هوا ،هوای برف و یه جا لم دادن چای خوردنه ! من ازونجایی که عادت ندارم چای رو با قند بخورم ، همیشه یه جور کیک یا کلوچه و کوکی و حتی شکلات تو بساط چای خوردنم جور میکنم ، از این به بعد سعی میکنم انواع مختلفشو اینجا هم یاد بدم تا شما هم بپزید و از زمستون لذت ببرید ، این مدلی که برای امروز در نظر گرفتم ، به قدری خوشمزست که من نصفه شب تو تاریکی میرم سر ظرفش و ازش میخورم ، یعنی یه همچین نیرویی داره که بتونه شما رو از زیر لحاف گرمتون بیرون بکشه !

مواد لازم :

خمیر پای : یک بار با این دستور

خرما : ۲۰۰ گرم

گلاب: ۳ قاشق سوپخوری (تقریبا یک درِ بطری)

دارچین : نصف ق چ

مخلوط یک زرده تخم مرغ+۲ قاشق ماست +کمی زعفران برای رومالی

خلال پسته برای تزئین

روش کار :

خمیر پای رو که طبق دستور درست کرید،میذاریم نیمساعت داخل فریزر خنک بشه (این برای اینه که حین کار کره ذوب نشه و کوکی ترد بمونه)

تو این مدت هسته خرما رو میگیریم:

بعد دارچین رو اضافه میکنیم :

و با یک چهارم پیمانه آب خرما رو تفت میدیم یا ۶۰ ثانیه در مایکروویو میذاریم تا نرم بشه بعد گلاب رو هم اضافه میکنیم

خمیر خنک شده رو روی کاغذ روغنی با وردنه پهن میکنیم و دایره ای قالب میزنیم و روی هر دایره یک قاشق مرباخوری از خمیر خرما میذاریم

الان دو راه برای پیچیدن کوکی داریم :

روش اول :

یک دایره برش خورده دیگه میذاریم روش

و با مهر کلوچه یا قالب شیرینی و حتی ته استکان طرحدار، تختش میکنیم :

برای مرتب شدن شکل کوکیفمیشه دوباره با قالب دایره ای ، اضافی دورشو ببریم:

به کمک کاردک ،کوکی رو از کاغذ جدا میکنیم و برمیداریم :

(تو شکل بالا مشخصه،یه دستمونو میبریم زیر کاغذ،با اونیکی دست کاردکو میبریم زیر کوکی،خیلی راحت بلند میشه )

کوکی ما پیچیده شده و آماده پختنه

روش دوم :

این مدل رو من به روش سنتی نون خرمایی پیچیدم ، که ساده تره

خرما و خمیر پای رو که آماده کردیم ،از خمیر پای دایره قالب میزنیم و کف دستمون میذاریم و یک قاشق مرباخوری خرما هم میذاریم روش:

دو طرف خمیر رو میاریم وسط:

بعد دو انتهاشو با دست میبندیم و گرد میکنیم :

خب، کوکی ما پیچیده شده و آماده پختنه

حالا کوکی های پیچیده شده رو با ۱ سانت فاصله داخل سینی فر میچینیم :

بعد هم با مخلوط زرده تخم مرغ به کمک فرچه رومالی میکنیم :

(اون تخم مرغی که روی کاغذ روغنی جاری میشه ، جنایتکار شماره یکه! چون تو فر میسوزه و دور کوکی کمی سیاه میشه ، میتونید با دستمال یکبار مصرف آشپزخونه پاکش کنید )

راهی فر میشه ، ۲۰ دقیقه پخت و ۵ دقیقه شعله رویی(=گریل) برای طلایی شدن روش

این جسم ذوزنقه ای ، بیکینگ شیته ،مثل سینی فره فقط ضخامتش بیشتره که کوکی ها نسوزه و مغزپخت بشه،نبودش مشکلی ایجاد نمیکنه

کوکی خوشمزمون حاضره

اینم بافت داخلش:

 

یه کاور ترد ، با مغز خرمایی

 با نوشیدنی داغ خیــــــــــــــــــلی مزه میده

خوراک مهمونی عصره

بپزید و از زمستون و این برف زیبا لذت ببرید

نوش جان

2 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. مامان مریم می‌گه:

    سلام عزیزم
    به به عجب کوکی های خوشمزه و خوشگلی

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول