کیسِل kissel یه دسر روسیه که با انواع چری و بری (آلوها و توت سانان؟!)  در ظرفهای تک نفره درست میشه و به خاطر بافت ژله ایش بعضیها ازش به عنوان ژله بی ژلاتین یاد میکنن.

امتیاز بزرگ این دسر اینه که مواد اولیه ش کاملا طبیعیه و از ژلاتین صنعتی و رنگ و اسانس هیچ خبری نیست.

فکر نکنم لازم باشه که بگم من برای نجات آلبالو ها دست به سرچ کردن دنبال یه دسر آلبالویی خوشمزه زدم !

این دسر رو در سایت food52 پیدا کردم ، البته اصل دسر کمی بیس الکلی داشت که من در کمال آرامش و با روانی مطمعن با آب جایگزینش کردم ، خیلی هم سالم و عالی شد

طعمش عالی و همه پسنده و فکر میکنم بتونه با محبوب قلب ها ، ژله برابری کنه (حالا اگه جلو زد شما صداشو درنیارید که ژله ناراحت نشه)

پس این شما و این ورژن اسلامیزه شده “کیسل” خوشمزه :

مواد لازم:

آلبالو هسته گرفته*: ۲ پیمانه+ چند عدد برای تزئین

شکر: ۱ پیمانه

نشاسته: ۳ قاشق غذاخوری

لیموی تازه : ۱ عدد یا ۲ ق غ آبلیمو یا هیچی(توضیح میدم)

آب : ۱ پیمانه + دو سوم پیمانه

روش کار:

خب ،اول بگم چرا کنار اسم آلبالو هسته گرفته ستاره گذاشتم ، علتش اینه که در اصل دستور ، هسته آلبالو رو نگرفته ،بلکه آلبالو رو با هسته استفاده کرده بعد روی صافی سابیده تا هسته ها جدا بشه ، خب چه کاریه! ما هسته رو میگیریم و خلاص ، کلی جلو میفتیم

حالا آب لیمو چرا اختیاریه؟ چون اگه نباشه فقط دسرمون کاملا سفت و ژله ای میشه ، اگه باشه حالتش کمی نرمتر و فرنی مانند میمونه ، البته کمی

من چون میدونم ما ایرونی هستیم ، و عاشق ژله قالبی ، پس آبلیمو نزدم ، خلاص!

حالا بریم سراغ ساختنش

آلبالو های هسته گرفته رو با ۱ پیمانه آب میریزیم توی پارچ مخلوط کن :

حدود ۱ دقیقه دستگاهو روشن میکنیم تا کاملا پوره بشن :

مخلوط حاصل رو از توری آشپزخونه رد میکنیم :

اینجا مجازید که با دست تمیز حسابی توری رو بچلونید ، به اندازه ۱-۲ ق غ بیشتر تفاله نداره

برای حدود ۳۰۰ میلی لیتر مایع آلبالویی بدست اومد:

(رنگشو ، واییییییی )

برای هر ۱۰۰ میلی لیتر، ۱ ق غ سر پر نشاسته در نظر گرفتم ، پس ۳ ق غ نشاسته رو در دو سوم پیمانه آب سرد حل میکنیم :

مخلوط نشاسته رو به آب آلبالو اضافه میکنیم:

و شکر رو :

همرو با ظرف لعابی میذاریم روی حرارت نسبتا ملایم و مرتب هم میزنیم، نباید ته بگیره:

غلظتش مثل ماست زده شده که بشه کافیه:

با ملاقه( در واقع ملعقه!) میریزیمش توی ظرفهای سرو :

من روش رو همینجا با چندتا آلبالو چیدم که موقع سرو دیگه برای تزئینش وقت نذارم:

و برگ ترخون و مروارید خوراکی تزئین کردم:

خب ! دسره حاضره !

باید بذاریمش داخل یخچال ،حدود ۳-۴ ساعت لازمه تا کاملا ببنده

وقتی بسته دیگه با سر و ته کردن ظرف هم نمیریزه :

اینم بافتش :

یه دسر ژله ای خوشمزه ،بدون رنگ و اسانس و ژلاتین

عالیه نه ؟

بفرمایید،نوش جان

دسته بندی دسر, ژله

20 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. برلیان می‌گه:

    سلام عزیزم
    من خوشم اومد دستت درد نکنه…دوس دارم امتحانش کنم

  2. مریم.ص می‌گه:

    ما به این می گیم “حلوا نشاسته”. شیرازی های می گن مسقطی. شمالی ها می گفتن موشکوفی. حتی پودینگ. چندین اسم ازش دیدم. اینم یه اسم جدید بود. تقریباً ترکیب همه شون هم همینهاست.
    ما اینجوری درست می کنیم.
    آب (یا شیر) و نشاسته و شکر رو با کمی کره، مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم، مزۀ خامی نشاسته که رفت تو آخرین مرحله هر مادۀ طعم دهنده ای که دوست داشته باشیم بهش اضافه می کنیم. میوۀ پوره شده. پودرهای رنگی یا طعم دار(زعفران.شکلات.نسکافه و… ). من یه بار شکلات تخته ای هم اضافه کردم. مغزها و مربا و …
    :)

    • پیوند می‌گه:

      ما به این حلوای نشاسته نمیگیم،گرچه خیلی به هم شباهت دارن مریم عزیزم
      خیلی دسرها از جمله مسقطی و مشکوفی و پودینگ که شما نام بردی و حتی محلبی ترکیه و فرنی و کاسترد و … اصولشون شبیه همه اما اختلافات جزئی دارن که از همدیگه متمایزشون میکنه
      قبلا یک مدل مسقطی رو اینجا یاد دادم ، مسقطی اسمش از منطقه مسقط در استان فارس گرفته شده ،شکر و نشاسته رو انقدر روی حرارت هم میزنن تا بافت کشسان پیدا میکنه … مسقطی کاراملی که من اینجا یاد دادم نوع سریعشه که بافت کشسان نداره اما مواد اولیش همین شیر و کره و نشاستست
      چندنوع پودینگ رو هم قبلا یاد دادم ،پودینگها تو رسیپیشون قالبا زرده تخم مرغ دارن
      فرنی هم خیلی به پودینگ شبیهه منتها زرده نداره و از آردبرنج هم درش استفاده میشه
      این کیسل هم قبل از اسلامیزه! شدن توی دستورش شراب داره که ما حذفش کردیم
      حتی کاسترد هم خیلی به اینها شبیهه
      خلاصه همپوشانی هاشون زیاده اما خب الزاما یکی نیستن

  3. هلن می‌گه:

    وااااااااااااااااااااایییییییییییییییی چقد خوشمزست هوس کردم پیوند جون

  4. دریا می‌گه:

    من یه شربت غلیظ آلبالو دارم که صافش نکردم و ذر های آلبالو داخلشه آیا میشه با اون درس کنم؟؟؟؟؟

  5. هلن می‌گه:

    پیوند جونم ای به چشششششششششششششم حتما می درستم مثل همیشه گل کاشتی عشقم

  6. هستی می‌گه:

    سلام خانم دکتر عالی دستت طلا

  7. میترا می‌گه:

    سلام چه عالی بود
    مروارید خوراکی از کجا میشه تهیه کرد ؟

    • پیوند می‌گه:

      سلام ،قربونت،خوشحالم دوست داشتی
      لوازم قنادی ها اکثرشون فله ای شو توی بسته های کوچیک میفروشن
      بعضی جاهای شیکتر مارک ویلتون بسته بندیشو هم دارن

  8. الی می‌گه:

    سلام.برای تهییه ژله با آلبالو اگر هسته آلبالو رو بگیریم

  9. الی می‌گه:

    سلام.برای تهیی ژله با البالو اگر هسته آلبالو بگیریم ژله آب نمیکنه؟

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول