همیشه دستور هر کیکی رو میذارم ، اولین سوال کدبانوها اینه : اینو بدون فر چجوری میشه پخت؟ تو قابلمه هم در میاد ؟ واقعا سوال به جایی هم هست چون این روزا اجاق گازهای کابینتی معمولا فر نداره و مایکروفر هم جایگزین جالبی برای فر نیست

پس باید دستور کیکی پیدا کرد که با قلبی سرشار و روانی مطمعن روی گاز پخت و روسفید از آب دراومد

من خیلی از دستور کیک هایی که توی سایت گذاشتم ،روی گاز هم امتحان کردم ، بعضی هاش رضایتبخش نبوده و برای همینم اینجا منتشر نکردم ، اما این یکی رو چندبار با جنس مختلف قابلمه و گازهای مختلف تست کردم و جواب داده ، با رعایت نکات میتونید یک کیک عالی به دست بیارید

مواد لازم :

آرد ۰۰۰: ۲ پیمانه

شکر : یک و یک چهارم پیمانه

روغن مایع: یک چهارم پیمانه

شیر ولرم: سه چهارم پیمانه

تخم مرغ: ۳ عدد

بیکینگ پودر : ۲ ق چ

وانیل: نصف ق چ

نمک : یک ذره ، در حد نوک ق چ

روش کار :

بیکینگ پودر و نمک رو با آرد الک میکنیم و کنار میذاریم :

تخم مرغهارو توی کاسه گود میشکنیم ، وانیل رو اضافه میکنیم ، بهتره نطفه تخم مرغ رو با نوک قاشق بردارید که عطر کیک بهتر بشه

این لخته سفید که توی عکس با قاشق برداشتمو میگم:

حالا میریم سراغ همزن برقی، اول با دور کند شروع میکنیم و به تدریج سرعتو افزایش میدیم

تقریا ۴ دقیقه لازمه تا تخم مرغ رنگ پریده و کف آلود بشه ،این موقع شکر رو اضافه میکنیم و به هم زدن ۳ دقیقه دیگه ادامه میدیم

یک کرِم سبک به دست میاد ، روغن رو بهش اضافه میکنیم و ۱ دقیقه دیگه هم میزنیم :

آخر همه شیر ولرم رو میریزیم و مخلوط که شد همزن رو خاموش میکنیم

آرد رو  یکباره به کرِمی که درست کردیم اضافه میکنیم

با حرکاتی مثل تا زدن با قاشق آرد رو به خورد مایع بدید، منظورم این نیست که وسواس به خرج بدید ها! فقط یعنی حرکت قاشق مثل هم زدن چای شیرین دورانی نباشه ، زیادی هم نزنید ،

یک قابلمه ای که کف ضخیم داره انتخاب کنید، من با چدن و سرامیک امتحان کردم جواب داد، با تفلون هم میشه منتها تفلونتون نازک نباشه

دیواره قابلمه رو با کره یا روغن جامد چرب کنید،روغن مایع مناسب اینکار نیست ، اگه فقط روغن مایع دارید، کمی آرد هم با الک تو قابلمه بپاشید و اضافیشو بتکونید

مایع کیک رو توی قابلمه میریزیم:

در قابلمه رو همراه دم کنی روش قرار میدیم :

قابلمه رو روی شعله گاز قرار میدیم ، اول مستقیم میذاریمش روی شعله پلوپز گاز ، ۳۰ ثانیه شعله زیاد ،بعد تا آخر کم ِ کم ، تا ۲۵ دقیقه

حالا سر ۲۵ دقیقه ، یک شعله پخش کن رو میذاریم روی کوچکترین شعله کاملا داغ بشه ، داغ که شد شعله رو کم میکنیم و قابلمه کیک رو فوری انتقال میدیم به اون شعله

از دقیقه ۳۰ میتونید در قابلمه رو بازکنید و پخت اون رو به کمک خلال دندون چک کنید،هرموقع تمیز در بیاد کیک حاضره

اصولا نباید کیک به قابلمه چسبیده باشه ، آروم با قاشق چوبی لبه کیک رو آزاد کنید و یک بشقاب بزرگ سر قابلمه بذارید و قابلمه رو برگردونید ، کیکه خیلی مشتاقانه میاد روی بشقاب :

من برای اینکه روی کیک هم کمی برشته بشه ، وارونه داخل قابلمه برگردوندم و ۳ دقیقه با شعله زیاد حرارت دادم:

خب دیگه کیک خوشمزمون حاضره ،

من با روش شابلون تزئینش کردم که در ادامه توضیح میدم

برای اینکار شما از هر شی طرحدار تمیزی میتونید استفاده کنید ،

از جمله شابلون مخصوص طراحی کیک یا اجسام خلاقانه ای مثل توری زیر کیک ، توری سینی یا تکه گیپور شسته و اتو کشیده ، حتی طرح دست ساز خودتون روی کاغذ

من از توری زیر کیک استفاده کردم،

برای اینکه پودر قند روی سطح کیک جابجا نشه ، اول سطح کیکو یک لایه برس تر کشیدم ( فقط تر باشه ،آب شره نکنه )

برای اینکه توری خوب روی سطح کیک بشینه، قسمتهایی که از کیک فاصله گرفته بود کمی (فقط کمی) با فرچه آغشته به آب تر کردم که به سطح کیک بچسبه :

بعد با الک پودر قند رو همه سطح کیک پخش کردم:

همه سطح کیک باید یکسان با پودر قند پوشیده بشه :

و دو دستی دو طرف شابلون رو گرفتم و مستقیم برداشتم:

همینجوری سریع و ساده ، کیک جان خوشگل شد:

اینم بافت کیکِ بدون فر ما،کاملا اسفنجی و مغزپخت،بدون اینکه زیرش بسوزه :

جای شما خالی، یه عصر زمستونی با کیک خونگی و چای و ورق زدن مجله مورد علاقم

خیلی میچسبه نه ؟

دست به کار شید و لحظه های ناب خلق کنید

نوش جان

پ.ن: اینم عکس اون گوگولی های ته قاشق، برای دوستانی که سوال کردن:

58 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. رویا می‌گه:

    سلام دست شما درد نکند خانم اشپز با سلیقه عالی بود .
    طرز تهیه چندتا کباب خونگی روبنویسید لطفا

  2. سعیده می‌گه:

    سلام پیوند جون.دست گلت درد نکنه.عالییییییییییییییییهههههههههه.
    فقط یه سوال :اون چیز خوشگلا چیه سر کاردو چنگالت؟ 😉

    • پیوند می‌گه:

      سلام به سعیده عزیزم ، مرسی خانومی ، چقـــــــــــدر کامنتهاتون انرژی دهندست ، از داشتن مخاطبای خوبی مثل شما خیلی خوشحالم و از خدا ممنونم

      اونا کاردستی حاصل بیخوابی منه که ته ست کیک خوری چسبوندم ،الان عکس نمای نزدیکشو میذارم ته همین پست

  3. رویا می‌گه:

    مرسی عزیزم
    چقدر خوب افراد با هوش در همه ی کار ها سرامد هستند
    موفق باشی توی تلگرام نگاه میکنم از این به بعد

  4. منا می‌گه:

    سلام رئیس جان صبح بخیر
    خیلی کیک فوق العاده ایی هست
    من با شکر نپختم، دو کیلو انگور خریدم، با آبمیوه گیری قشنگ آبشونو گرفتم گزاشتم رو گاز انقدر بجوشه تا غلیظ شه، بعد اونو ریختم تو کیک
    انقدر خوب میشه که نگو
    فقط کیک سفت شده بود یه کم، اینجوری مثل عکسی که گزاشتی، لطیف نبود، فکر کنم حالا که با شیره انگور پختم، تخم مرغ رو باید کمتر میزدم نه؟ یا شیر رو زیادتر می کردم. نظرت چیه؟
    به هر حال الآن که دارم می نویسم، یه تیکه آخر از کیک مونده که آقای همسر دارن با چای میل می کنن خیلی هم راضی!

    • پیوند می‌گه:

      سلام منای زیبا ، ممنووووون ،شب و روزت بخیر ??

      نوش جونت ، بله واقعا کیک خوبیه
      ولی خودت فوق العاده تری که با شیره انگور پختی ،باریکلا ،باسلیقه ،خیلی کیف کردم ???????
      شکر اثر مستقیم روی رطوبت کیک داره ،وقتی جایگزینش میکنیم بافت کیک تغییر میکنه،به نظرم با تخم مرغ کاری نداشته باش ، یه ذره شیر رو زیاد کن ، در حد یک چهارم پیمانه ، مواظب باش خمیر کیکو شل نکنه چون خمیر برای گاز باید سفت باشه
      نوش جون همتون،خوش به حالشون که منا خانم به این باسلیقگی دارن ?

  5. منا می‌گه:

    راستی، نسترن هم گفته بود میخواد این کیک رو بپزه. بعدن یادت باشه دستگیرش کنیم ازش بپرسیم چرا نیومده گزارش بده، و حتا از اون بالاتر، چرا یه تیکه ی بزرگ، من نخوردم از کیکش هنوز! چه وضعه!

  6. سولماز می‌گه:

    چه کیک خوبی شده بافتش هم عالیه راستش جای دیگه هم یه دستور کیک قابلمه ای دیده بودم حالا که بافت کیک شما رو دیدم گفتم حتما باید برم تو کارش ..نوش جونتون تزیین هم مثل همیشه عالی

    • پیوند می‌گه:

      ممنون سولماز جون ، من خودم همیشه فراری بودم ازش اما به شوق خواهرم که گازش کابینتیه دستور بی فر میپزم گاهی ، این واقعا امیدوارکننده بود حتما امتحانش کن ،نوش جان
      ممنونم از محبتت??

  7. سولماز می‌گه:

    راستی پیوند جون یادم رفت بپرسم میشه لطفا بگید اون گوگولی ها رو با چی درست کردید خیلی نازن؟؟؟؟؟؟؟

  8. نسترن می‌گه:

    چشم حتما به زودی میپزم,منای عزیزم و پیوند خانم دوست داشتنی

  9. فاطمه می‌گه:

    سلا م دوست عزیز
    من این دستور رو انجام دادم
    چند تا مشکل داشتم و احتیاج به کمک شما
    اول اینکه من نه همزن دارم. نه فر
    مواد رو با چنگال زدم و توی قابله چدن ریختم
    پف کیک عالی بود فقط روش یه کم خمیر شده بود
    در ضمن زیر کیک یک طرفش عادی پخته شده بود یه طرفش زیاد از حد
    آیا با استفاده از قابلمه های چدنی که روی درب قابلمه سوراخ جهت تهویه هوا هست بازم لازمه که از دم کنی استفاده کنیم؟
    میشه از چنگال استفاده کرد؟
    چکار کنم که بافت کیک یه کم از حالت خمیری در بیاد؟
    دوستم گفت که به جا ۳ تا تخم مرخ باید از ۵ تا استفاده کنی که من از ۴ تا استفاده کردم
    ممنون

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم ،
      درمورد خمیر شدن کیک ،دستکاری نکردن مقدار مواد دستور خیلی مهمه ، من خیلی مفصل توی دستورم شرح دادم که هر دستوری رو نمیشه روی گاز خوب درآورد و فقط با همین خمیر و همین نسبتی که گفتم کیک رو بپزید
      در مورد استفاده از دم کنی هم ، استفاده از ظرف چدنی با در هواکش دار نمیتونه جایگزین باشه ،ما با دم کنی بخارات رو جذب میکنیم که روی کیک رو خمیر نکنه

      در مورد پخت یکطرفه کیک ،شعله گازتون رو چک کتید،در ظرف هم باید در همه جهت بسته و کپ باشه و درزی نداشته باشه که جریان هوا به یک سمت متمایل نشه

      با رعایت نکاتی که ذکر کردم انشالله سری بعد کیک عالی خواهید داشت

  10. فاطمه می‌گه:

    سلام خسته نباشید
    بارها درستش کردم تا بالاخره شبیه کیک شد
    هم خودش هم طمعش! بهش گلاب و هل و زعفرون هم اضافه می کنم
    فقط یه سئوال چطور توی قابلمه برش گردونیم تا روش هم برشته باشه ولی نشکنه؟یه کم سخته

    • پیوند می‌گه:

      سلام،مرسی،همینطور شما

      خوبه که دست از تلاش برنداشتید، در مورد کیک و شیرینی ها همیشه دقیقا مثل دستور عمل کنید

      باید دقت کنید برگردونید ،اونم با تمرین درست میشه انشالله

      کیک هل و گلاب هم جدا دارم واستون،رقبت نمیکنم پست کنم جدیدا …….. ان شا الله که اونم پست کنم

  11. ناشناس می‌گه:

    ببخشید پیمانه های من سه چهارم رو نداره چه مقدار شیر بریزم

  12. زري می‌گه:

    خيلي ممنون از كيك زيباتون واقعا خوشگله منم درست كردك خيلي خوشمزه بود

  13. تينا می‌گه:

    سلام. ببخشيد داخل پلو پز ميشه همين دستور رو پخت؟

  14. اوین می‌گه:

    عالی بود پیوند جون واقعا ممنون میشه بیشتر دستور کیک و شیرینی های بدون فر و بزارید ممنون میشم

    • پیوند می‌گه:

      سلام خانومی خیلی ممنونم لطف دارید
      بله حتما اگه بتونم کیکهای بدون فر بیشتری آموزش میدم
      خودمم این روزا فر ندارم و بی فری رو چشیدم متاسفانه

  15. زهرا می‌گه:

    سلام عالیه.میخواستم ببینم میشه با ارد معمولی پخت یا حتما باید ارد شیرینی پزی باشه.ممنونم

  16. زهرا می‌گه:

    پیوند جون این کیک عالی بود خدا خیرت بده جلو آقامون رو سفید شدم شب تولدش😊😊😊😊😊

  17. به تو چه می‌گه:

    سلام عالیه نه؟ من که نخوردم خوش بحالتون بلدین من بلد نیستم

  18. ندا می‌گه:

    سلام خسته نباشی میخواستم بدونم با پودر قند هم میشه درست کرد

  19. مریم میگه می‌گه:

    خسته نباشی خانم دکتراخه ماانقدی پول نداریم ک مثل شماتزیین خوشگل کنیم خوشبحال شماواقعا

  20. مهسا می‌گه:

    با رعایت دقیق دستور انجام دادم ولی زیرش سوخت..خیلی ناراحتم

  21. مبینا می‌گه:

    سلام پیوندخانوم ببخشیدمزاحمتون شدم یه سوال کوچیک داشتم ازتو ن برای درست کردن این کیک باید از اردمعمولی استفاده کنیم؟

  22. پریسا می‌گه:

    خیلی عالی توضیح دادین ممنون میشع به جای شیر ابمیوه ریخت ایاااااا؟؟؟؟؟

  23. پریسا می‌گه:

    عالی بود

  24. سحر می‌گه:

    سلام سلام من امشب این کیک رو درس کردم خیلی عالی شد ممنووووونم از دستور خوبتون اولین کیک که عالی درستش کردم خیلی مچکرم❤

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم تبریک میگم بهتون خیلی خوشحالم که از پخت این کیک لذت بردید و ممنون که این لذت رو با من تقسیم کردی عزیزم 😘❤به زودی اموزش کیک در توستر رو هم میذارم به امید خدا

  25. نیل می‌گه:

    من این کیکو با پلو پز درست کردم عالی شد،حتی از پودر حاضری بیرونم بهتر در اومد مرسی عزیزم

  26. بنده خدا می‌گه:

    خیلی ممنون عالی بود

  27. فرحناز می‌گه:

    دستور پخت كيك عالي بود متشكرم
    ايا شما كانال تلگرام هم داريد

    • پیوند می‌گه:

      سلام خانومی خواهش میکنم
      بله کانال دارم
      لینک کانالم @pvchef برای خودتون یا دوستانتون در تلگرام ارسال کنید و روی نوشته کلیک کنید وارد کانال من میشید

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول