بازم این ژن ِ “نذار هیچی هدر بره ” من کار دستم داد و نشستم شونصد صفحه وب رو گشتم دنبال یه غذا با “کلم پیچ” که ” کلم پلو” نباشه

در واقع دلم میخواست این کلم هارو مصرف کنم و درعین حال انقدر ادویه بهش بزنم که اصلا بوی کلم نده

خب مشخصه برای ادویه باید سراغ کی رفت  هندی ها

اینم یه غذای هندی با کلم :

کَبیج ماسالا

درباره این غذا بگم که : گرام ماسالا ، از ادویه های ترکیبی مخصوص هندی هاست که تو بازار ما هم پیدا میشه

هندی ها عادت دارن برای هر وعده چندین نوع غذای سبک گیاهی درکنار غذای اصلیشون میذارن

مثلا انواع سبزیجات تفت داده با گرام ماسالا ، که اسمش میشه اسم اون سبزی + ماسالا

قبلا چانا ماسالا رو یادتون دادم که ترکیب نخود با این ادویه ست

امروزم میریم سراغ کبیج ماسالا  که من در کنار تن ماهی سرو کردم :

مواد لازم :

کلم پیچ : ۶ پیمانه

هویج : یک عدد

نخود فرنگی یخ زده (یا کنسرو): ۲ پیمانه

گوجه فرنگی : ۳-۴ عدد

پیاز : ۱ متوسط

فلفل تند (تازه یا خشک): ۱-۲ عدد

گرام ماسالا : ۱ ق غ *

پودر زنجبیل : ۱ ق چ

زردچوبه: ۲ ق چ

تخم گشنیز : ۱ ق چ

پودر سیر : ۱ ق چ

نمک

(این مقدار پودر گرام ماسالا و فلفل واقعا زیاده ، غذای من خیلی خیلی خیلی تند بود، شما همون ۱ غ چ استفاده کنید )

روش کار :

نخود فرنگی رو با یک پیمانه آب و یک ق چ جوش شیرین میذاریم بپزه :

گوجه فرنگی رو پوره میکنیم :

پیاز رو خرد میکنیم :

کلم رو هم مکعب های ۲ سانتی خرد میکنیم ، هویجم رنده میکنیم (اینجا من خسته شدم عکس نگرفتم )

همه چیز حاضر کنار دستمونه :

به به 

هروقت نخود پخت (له نشه) اونم آبکش میکنیم و میذاریم کنار دستمون و میریم سراغ ماهیتابه بزرگ

داخلش کمی روغن میریزیم داغ بشه و پیاز رو اضافه میکنیم :

یه تفت کوچولو میدیم ابش جمع بشه ، شعله رو کم میکنیم و ادویه ها به جز گرام رو به روغن اضافه میکنیم تا عطرشون آزاد بشه :

حالا پوره گوجه :

و هویج رنده شده رو اضافه میکنیم :

اینجا شعله رو دوباره زیاد میکنیم و تفت میدیم تا آب گوجه جمع و هویج نرم بشه ،

بعد گرام ماسالا رو اضافه میکنیم :

بازم میگم ، یک قاشق غ که تو عکس میبینید و من طبق رسیپی اصلی استفاده کردم خیلی زیاد بود ، شما طبق ذائقتون کمش کنید

حالا نوبت کلمه :

کلم رو که ریختیم با مخلوط زیریریش همش میزنیم تا وقتی آب کلم تبخیر و کلم سبک بشه ،

بعدش نخود فرنگی رو به مخلوط اضافه میکنیم و هم میزنیم :

بعد پودر سیر و نمک به اندازه دلخواهمون اضافه میکنیم :

حالا برای  ۳-۵ دقیقه در ماهیتابه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم تا کلم به اندازه دلخواهمون نرم بشه :

بعدشم توی ظرف مورد نظرمون میکشیم

چون خیلی تند بود من با نون سرو نکردم ، بلکه در کنار تن ماهی گذاشتم که با پلو بخوریم:

با هویج و نخود فرنگی هم تزئینش کردم :

تندی خورون خوش بگذره 

2 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. نسیم می‌گه:

    سلام پیوند جون
    خانم من این غذا رو هم دیروز درست کردم
    گرام ماسالا رو به همون اندازه که گفتی ریختم چون دوست داشتم طعم ادویه اش زیاد باشه ولی فلفل تند رو نصف ریختن نصف یه فلفل
    خیلی خوب شد خیلی تند هم نشد تازه یه دونه فلفل هم جا داشت بریزم
    خواستم بدونی گرام ماسالا رو میشه کم نکرد
    خوش طعم بود … بدون کنسرو ماهی خوردیم … البته من خالی خوردمش
    ممنونم از تو
    مارک گرام ماسالای منم همین مارک توست

    • پیوند می‌گه:

      سلام نسیم عزیزم

      نوش جونتون خانم ،

      جدی تند نبود واستون؟! او مای گاد!

      خوشحالم که خوشت اومده ،و مرسی که بهم میگی وقتی غذایی رو میپزی، اگه تونستی عکسشونم بذار

      گرام ماسالا رو با چندتا رسیپی بلدم ،قصد داشتم قبل از ادویه بهارات ،دستور گرام ماسالا رو بذارم ، اما دیدم فعلا بهارات کاربردی تره

      اینم انشالله با مراحلش واستون میعکسم و میذارم گلم

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول