همیشه دستور هر کیکی رو میذارم ، اولین سوال کدبانوها اینه : اینو بدون فر چجوری میشه پخت؟ تو قابلمه هم در میاد ؟ واقعا سوال به جایی هم هست چون این روزا اجاق گازهای کابینتی معمولا فر نداره و مایکروفر هم جایگزین جالبی برای فر نیست
پس باید دستور کیکی پیدا کرد که با قلبی سرشار و روانی مطمعن روی گاز پخت و روسفید از آب دراومد
من خیلی از دستور کیک هایی که توی سایت گذاشتم ،روی گاز هم امتحان کردم ، بعضی هاش رضایتبخش نبوده و برای همینم اینجا منتشر نکردم ، اما این یکی رو چندبار با جنس مختلف قابلمه و گازهای مختلف تست کردم و جواب داده ، با رعایت نکات میتونید یک کیک عالی به دست بیارید
مواد لازم :
آرد ۰۰۰: ۲ پیمانه
شکر : یک و یک چهارم پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
شیر ولرم: سه چهارم پیمانه
تخم مرغ: ۳ عدد
بیکینگ پودر : ۲ ق چ
وانیل: نصف ق چ
نمک : یک ذره ، در حد نوک ق چ
روش کار :
بیکینگ پودر و نمک رو با آرد الک میکنیم و کنار میذاریم :
تخم مرغهارو توی کاسه گود میشکنیم ، وانیل رو اضافه میکنیم ، بهتره نطفه تخم مرغ رو با نوک قاشق بردارید که عطر کیک بهتر بشه
این لخته سفید که توی عکس با قاشق برداشتمو میگم:
حالا میریم سراغ همزن برقی، اول با دور کند شروع میکنیم و به تدریج سرعتو افزایش میدیم
تقریا ۴ دقیقه لازمه تا تخم مرغ رنگ پریده و کف آلود بشه ،این موقع شکر رو اضافه میکنیم و به هم زدن ۳ دقیقه دیگه ادامه میدیم
یک کرِم سبک به دست میاد ، روغن رو بهش اضافه میکنیم و ۱ دقیقه دیگه هم میزنیم :
آخر همه شیر ولرم رو میریزیم و مخلوط که شد همزن رو خاموش میکنیم
آرد رو یکباره به کرِمی که درست کردیم اضافه میکنیم
با حرکاتی مثل تا زدن با قاشق آرد رو به خورد مایع بدید، منظورم این نیست که وسواس به خرج بدید ها! فقط یعنی حرکت قاشق مثل هم زدن چای شیرین دورانی نباشه ، زیادی هم نزنید ،
یک قابلمه ای که کف ضخیم داره انتخاب کنید، من با چدن و سرامیک امتحان کردم جواب داد، با تفلون هم میشه منتها تفلونتون نازک نباشه
دیواره قابلمه رو با کره یا روغن جامد چرب کنید،روغن مایع مناسب اینکار نیست ، اگه فقط روغن مایع دارید، کمی آرد هم با الک تو قابلمه بپاشید و اضافیشو بتکونید
مایع کیک رو توی قابلمه میریزیم:
در قابلمه رو همراه دم کنی روش قرار میدیم :
قابلمه رو روی شعله گاز قرار میدیم ، اول مستقیم میذاریمش روی شعله پلوپز گاز ، ۳۰ ثانیه شعله زیاد ،بعد تا آخر کم ِ کم ، تا ۲۵ دقیقه
حالا سر ۲۵ دقیقه ، یک شعله پخش کن رو میذاریم روی کوچکترین شعله کاملا داغ بشه ، داغ که شد شعله رو کم میکنیم و قابلمه کیک رو فوری انتقال میدیم به اون شعله
از دقیقه ۳۰ میتونید در قابلمه رو بازکنید و پخت اون رو به کمک خلال دندون چک کنید،هرموقع تمیز در بیاد کیک حاضره
اصولا نباید کیک به قابلمه چسبیده باشه ، آروم با قاشق چوبی لبه کیک رو آزاد کنید و یک بشقاب بزرگ سر قابلمه بذارید و قابلمه رو برگردونید ، کیکه خیلی مشتاقانه میاد روی بشقاب :
من برای اینکه روی کیک هم کمی برشته بشه ، وارونه داخل قابلمه برگردوندم و ۳ دقیقه با شعله زیاد حرارت دادم:
خب دیگه کیک خوشمزمون حاضره ،
من با روش شابلون تزئینش کردم که در ادامه توضیح میدم
برای اینکار شما از هر شی طرحدار تمیزی میتونید استفاده کنید ،
از جمله شابلون مخصوص طراحی کیک یا اجسام خلاقانه ای مثل توری زیر کیک ، توری سینی یا تکه گیپور شسته و اتو کشیده ، حتی طرح دست ساز خودتون روی کاغذ
من از توری زیر کیک استفاده کردم،
برای اینکه پودر قند روی سطح کیک جابجا نشه ، اول سطح کیکو یک لایه برس تر کشیدم ( فقط تر باشه ،آب شره نکنه )
برای اینکه توری خوب روی سطح کیک بشینه، قسمتهایی که از کیک فاصله گرفته بود کمی (فقط کمی) با فرچه آغشته به آب تر کردم که به سطح کیک بچسبه :
بعد با الک پودر قند رو همه سطح کیک پخش کردم:
همه سطح کیک باید یکسان با پودر قند پوشیده بشه :
و دو دستی دو طرف شابلون رو گرفتم و مستقیم برداشتم:
همینجوری سریع و ساده ، کیک جان خوشگل شد:
اینم بافت کیکِ بدون فر ما،کاملا اسفنجی و مغزپخت،بدون اینکه زیرش بسوزه :
جای شما خالی، یه عصر زمستونی با کیک خونگی و چای و ورق زدن مجله مورد علاقم
خیلی میچسبه نه ؟
دست به کار شید و لحظه های ناب خلق کنید
نوش جان
پ.ن: اینم عکس اون گوگولی های ته قاشق، برای دوستانی که سوال کردن:
سلام دست شما درد نکند خانم اشپز با سلیقه عالی بود .
طرز تهیه چندتا کباب خونگی روبنویسید لطفا
سلام رویا خانوم نازنین ، من آشپز نیستم شغلم پزشکیه منتها برای اینکه خانومای امروزی بدونن میشه هم مدرن و بامشغله بود و هم آشپزی کرد، آشپزیامو میذارم توی این سایت و کانال تلگرام
خیلی ممنون که کامنت زیباتو نوشتی و به من انرژی دادی
دستور جوجه کباب خونگی رو قبلا گذاشتم و با سرچ میتونی پیداش کنی،مدتها پیش از کباب درست کردن پدرم عکس گرفتم، فرصت بشه حتما میذارمش
میشه از نمک استفاده نکنیم
میزان نمک خیلی ناچیزه توی طعم اثری نداره و فقط برای کمک به واکنشهای شیمیایی استفاده شده در فرمول کیک
نه
نه نمیشه عزیزم خوشمزه نمی شود
آفرین ب تو عزیزم
سلام پیوند جون.دست گلت درد نکنه.عالییییییییییییییییهههههههههه.
فقط یه سوال :اون چیز خوشگلا چیه سر کاردو چنگالت؟ 😉
سلام به سعیده عزیزم ، مرسی خانومی ، چقـــــــــــدر کامنتهاتون انرژی دهندست ، از داشتن مخاطبای خوبی مثل شما خیلی خوشحالم و از خدا ممنونم
اونا کاردستی حاصل بیخوابی منه که ته ست کیک خوری چسبوندم ،الان عکس نمای نزدیکشو میذارم ته همین پست
خیلی عالی بوود
مرسی عزیزم
چقدر خوب افراد با هوش در همه ی کار ها سرامد هستند
موفق باشی توی تلگرام نگاه میکنم از این به بعد
ممنون رویا جون ،نظر لطفتونه
سلامت باشید ،شما هم همینطور??
سلام رئیس جان صبح بخیر
خیلی کیک فوق العاده ایی هست
من با شکر نپختم، دو کیلو انگور خریدم، با آبمیوه گیری قشنگ آبشونو گرفتم گزاشتم رو گاز انقدر بجوشه تا غلیظ شه، بعد اونو ریختم تو کیک
انقدر خوب میشه که نگو
فقط کیک سفت شده بود یه کم، اینجوری مثل عکسی که گزاشتی، لطیف نبود، فکر کنم حالا که با شیره انگور پختم، تخم مرغ رو باید کمتر میزدم نه؟ یا شیر رو زیادتر می کردم. نظرت چیه؟
به هر حال الآن که دارم می نویسم، یه تیکه آخر از کیک مونده که آقای همسر دارن با چای میل می کنن خیلی هم راضی!
سلام منای زیبا ، ممنووووون ،شب و روزت بخیر ??
نوش جونت ، بله واقعا کیک خوبیه
ولی خودت فوق العاده تری که با شیره انگور پختی ،باریکلا ،باسلیقه ،خیلی کیف کردم ???????
