گراتن که این روزها خوردنش در همه دنیا مرسومه ، از آشپزی فرانسوی برخاسته ، این غذا با مواد مختلفی پخته میشه مثلا گراتن اسفناج ،بادمجون،قارچ و … و اصل مشترک همشون اینه که در ظرفهای کم عمق پخته میشن و لایه میانی اونها سس سفید و پنیر داره و لایه رویی هم حسابی برشته میشه . این گراتنی که امروز میخوام یاد بدم خیلی خوشمزست ،من به روش هانی شف عزیز با کمی تغییر پختمش

مواد لازم:

برای ظرف ۲۰*۲۵ سانتی

اسفناج : نیم کیلو

سیب زمینی متوسط : ۳ عدد

سس بشامل(سفید) : یک بسته یا یکبار از این دستور

پنیر موتزارلا : ۲۰۰ گرم

پنیر گودا : ۲-۳ ورقه

سیر : ۲ حبه

روش کار:

اسفناج رو میشوییم و داخل قابلمه میذاریم چند دقیقه بپزه ، اگه ساقه ها زیاده یک ته استکان آب هم اضافه کنید و با شعله خیلی کم و در بسته بذارید بخارپز بشه

فر رو روی ۱۸۰ c روشن میکنیم گرم بشه

سس بشامل رو طبق دستور آماده میکنیم،سیر رو ریز خرد میکنیم و به سس بشامل اضافه میکنیم

برای سیب زمینی دو راه داریم ،اونو بپزیم یا خام استفاده کنیم ،من ترجیح میدم سیب زمینی رو قبل از استفاده بپزم که بعدا تو فر خام نمونه ،سیب زمینی رو کمی سفت تر از پختن معمولی برداشتم

سیب زمینی رو پوست میگیریم و برشهای حلقه ای ۵-۶ میلی متری میزنیم و یک لایه کف ظرف پیرکس یا سرامیکی که تحمل فر رو داشته باشه میچینیم :

یک لایه نازک پنیر موتزارلا میپاشیم روی سیب زمینی،اگه ذائقه شما نمک زیاد رو میپسنده کمی نمک بپاشید روی سیب زمینی :

یک لایه نازک  هم سس بشامل :

(اگه این لایه رو زیادی ضخیم بگیریم بعدا غذامون موقع کشیدن از هم باز میشه)

حالا نصف اسفناج رو روی سس پخش میکنیم :

باز هم پنیر و سس بشامل :

با بقیه سیب زمینی و اسفناج هم یک لایه دیگه میچینیم و همین کار رو تکرار میکنیم

لایه آخر روی اسفناج یک لایه درست و حسابی سس بشامل میریزیم :

بعد یک لایه درست و حسابی پنیر موتزارلا و آخر هم پنیر گودا رو ریز ریز برش میزنیم و روی غذا پخش میکنیم :

این پنیر گودا درسته که از نظر مقدار ناچیزه اما خیلی توی طعم غذا موثره :

ظرف راهی فر گرم شده میشه ، با دمای ۱۸۰ درجه ، به مدت ۳۵ دقیقه

اگه سیب زمینی خام استفاده کردید این مرحله تا یکساعت هم طول میکشه

روی ظرف معمولا احتیاج به گریل شدن نداره و در حین پخت خودش طلایی میشه :

من از یه پیاز نیلوفری و فلفل و اسفناج برای تزئین سریعش استفاده کردم :

اینم نمای کلیش :

 غذای خوشمزمون حاضره

وقتی کمی غذا خنک شد ،اونو برش بزنید و میل کنید

خیلی از سیب زمینی و اسفناج خالی خوشمزه تره ،امتحانش کنید

نوش جان

دسته بندی غذاهای فرنگی

10 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. ناشناس می‌گه:

    به به عالی

  2. منا می‌گه:

    عــــــــــــااااااالی
    خیلی خوش سلیقه ایی
    خیلی زیاد

  3. مهلا می‌گه:

    معلومه خیلی خوشمزه است.ممنونم

  4. نسیم می‌گه:

    سلام پیوند جان
    منم این رو از رو وب هانی شف درست میکردم
    یه بار یکی اومد پیشم از این براش کشیدم وقتی خورد گفت سبزیش یه کم شیرینه بیا به جاش گشنیز بریز
    گفتم بعد اسمش همین گراتن اسفناج باشه دیگه… ها؟
    گفت آره حالا چه فرقی میکنه با گشنیز خوشمزه تر میشه
    یه خانم سی و خورده ای ساله بود ها خیلی هم جدی اظهار نظر میکرد و به کار من ایراد میگرفت
    به نظر من همه چی با پنیر پیتزا و گودا و سس بشامل خوشمزه میشه
    به به
    یکی ام نیست از این چیزا درست کنه ما بریم حاضر آماده شو بخوریم

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم ، به به ، خیلی هم عالی ، نوش جان

      شیرین؟! شیرین نبود که ! چقدر بعضیا باحالن ، من هیچی ندارم بگم ، کلی با خاطره ت شادمون کردی خدا خیرت بده ، گراتن اسفناج بدون اسفناج !!!

      آره موافقم مخصوصا با پنیر گودا ، یبار خیلی سال پیش ها خالم یه مرغ پخته بود ما تا مچ دستمونو باهاش خوردیم ،آخر غذا گفت من توی مرغم موقع پخت چندتا ورق پنیر گودا ریختم ، اگه نمیگفت اصلا مشخص نبود چون پنیره کامل ذوب شده بود توی سس مرغ ، آی خوشمزه بوداااااااا ….
      با این یکی هم صد درصد موافقم ، خیلی حال میده …..

  5. منا می‌گه:

    سلام
    صبح بخیر

    میشه خواهش کنم طرز تهیه ی یه جوجه چینی خوشمزه با سس و همه چیشو بزاری؟

    خیلی ممنون میشماااااااااا

    • پیوند می‌گه:

      سلام عزیزم، صبح زیبای آبانی شما هم بخیر

      اگه فرصت کنم و این مدلو موقع پختن عکاسی کنم حتما حتما میذارمش عزیزم

      امیدوارم که فرصت بشه و شرمندتون نشم …

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول