امروز میخوام یه نون راحت و ساده رو بهتون یاد بدم که تو ساخت خیلی غذاها و لقمه ها استفاده میشه :
نان ترتیا ،در اصل یه نون خونگی مکزیکیه که در حال حاضر خوردنش با غذاهای مختلفی (که به زودی یاد میدم ) تو دنیا رایجه
بریم سراغ پختنش که لازمش داریم ….
خمیرش خیلی راحت و خوش قلقه و به راحتی میشه باهاش کار کرد
پخت این نون منو یاد نون درست کردنهای بچگی برای کاردستی مدرسه انداخت که با آرد و آب و نمک روی ماهیتابه یه قرص نون کوچولو درست میکردیم … شمام ازین کارا میکردین آیا ؟!
بریم سراغ پخت این نون و یادآوری خاطره ها
مواد لازم (برای ۸ نان ):
آرد : یک و نیم پیمانه
روغن مایع : یک ششم پیمانه
بیکینگ پودر : نصف ق چ
نمک : نصف ق چ
آب گرم : نصف پیمانه
روش کار :
نمک و بیکینگ پودر رو با آرد حسابی مخلوط میکنیم :
روغن رو به آب اضافه میکنیم :
و میریزیمش روی مخلوط آردی :
با چنگال بزرگ مخلوطش میکنیم و ورزش میدیم تا وقتی که از کناره های ظرف کنده بشه :
همونطور که گفتم خوش قلقه و وقتی بهش دست میزنیم به دستمون نمیچسبه :
میذاریم ۱۵ دقیقه استراحت کنه بعد به هشت قسمت تقسیمش میکنیم :
(کافیه خمیر رو نصف کنیم ، نصفش رو نصف کنیم و باز نصف کنیم )
حالا سطح کار رو آرد میپاشیم و با وردنه یا دست گلوله های خمیر رو به صورت دایره هایی به قطر ۱۵-۱۷ سانت باز میکنیم :
بهتره دقت کنیم گرد باشه :
نازکیش به حدیه که میشه انگشت رو تقریبا ازون طرفش دید :
حالا یه تابه روی (یا ساج، یا مثل من دیگچه !) رو میذاریم داغ بشه و خمیر رو میذاریم روش ،
خیلی سریع خمیر حالت پخته به خودش میگیره :
نیازی به برشته شدن نداره ، همینکه چندتا نقطه قهوه ای روشن روش بیفته کافیه :
هر نون که حاضر میشه توی پارچه آشپزخونه میپیچیمش :
به این ترتیب ترتیا های ما حاضره :
بفرمایید ترتیای داغ ، نوش جان
پ.ن : میتونید توی کیسه فریزر داخل یخچال نگهش دارید ، لازمش داریم ، به زودی …