شکر اثر مستقیم روی رطوبت کیک داره ،وقتی جایگزینش میکنیم بافت کیک تغییر میکنه،به نظرم با تخم مرغ کاری نداشته باش ، یه ذره شیر رو زیاد کن ، در حد یک چهارم پیمانه ، مواظب باش خمیر کیکو شل نکنه چون خمیر برای گاز باید سفت باشه
نوش جون همتون،خوش به حالشون که منا خانم به این باسلیقگی دارن ?
راستی، نسترن هم گفته بود میخواد این کیک رو بپزه. بعدن یادت باشه دستگیرش کنیم ازش بپرسیم چرا نیومده گزارش بده، و حتا از اون بالاتر، چرا یه تیکه ی بزرگ، من نخوردم از کیکش هنوز! چه وضعه!
اره راست میگیا ? نسترن جون بیا نتیجرو اعلام کن ، چه خبر؟!
واقعا چرا؟! مسئولین رسیدگی کنن ??
چشم به زودی میپزم منای عزیزم و پیوند دوست داشتنی
کامنتت ارسال شده بود نسترن عزیز
عذرخواهی بابت تاخیر در تاییدش ، به طرز فجیعی سرم شلوغه …
چه کیک خوبی شده بافتش هم عالیه راستش جای دیگه هم یه دستور کیک قابلمه ای دیده بودم حالا که بافت کیک شما رو دیدم گفتم حتما باید برم تو کارش ..نوش جونتون تزیین هم مثل همیشه عالی
ممنون سولماز جون ، من خودم همیشه فراری بودم ازش اما به شوق خواهرم که گازش کابینتیه دستور بی فر میپزم گاهی ، این واقعا امیدوارکننده بود حتما امتحانش کن ،نوش جان
ممنونم از محبتت??
راستی پیوند جون یادم رفت بپرسم میشه لطفا بگید اون گوگولی ها رو با چی درست کردید خیلی نازن؟؟؟؟؟؟؟
خواهش میکنم عزیزم
با خمیر گل چینی معمولی درستش کردم ،همون ترکیب چسب چوب با نشاسته که میپزیمش و …
چشم حتما به زودی میپزم,منای عزیزم و پیوند خانم دوست داشتنی
چشمت بی بلا نسترن جون
منتظر کار خوشمزه خوشگلت هستیم ??
سلا م دوست عزیز
من این دستور رو انجام دادم
چند تا مشکل داشتم و احتیاج به کمک شما
اول اینکه من نه همزن دارم. نه فر
مواد رو با چنگال زدم و توی قابله چدن ریختم
پف کیک عالی بود فقط روش یه کم خمیر شده بود
در ضمن زیر کیک یک طرفش عادی پخته شده بود یه طرفش زیاد از حد
آیا با استفاده از قابلمه های چدنی که روی درب قابلمه سوراخ جهت تهویه هوا هست بازم لازمه که از دم کنی استفاده کنیم؟
میشه از چنگال استفاده کرد؟
چکار کنم که بافت کیک یه کم از حالت خمیری در بیاد؟
دوستم گفت که به جا ۳ تا تخم مرخ باید از ۵ تا استفاده کنی که من از ۴ تا استفاده کردم
ممنون
سلام عزیزم ،
درمورد خمیر شدن کیک ،دستکاری نکردن مقدار مواد دستور خیلی مهمه ، من خیلی مفصل توی دستورم شرح دادم که هر دستوری رو نمیشه روی گاز خوب درآورد و فقط با همین خمیر و همین نسبتی که گفتم کیک رو بپزید
در مورد استفاده از دم کنی هم ، استفاده از ظرف چدنی با در هواکش دار نمیتونه جایگزین باشه ،ما با دم کنی بخارات رو جذب میکنیم که روی کیک رو خمیر نکنه
در مورد پخت یکطرفه کیک ،شعله گازتون رو چک کتید،در ظرف هم باید در همه جهت بسته و کپ باشه و درزی نداشته باشه که جریان هوا به یک سمت متمایل نشه
با رعایت نکاتی که ذکر کردم انشالله سری بعد کیک عالی خواهید داشت
سلام خسته نباشید
بارها درستش کردم تا بالاخره شبیه کیک شد
هم خودش هم طمعش! بهش گلاب و هل و زعفرون هم اضافه می کنم
فقط یه سئوال چطور توی قابلمه برش گردونیم تا روش هم برشته باشه ولی نشکنه؟یه کم سخته
سلام،مرسی،همینطور شما
خوبه که دست از تلاش برنداشتید، در مورد کیک و شیرینی ها همیشه دقیقا مثل دستور عمل کنید
باید دقت کنید برگردونید ،اونم با تمرین درست میشه انشالله
کیک هل و گلاب هم جدا دارم واستون،رقبت نمیکنم پست کنم جدیدا …….. ان شا الله که اونم پست کنم
ببخشید پیمانه های من سه چهارم رو نداره چه مقدار شیر بریزم
سلام یک پیمانه کامل رو بیارید، چشمی تا سه چهارم اونو شیر بریزید ؛ به همین سادگی
میتونید هم سه بار از پیمانه یک چهارم استفاده کنید
خيلي ممنون از كيك زيباتون واقعا خوشگله منم درست كردك خيلي خوشمزه بود
سلام عزیزم خواهش میکنم
خداروشکر که دوست داشتید ، نوش جان
سلام. ببخشيد داخل پلو پز ميشه همين دستور رو پخت؟
سلام خانومی من امتحان نکردم
عالی بود پیوند جون واقعا ممنون میشه بیشتر دستور کیک و شیرینی های بدون فر و بزارید ممنون میشم
سلام خانومی خیلی ممنونم لطف دارید
بله حتما اگه بتونم کیکهای بدون فر بیشتری آموزش میدم
خودمم این روزا فر ندارم و بی فری رو چشیدم متاسفانه
سلام عالیه.میخواستم ببینم میشه با ارد معمولی پخت یا حتما باید ارد شیرینی پزی باشه.ممنونم
سلام زهرا جون ببخشید من انقدر دیر جواب دادم
بله میشه پخت فقط بافتش زبر تر میشه
پیوند جون این کیک عالی بود خدا خیرت بده جلو آقامون رو سفید شدم شب تولدش😊😊😊😊😊
وای چقدر عالی خیلی خوشحالم که به کارتون اومده
از شما چه پنهون خودمم فعلا فر ندارم و دست به دامن همین دستور 😊
سلام عالیه نه؟ من که نخوردم خوش بحالتون بلدین من بلد نیستم
!
سلام خسته نباشی میخواستم بدونم با پودر قند هم میشه درست کرد
خسته نباشی خانم دکتراخه ماانقدی پول نداریم ک مثل شماتزیین خوشگل کنیم خوشبحال شماواقعا
با رعایت دقیق دستور انجام دادم ولی زیرش سوخت..خیلی ناراحتم
آخی حتما شعله گازتون خیلی تند و تیزه عزیزم
بعضی گازها قسمت ورودی گازشون گشاده و حتی شعله کمشون هم تیزه
سلام پیوندخانوم ببخشیدمزاحمتون شدم یه سوال کوچیک داشتم ازتو ن برای درست کردن این کیک باید از اردمعمولی استفاده کنیم؟
سلام عزیزم هرچه آرد لطیف تری استفاده کنید درنهایت کیکمرطوب تر و لطیف تر میشه
خیلی عالی توضیح دادین ممنون میشع به جای شیر ابمیوه ریخت ایاااااا؟؟؟؟؟
سلام متشکرم
بله عزیزم میشه
عالی بود
ممنون پریسا جون
سلام سلام من امشب این کیک رو درس کردم خیلی عالی شد ممنووووونم از دستور خوبتون اولین کیک که عالی درستش کردم خیلی مچکرم❤
سلام عزیزم تبریک میگم بهتون خیلی خوشحالم که از پخت این کیک لذت بردید و ممنون که این لذت رو با من تقسیم کردی عزیزم 😘❤به زودی اموزش کیک در توستر رو هم میذارم به امید خدا
من این کیکو با پلو پز درست کردم عالی شد،حتی از پودر حاضری بیرونم بهتر در اومد مرسی عزیزم
خیلی خوشحالم که موفق شدید عزیزم ؛ و ممنون ازینکه این انرژی مثبت رو با من در میون گذاشتی 😘❤
خیلی ممنون عالی بود
خواهش میکنم، نوش جان 😍🖒
دستور پخت كيك عالي بود متشكرم
ايا شما كانال تلگرام هم داريد
سلام خانومی خواهش میکنم
بله کانال دارم
لینک کانالم @pvchef برای خودتون یا دوستانتون در تلگرام ارسال کنید و روی نوشته کلیک کنید وارد کانال من میشید
سلام ببخشيد من دقيقا دستوراتيكه داده بوديد رو پياده كردم اما وقتي سر ۳۰ دقيقه رفتم درش رو برداشتم ديدم تقريبا اصلا نپخته!!!
چگار بايد ميكردم؟ بنظرتون زماني كه گفتيد كم نيست؟
سلام
من تمام دستوراتتون رو انجام دادم اما وقتي سر ۳۰ دقيقه درشو باز كردم ديدم اصلا نپخته!!!
بنظرتون زماني كه گفتيد كم نيست؟!
شايدم نبايد از قابلمه هاي ضخيم استفاده بشه
سلام ممنون از دستور پختتون كيك پختم عالي شد من داخل موادش كمي قهوه زدم و وقتي پخت اخرش روي كيك شكلات زدم خيلي خوشمزه شده بود بار اولم بود كيك ميپختم 😁كلي پدرم و مادرم خوششون اومد لطفا بازم دستور كيك بدون فر بزارين ممنون
سلام عزیزم آفرین به شما ؛ ابتکارتون هم زیبا بود باید خوشمزه شده باشه، نوش جان ❤
سلام مرسى از دستور خوبتون ميشه از ليوان دسته دار به جاى پيمانه استفاده كرد؟
سلام ، خواهش میکنم
بله میشه اما یه مقدار سرخالی بگیرید
بهتره یک پیمانه تهیه کنید که خیالتون راحت باشه
سلام ممنون از دستور خوبتون یه سواااال من متوجه نشدم که مدت زمانی که کیک رو پختید کلا نیم ساعت بود یا ۵۵دقیقه با احتساب اون ۲۵دقیقه اول؟
من هم متوجه نشدم همین رو😔
سلام عزیزم خیلی ممنون .درس کردم عالی شد .من همزن نداشتم ولی با چنگال خیلی تند هم زدم خداروشکر خوب شد
سلام عزیزم آفرین به پشتکار شما عاااالیه 😍😍😍😍
به نظر من این کیک عالی بود
خداروشکر که راضی بودین
با سلام ببخشید قالب چند سانتی هست ؟
سلام ۲۵ سانتی
سلام عالییی بود عزیزدلم😍😍😍😍
سلام عزیز من درستش کردم من هم مثل آتنا خانم با چنگال همزدم خیلی خوب شد
خوبه
عالی
عالی بود من هم مثل آتنا خانم همزن نداشتم درست کردم خیلی خوب شده بود
واسه من خراب شد😔
بعد یه ساعت که درش رو باز کردم خام خام بود،یعنی خود خمیر بود
پف هم نکرده بود زیاد😢
دلیل خام شدنش رو فهمیدم
قابلمه ام به خاطر دمکش خوب سرش محکم بسته نشده بود
دمکش رو برداشتم و درش رو بستم بدون دمکش
گذاشتم کامل پخت
خیییلی هم عالی شد
بدون دمکش فقط اب از کناره ها میریزه که واسه اونم بعد پختش یه چند دقیقه درش رو باز گذاشتم و زیرش هم کم کردم تا خشک بشه.
مرسی خیلی خوب شد کیکم☺️❤️🙏🏻
امروز هم برای بار دوم دارم درست میکنم
ایندفه به جای اون مقدار شیر،نصفش رو شیر ریختم نصفش رو اب
اخه شنیدم با اب اسفنجی تر میشه
روغن مایعم زیتون بود به جاش جامد اب کردم ریختم،
خدا کنه خوب بشه😔🙏🏻
دلیل خام شدنش رو فهمیدم
قابلمه ام به خاطر دمکش خوب سرش محکم بسته نشده بود
دمکش رو برداشتم و درش رو بستم بدون دمکش
گذاشتم کامل پخت
خیییلی هم عالی شد
بدون دمکش فقط اب از کناره ها میریزه که واسه اونم بعد پختش یه چند دقیقه درش رو باز گذاشتم و زیرش هم کم کردم تا خشک بشه.
مرسی خیلی خوب شد کیکم☺️❤️🙏🏻
خداروشکر عزیزم خیلی خوشحالم که موفق شدید عالیه
نمیشه روشعله پخش کن نزاشت رو گاز باشعله کم قرارداد.اگه شعله پخش کن نداریم بایدروی گازبزرگ باشه شعلشو کم کنم یا گاز کوچیک شعلشو کم کنم
سلام بدون شعله پخش کن ممکنه زیر کیک بسوزه و وسطش خام بمونه
ممنوووون عالی بود 😍
قابلتونو نداشت
نوش جان🌷
میشه از کاغذ گلاسه هم استفاده کرد
سلااااام وااای ی مدت گم کرده بودم url سایتو 😆 بی کیک موندیم خواهر ؛ من از این کیک برا کیک تولدم استفاده میکنم امروزم تولد داریم مبخوام بپزم