کیکهای وارونه یا آپساید داون یا برگردان ، نوعی از کیکهای میوه ای هستن که میوه کف قالب کیک چیده میشه ، معمولا با کره و شکر حین پخت کیک کاراملیزه میشه و وقتی کیک رو از قالب درمیاریم دیگه تزئین نمیخواد (آفرین دقیقا همین نکتش توجه منو جلب کرد)

این کیکهارو با خیلی از میوه ها میشه پخت، مثلا سیب،گیلاس،توت فرنگی ، شلیل،آلبالو و …

من خودم علاقه خاصی به شلیل دارم ، درواقع از خدا خیلی ممنونم که ژن مغلوب بی کرکی رو برای هلو قرارداده که شلیل تولید بشه !

مخصوصا شلیل زعفرونی با هارمونی زیبای رنگ پوسته و طعم خوشایندش ،

اوممممممممممممم

این کیک رو من از دستور damndeliscious پختم ،

بافتش به نظرم به اندازه کیکهایی که بعد از پخت تزئین میشن خوشایند نبود و باید با طعم کره یا مارگرین میانه خوبی داشته باشید تا از کیک خوشتون بیاد

اما به عنوان یه تجربه شلیلی خوشگل میشه امتحانش کرد

مواد لازم :

آرد: ۲ پیمانه

شکر:۱ پیمانه+یک سوم پیمانه

باترمیک*:۱ پیمانه

کره : نصف پیمانه (۱۱۵ گرم)

تخم مرغ : ۲ عدد درشت

شلیل : ۴-۵ عدد

بیکینگ پودر: ۱ ق چ

*برای درست کردن باترمیلک کافیه یک ق چ سرکه به هر پیمانه شیر ولرم اضافه کنیم

روش کار:

کره رو نصف میکنیم ، نصفشو میریزیم ته قالب کیکمون و قالب رو میذاریم توی فر ۱۸۰ درجه

بقیه کره رو هم روی سماور یا با مایکروویو ذوب میکنیم و کنار میذاریم

تو مدتی که قالب داره گرم میشه (۵ دقیقه) شلیلهارو از وسط نصف میکنیم و هسته رو قلفتی درمیاریم:

بعدشم به صورت وج های حدودا یک سانتی برش میزنیم:

کف قالب اون یک سوم پیمانه شکری که جدا داشتیم میریزیم و شلیلهارو میچینیم :

بهتره همه کف قالب با یک لایه شلیل پوشیده بشه :

قالب رو کنار میذاریم

بیکینگ پودر و شکر رو  به آرد اضافه میکنیم و ویسک میکنیم :

توی یه ظرف گود ، تخم مرغها رو با وانیل ویسک میکنیم (همزن برقی نمیخواد):

یه مقدار باید بزنیم تا بافتش کف آلود و کرم رنگ بشه:

بعد باترمیلک رو اضافه میکنیم:

و کره ذوب شده رو :

حالا این مخلوط رو به آرد اضافه میکنیم و با ویسک به ملایمت و در یک جهت مخلوط میکنیم :

یک خمیر نیمه جامد و تقریبا سفت بدست میاد:

خمیر رو روی لایه شلیل میریزیم :

و با کاردک سطحشو یکنواخت میکنیم :

قالب راهی فر که گرم شده میشه ، برای حداقل ۴۵ دقیقه

از دقیقه ۴۵ تستش میکنیم ، باید خلال دندون کاملا تمیز دربیاد و بافت روی کیک از حالت خامی درومده باشه ،بخاطر ضخامت لایه شلیل ممکنه بیشتر طول بکشه

موقع پخت حبابهای کره به سطح کیک جوشش و قلیان میکنن ، نگران نشید مدلشه

 داخلش از کره مذاب خبری نیست :

خنک که شد قالب رو برمیگردونیم

کیکمون تزئین شده با شلیلهای کاراملایز شده از کوره درمیاد!

شلیلهاش بدجوری برای ناخنک زدن چشمک میزنه

من که معمولا درحد همین ناخنک زدن از کیکهام میخورم!

اینم برش کیک :

کاملا شلیلی!با یه زرد خورشیدی خوشگل و نور شدید آفتاب

خود خود تابستونه ، از لحظه لحظه هاش لذت ببرید

نوش جان

دسته بندی کیک, کیک و کاپ کیک

14 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. برلیان می‌گه:

    سلام پیوند جون
    اول اینکه دستت درد نکنه باب لینک… منم آدرس سایتتون رو جایگزین آدرس قبلی کردم
    دوم اینکه کیک خوشمزه ای پخنی دستت درد نکنه گلم

    • پیوند می‌گه:

      سلام برلیان جون

      خواهش میکنم،مگه میشه دوستان قدیمی رو لینک نکنم ، همه مزه سایت به پیدا کردن دوستان باسلیقه و هنرمنده ، شما هم مرسی

      خواهش میکنم،جاتون خالی

  2. محب مهدی(عج) می‌گه:

    سلام خانمی.ممنونم بابت لینک.فکر کردم لینکتون کردم ولی گویا یادم رفته بود.ببخش گلی.اون روشی که واسه برگردوندنه آرشیوم گفتید خیلی خوب بود.چند تا از مطالبمو تونستم برگردونم.یک دنیا ممنونم

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم، خواهش میکنم

      ایرادی نداره ، اصلا دقت نکرده بودم منم! خواهش میکنم خانومی

      ایول،خداروشکر که تونستید برگردونید، ان شا الله بقیه ش هم برگرده

  3. مریم.ص می‌گه:

    پختمش.

    مزۀ ملسش(ترش و شیرین) خیلی خوب بود. و شهدی که از گوشه و کنارش جاری بود. خیلی کیک غیر رژیمی ای بود. :) 😉
    من یک ساعت و ربع گذاشتم بپزه شاید. قشنگ دورش برشته و طلایی شد. اما بازم حس خمیری می داد. الآن مموریم پیشم نیست؛ انشاءالله عکسشو فردا می گذارم.

    تو ماه رمضون هم یه کیک ساده درست کردم و وسطش یه لایه آلبالو گذاشتم و توی موادش هم میکس شدۀ آلبالو زدم. کیک صورتی رنگ ترش و خوشمزه ای شد. پف هم کرد، ما بینش هم مثل این حبابهای پف کردن ایجاد شد. ولی بافتش باز مثل این بود.
    همسرم کیک پوک و پُف کرده دوست دارن. یه راهنمایی می کنید اگه قبلاً پختید برام لینکشو بگذارید؟

    ممنونم.

    • پیوند می‌گه:

      واوووووووو!براوووووووووووو!

      دقیقا!
      بله منم به نظرم بافتش خیلی پرفکت نبود،توی رسیپی هم گوشزد کردم این نکته رو … نکته ای که اشاره کردید به جاست

      به به نوش جان، یه کاپ آلبالویی آماده دارم ، امروز نوبت غذای بود وگرنه پست میشد ،نوبت کیک بشه حتما اون اولین کیکیه که پستش میکنم ان شا الله ، بافتش خوب بود اونو امتحان کنید
      بله عزیزم حتما در اسرع وقت ان شا الله …

  4. مریم.ص می‌گه:

    آدم رو تشویق می کنی که هی از غذاهای آموزش داده ات بپزه و برات بفرسته.
    باااور کن. :))

    به مامانم گفتم، زمونۀ از مامان و مادر شوهر غذا یاد گرفتن سر اومده. می گردی و یه معلم خوب (مثل شما) پیدا می کنی و تمام.

    • پیوند می‌گه:

      بــــــــــله! خوب به نیتم پی بردی ! من عاشق اینم که خانومای مدرن به آشپزی و لذت بردن از زندگی روزمره تشویق بشن

      سلام منو به مامان جونتون برسونید ، و ممنون از نظر لطفتون ،من شاگرد همه مامانها هستم

  5. پیتر می‌گه:

    سلام اوا وقتت بخیر و سلامتی و شاد کامی
    همین الان این کیکو خوردم که بهاری خانوم درست کرده بود خیلی خوشمزه شده بود دستت درد نکنه بابت اموزشش
    یه کیک سنگین بود که حسابی ادمو سیر میکنه و هم دسره هم یه وعده غذایی

    • پیوند می‌گه:

      سلام شادوماد ، خوبی داداش پیتر؟ آبجی گلم خوبه؟
      ممنونم،وقت شما هم بخیر، ایامتون پر از کیکهای شیرین !
      به به نوش جونتون،دستپخت آبجیم که عالیه ، خواهش میکنم قابلی نداشت
      بله دیگه ،مخصوصا وقتی آبجی بهارم بپزه انقدر خوشمزه میشه که ازش نمیشه گذشت

  6. نسیم می‌گه:

    در زمان دوری از تکنولوژی از همسرم خواسته بودم دستور پخت این کیک رو برام پرینت گرفت و آورد و پختمش و خیلی هم خوب شد… بافت کیک من خوب پف کرد عکسش رو هم بعد برات میذارم
    تو منو نداشتی ولی من تو رو داشتم پیوند عزیزم

    • پیوند می‌گه:

      دوری از تکنولوژی؟ وای من اصلا نمیتونم ! رو سر مریض هم تبلت دستمه! یعنی هرمریضی میبینم یه سرچ میزنم ببینم uptodate واسش چی گفته

      آخجوووووووووووووووون چه خوب ،حتما بذار کلی ذوق کنم ،نوش جونتون ،دستپخت نسیم خانوم حرف نداره

      تو که بدجنس نبودی هق هق ،آخه چرا؟!!!!

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول