیدم، خب بزار ببینم کی درستش کنیم؟ جمعه خوبه؟
    عالی!
    راستی ماندانا امروز میاد پیشم با دوستش، (خواهرم)براشون رزوتو درست می کنم، بعدشم ماهی ویتنامی رو، به کوکی کودوک هم براصبحانه فکر کردم. نظرت چیه رئییس؟

    😉

    • پیوند می‌گه:

      آره منم همیشه فکر میکردم خیلی جوجه هستن ! اما خب اینجا خوب بودن

      آخ جون عاااااالیه ، فقط پختی صداشو درنیار،یه عکس بگیر،بعدا بگو کوفته پختی ،چون ظاهرا انقدر خوشمزه میپزی که تو هوا میزنن و به عکس نمیرسه

      آو خوش به حال ماندانا و دوستش،خیلی هم عالی ،دوتا غذای فوق خوشمزه رو انتخاب کردی ،عالی میشن

      نظر موافقمو از همین تریبون اعلام میکنم منا جون ، فَنتاستِک (تلاش من برای اسپل تلفظ بریتیش fantastic به فراسی!)

  3. مریم.ص می‌گه:

    سلام.
    کوفته غذایی بود که همسرم بی نهایت دوست داشت، و من همیشه از پختنش می ترسیدم. گذاشته بودم جزو غذاهایی که بریم خونه مامانت، یا مامانم بخوریم.
    اون لیست هر روز داره به لطف خدا کم و کمتر میشه.این غذا هم از اون لیست در اومد و حالا هر وقت اراده کنه براش می پزم.
    این مقدمه ای بود برای تشکر از آموزشت.و فرستادن عکس کوفتۀ فوق الذکر.
    فقط یک سوال، برای چی چندتا ازشون شکفته شد(باز نشد. درش رو هم نگذاشته بودم)؟ مواد کمی گذاشته بودم دورش یا آبش زیاد بود یا چی؟

    http://s6.picofile.com/file/8232786318/Kofte.jpg

    • پیوند می‌گه:

      سلام مریم جون
      خبر خیلی خوبی بهم دادی واقعا امیدوار شدم ، وقتی میبینم دستورارو به کار میبرید احساس شادی فوق العاده ای بهم دست میده
      چقدر کوفته هات ناز و خوشرنگن
      علت وارفتن میتونه خوب نبستن درز کوفته باشه،یا قلقل زدن آب ،یا اینکه آب داغ روی قسمت بیرون کوفته نریزی و …
      این عکس هم مثل قبلی رفت توی آلبوم زیبات،واقعا قشنگه

  4. نسیم می‌گه:

    این رو هم بالاخره دیروز پختم و از اونجایی که من تره و جعفری نداشتم و از همون ترخون و مرزه خشک همیشگی خودم استفاده کردم طعمش خیلی متفاوت نشد با کوفته هایی که خودم می پختم فرقش فقط در این بود که من تو کوفته هام برنج زیاد میزنم که دیگه خالی بخوریم و سیر بشیم این برنج کمتر داشت و ما با نون خوردیمش برای هومان هم پلو درست کردم با پلو بهش دادم
    فکر کن
    ما کلا کوفته و دلمه زیاد دوست داریم زیاد میپزیم و زیاد میخوریم

    راستی توش هم تخم بلدرچین نذاشتم نداشتم یعنی اگر هم داشتم برای خودم نمیذاشتم نمی تونم بخورم هومان هم که اساسا تخم مرغ پخته نمیخوره

    میگم پیوند یه سوال تو میدونی چرا هومان بعضی چیزها رو قورت نمیده و تف میکنه بیرون؟

    مثلا تفاله نارنگی یا پرتقال
    یا گوشتی که خیلی له نباشه
    به مثلا
    یا بادوم معمولی
    یا تخم مرغ پخته
    خیلی عجیبه که به طور سلکشن یه چیزایی رو قورت نمیده
    مشکل بلع هم نداره چون سفت تر از اونا و درشت تر از اونا رو قورت میده
    مثلا بلدرچین که گوشتش سفت تر از مرغه رو قشنگ با ولع میخوره و قورت میده ولی مرغ رو بعد از اینکه حسابی تفاله اش کرد و آبش رو خورد تف میکنه بیرون
    داستان دارم من

    • پیوند می‌گه:

      نوش جونتون ،اما من نمیتونم خالی خوردن کوفته رو تجسم کنم ! کوفته رو باید با سنگک داغ خورد که بچسبه ?
      خب کوفته طعم کوفته میده دیگه ! شما سبزی همیشگیتونم ریختید ،دیگه قطعا چاشنیش مثل همیشه بوده ، نوش جان

      این سلکشنش چیز عجیبی نیست،من کاملا یادمه خودم گوشت قرمه سبزی ، لوبیای پلو که سفت باشه ، پوست دور نارنگی و اینجور چیزا رو مثل آبمیوه گیری پس میدادم بیرون،برام سفت و سخت بود ، به مرور عادت کردم به خوردنشون

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول