نمیدونم تا چه حد با زالزالک و خواص اون آشنایی دارید ،

خیلی ها این میوه رو نمیشناسن (مخصوصا نوع قرمزش رو )

و تقریبا هیچ نوع دسری با این میوه در رسیپی های فارسی و  لاتین دنیای مجازی یافت نمیشه

(متاسفانه اینم مثل توت سفید مظلومه )

خب من دست به کار شدم و این کوکی های مارتا استوارت رو با این میوه ترکیب کردم و اینم حاصلش :

در حین این مسافرت اخیرم در حال عبور از یک کوچه باغ ییلاقی اطراف طرقبه بودیم که یهو یه چیزی توجهمو جلب کرد :

زالزالک ! اونم از نوع قرمزش

فوری مشغول چیدنشون شدم ، چون مدتها بود که تو فکر بودم با میوه هایی که خاص ایرانه، مثلا همین زالزالک دسر درست کنم

 (مثل همون توت های سفید معروف!)

همونطور که گفتم تا جایی که من گشتم هیچ دسری با hawthorn یا همون زالزالک درست نمیشه

(خدا خیرتون بده اگه شما بیشترتر! گشتید و پیدا شد منم خبرکنید )

من که این کوکی های مارتا استوارت که تِم پاییزی خوشگلی داره رو با این میوه ترکیب کردم

حاصل کار رو به شما تقدیم میکنم 

مواد لازم :

کره : ۵۰ گرم

شکلات : ۱۰۰ گرم

آرد : دو سوم پیمانه

پودر کاکائو : یک سوم پیمانه (تقریبا ۳ ق غ )

شکر : یک چهارم پیمانه + ۲ ق غ

زرده تخم مرغ درشت

: ۱ عدد

اسانس وانیل : یک چهارم غ چ

نمک : یک هشتم ق چ

پنیر خامه ای بدون نمک : ۱۰۰ گرم

پودر قند : ۲ ق غ سرخالی

زالزالک : ۱۰۰ گرم

روش کار : 

شکلات رو به قطعات کوچک خرد میکنیم و روی بخار آب ذوب میکنیم و کنار میذاریم تا خنک بشه :

آرد و نمک و پودر کاکائو رو با هم مخلوط میکنیم کنار میذاریم :

کره رو که به دمای محیط رسیده با شکر با دور تند هم میزنیم  :

وقتی مخلوط کره سفید و پفکی شد ، زرده تخم مرغ و اسانس وانیل رو اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم :

بعدشم شکلات ذوب شده خنک رو اضافه میکنیم :

حالا مخلوط آردی که کنار گذاشته بودیم رو اضافه میکنیم و با دور کند در حد مخلوط شدن ، کمی هم میزنیم :

خمیر حاصل روبا در بسته ۱ ساعت تو یخچال میذاریم

بعدش اون ۲ ق غ شکر دانه درشتی که داشتیم رو داخل بشقاب پخش میکنیم و از خمیر گلوله های اندازه گردو میسازیم و در شکر میغلتونیم :

(فر رو روشن میکنیم گرم بشه)

گلوله هارو توی سینی چرب شده فر با انگشت شست کمی فشار میدیم :

سینی رو راهی فر میکنیم ۱۰ دقیقه ۱۷۰ درجه بپزه ، بعد از ده دقیقه آمادست

اگه میخواید حالت شکننده داشته باشه ۵ دقیقه هم شعله بالا رو روشن کنید

وقتی خنک بشه با کاردک به راحتی از سینی کنده میشه :

پنیر و پودر قند رو مخلوط میکنیم و روی کوکی ها میذاریم :

بعدشم زالزالکهای محترم رو میچینیم روی جایگاه خوشمزه ای که واسشون آماده کردیم :

کوکی های خوشمزمون آمادست :

طعم شکلات و پنیر خامه ای و زالزالک تازه ، چه شود

نوش جان 

پ.ن : زالزالک :

زالزالک، خَفجه،کیالک، و یا کویج (نام علمی: Crataegus aronia نام انگلیسی:Crataegus hawthorn) یکی از گیاهان است.

زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان فارس و استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می‌روید. این گیاه در استان آذربایجان شرقی و استانکردستان و شمال استان آذربایجان غربی هم به وفور یافت می شود.

این گیاه را در زبان ترکی « یمی شان» گویند. در زبان کردی به آن بلچ (Belch) و گویژ نیز می گویند. و در نجف آباد به کوج معروف است.

این گیاه دارای دونوع سفید و قرمز (شغالی) می باشد.

تحقیقات جدید نشان می ‌دهد که زالزالک آنتی ‌اکسیدان بسیار قوی محسوب شده و می‌ تواند به عنوان یک مکمل غذایی مقوی عمل کرده و در تنظیم وزن، گلوکز خون و التهاب نقش داشته باشد.

محققان آمریکایی طی بررسی‌ هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است و در رنگ های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می ‌شود که دانه‌ های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می ‌کنند.

خوردن زالزالک بدن ما را از موقعیت ‌های زیان ‌آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال ‌های آزاد حفظ می کند.

به عبارتی تحقیقات نشان می ‌دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ‌ها، ازسرطان گرفته تا چاقی، اثر مثبت می گذارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد‌ التهابی ماده ی آنتوسیانین موجود در آن است، به طوری که ثابت شده بسیاری از بیماری ‌ها به دلیل التهاب‌ های کنترل نشده ‌ای است که دامنگیر ما می ‌شود.

مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می ‌بخشد.

دسته بندی شیرینی و کوکی
insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول