یادمه دبستانی که بودم یه دوست تپلی مهربون داشتم به اسم “مونا” ،

ظهر که میشد تا دم خونشون که دو کوچه پایینتر از مدرسه بود میدوید تا از مادرش بپرسه نهار کشک بادمجون دارن یا نه !

وقتی که داشتن نمیدونید چقدر بامزه خوشحالی میکرد ، کاش قیافشو میدیدین …

الان سالهاست که خونه مونا اینا اونجا نیست ، اما هربار اسم کشک بادمجون میاد من یاد مونا میفتم، یاد اینکه با اون هیکل تپلی و کوتاهش ، خواهر کوچیکشو از خوشحالی بغل میکرد و میپرید هوا!

خود کشک بادمجونو همه بلدید ، منم یه روش خوشمزه رو اینجا توضیح دادم برای اونایی که نمیدونن ،

بعد میریم سراغ پختن نون برای کشک بادمجون لقمه ای

با کمال افتخار میگم که این روش رو یک خانوم دکتر (دکترآشپز،تکتم عزیز) برای سرو کشک بادمجون ابداع کرده ، اونوقت هی بگید دکترا آشپزی نمیکنن

مواد لازم :

آرد سفید : ۳ پیمانه (مهمه،آرد حتما آرد قنادی سفید باشه )

ماست یا شیر خشک :۳ ق غ

خمیر مایه: ۱ ق غ

بیکینگ پودر: ۱ ق م

شکر: ۱ ق م

نمک: نصف ق چ

روغن زیتون: ۳ ق غ

آب: سه چهارم پیمانه

روش کار:

خمیر مایه و شکر رو با هم میریزیم داخل لیوان بزرگ محتوی آب ولرم:

خمیر مایه رو کنار میذاریم پنج دقیقه تا عمل بیاد،

بیکینگ پودر رو با آرد مخلوط میکنیم(اگه شیرخشک استفاده کردیم هم اینجا با آرد مخلوط میشه):

حالا مخلوط آب و خمیر مایه رو با روغن به آرد اضافه میکنیم:

و در صورتیکه به جای شیر خشک از ماست استفاده کردیم، اینجا ماست رو اضافه میکنیم:

به خاطر ماست خمیر کمی آرد بیشتری میخواد، کمی آرد اضافه میکنیم تا خمیر تقریبا به دست نچسبه :

بعد خمیر رو گلوله میکنیم و روشو میپوشونیم یکساعت دمای اتاق استراحت کنه :

خمیر استراحت کرده رو با آرد ورز میدیم تا اصلا نچسبه :

بعد با وردنه باز میکنیم و با قالب کتلت ۱۴ سانتی(یا لیوان یا هرچی اون اندازه ای دم دسته) قالب میزنیم ، من به شکل گل زدم:

خمیر رو داخل قالب مافین میذاریمو با چنگال کفشو آبکش میکنیم که بعدا پف نکنه:

راهی فر میشه برای حدود ۱۰-۱۵ دقیقه، همینکه لبه گل یه ذره طلایی بشه بسه ،نمیخواد صبر کنیم روی گل تغییر رنگ بده  چون میسوزه

وقتی زیرش کاملا طلای شده روش هنوز تغییر رنگ نداده:

خنک که بشه راحت از قالب جدا میشه

به روشی که بالا گفتم کشک بادمجون خوشمزه رو حاضر میکنیم و روی نونها سرو و تزئین میکنیم

لقمه های خوشگلمون حاضرن:

بفرمائید،نوش جان

22 نظر برای این مطلب تاکنون

  1. نسیم می‌گه:

    به به چه سایت خوشگلی
    چه خوشمزه
    چه خوشرنگ
    چقدر شیک
    به به
    پیوند عزیزم
    خسته نباشی
    کلی تو دلم دعا کردم سورپرایزی که در نظر داری درست کردن یه سایت باشه
    غذاها، دسرها، نوشیدنیهاو هرچیزی که تو درست میکنی اونقدر خوبه و اونقدر دستور العمل هایی که میذاری کم دردسره که خیلی حیف بود تعداد کمی ازش استفاده کنن
    مبارک خودت و ما باشه عزیزم
    و چقدر خوبه که تو واقعا عاشق این کار هستی
    و من خیلی خیلی از وبلاگت استفاده کردم و مطمئنا این سایت هم پاتق منی خواهد شد که مثل تو عاشق آشپزی هستم

    • پیوند می‌گه:

      چشمات خوشگله، خیلی بهت مدیونم وگرنه خیلی طول میکشید این سایت مطالبش جمع بشه، ممنونم

      مرسی گلم ،سلامت باشی ، باورکن به شوق انرژی مثبتهای شما دوستای گلم الان بعد از ۳۲ ساعت کشیک نشستم پای پی سی و دارم پیامهاتونو جواب میدم
      امیدوارم هرروز موفق تر باشی و از تک تک لحظات زندگیت بی نهایت لذت ببری
      به حضورتون افتخار میکنم

  2. مریم.ص می‌گه:

    سلام دوست من.
    من مخاطبت تو بلاگفا بودم. اتفاقاً برای اینکه وبلاگت آپدیت نمی شد خیلی ناراحت بودم.
    خداروشکر که اینجا رو بنا نهادی.
    چندتا از دستپختهات رو پختم و خیلی هم خوب شده. ازجمله کیک پرتقالی.
    برات آرزوی موفقیت می کنم و خوشحالم که یه فکر اساسی برای کارهات انجام دادی. همیشه دنبالت می کنم. حالا شاید نظر نگذارم.

    • پیوند می‌گه:

      سلام مریم عزیز
      از اعلام حضورت ممنونم مخاطب خاموش عزیز .

      بله واقعا خداروشکر،لطف خدا بود تونستم پستهارو دوباره جمع کنم …
      چقدر عالی،امیدوارم همیشه از رسیپی های من لذت ببری خانومی، خوشحال میشم عکس هنرمندیاتو ببینم

      ممنونم،منم از خدا برای شما سعادت و سلامتی و موفقیت همه جانبه میخوام ، به حضورتون افتخار میکنم

  3. avachef می‌گه:

    سلام عزیزم حالت چطوره خوبی؟؟ خداروشکر که هستی و دلسرد نشدی واقعا خاک… بلاگفا که انقدر به کاربراش بی تعهده..باورکن من انقدی که حرص تورو خوردم تواین چن ماه واسه وبلاگ خودم عین خیالمم نبود ..ولی تو فعال بودی واقعا این حقت نبود…ببخش پرچونگی کردم موفق باشی..راستی اصلنم کشک بادمجونتو دوس نداشتم اخه چرا ابغوره نداشتش:)

    • پیوند می‌گه:

      سلام آوایی :قلب:
      مرسی خوبم، تو چطوری خانومی؟ پسرای گلت خوبن؟ (یدونه داشتی؟ دوتا؟ نمیدونم!) دیگه چیکار میشه کرد ، نمیتونستم بذارم تلاش دوسالم نیست و نابود بشه …. دمت گرم ، منم حرص خوردم ؛خیلی …. بذار هیچی نگم ، به قول دوستم ملعون ابن ملعونه طرف

      خیلی هم خوشحال شدم ، همیشه شیرین زبونی

      اونی که آبغوره داره نازخاتونه ، کشک خودش ترشه خب ، من اینجوری دوس دارم ، زیـــــــــاد

  4. سلام پیوند جون خوشحالم که سایت درست کردی واقعا کار های عالیت ارزشش را داشت که در یک سایت بره سایتت هم خیلی زیباست مبارک باشه مثل همیشه عالیه منم عاشق کشک بادمجون هستم آسونم هست با نون های عالی که یاد دادید دیگه فوق العاده میشه ممنونم از دستورات عالیتون

    موفق باشید و سلامت خانمی هنرمند
    نوش جااانتان
    طاعاتتون قبول حق۰

    • پیوند می‌گه:

      سلام خانوم :قلب: احوال شما؟

      ممنونم نظر لطفته ، به به پس جاتون خالی بوده ، نونها خیلی خوشگلن اما خب من با نون سنگک خیلی خیلی بیشتر میپسندم !

      قابل شمارو نداشت
      دخمرای گلتم ببوس

      ممنون ، از شما هم قبول باشه ، انشالله دست پر و حاجت روا از این ماه مبارک خارج بشید

  5. تکتم می‌گه:

    سلام ممنون گلم
    یه چیز بگم بیشتر تعجب کنی: پیراشکی گل رز و پیتزا گل صدپر رو سرچ کن. تمام وب عکسهای منو دستور منو به اسم خودشون گذاشتن!!!! اون دوتا غذا هم ابداعی منه!

    • پیوند می‌گه:

      سلام تکتم جونم

      منم از شما ممنونم برای دستور عالیت

      جای تعجب نداره ، از آدمهای با استعداد هرکاری ساختست ، به قول یه استادی میگفت :استعدادهای درخشان توی همه چیز برتر هستن
      واقعا عالیه ، امیدوارم همیشه ازین خلاقیتهای زیبا از شما ببینیم و لذت ببریم

      خیلی نامردن، متاسفم براشون ….

  6. خاله می‌گه:

    به به بانوووووییی بوش تا اینجا رسید .ایول خانم دکتر کدبانو . خیییلی خوشگله و حتما مثل همیشه خوشمزه .

    • پیوند می‌گه:

      وایییییییی خاله گلی ، سلااااااااام

      آره دیگه به کمک شما تا انگلیس رسوندمش،باید یه فامیل فضانورد پیداکنم بدم کره ماه هم ببره کشک بادمجون خوشمزرو

      جات خالی بود،هوارتا ،

      فدامدا، مرسی از اینکه همیشه انرژی مثبتی خاله جونم

  7. مریم.ص می‌گه:

    یه جا دستور یه نون دیدم که ظاهرش و کاربردش همین بود ولی با روش ساده تر:
    با همین قالبها خمیر یوفکارو قالب زده بود و گذاشته بود پشت قالبهای مافین چرب شده.

    آخرش می شد یه ظرف نازک برای دسرهای غلیظ. ماست و خیار غلیظ و کشک بادمجون و میرزا قاسمی.

    • پیوند می‌گه:

      آره با خمیر یوفکا ،با خمیر جادویی، با خمیر تارت ، هزاران راه هست برای خوردن این کشک بادمجون محبوب

      ممنونم که تجربه خوبتونو مطرح کردید ، دقیقا همینطوره ،یه ظرف خوشگل با لبه های نامنظم و شیک

      هزاران ایده دارم برای اجرا ، تا ببینم وقت و عمرم کفاف میده یا نه !

  8. هلن می‌گه:

    مرسی پیوند جون عالی بود گلم

  9. آموزش آشپزی می‌گه:

    خیلی ممنون اطلاعات خوبی بود

  10. سمیرا می‌گه:

    سلام من با این روش درست کردم عالی و خوشمزه و بی نقص ممنون از دستور خوب و کاملتون…

insta teleg

گالری

  • آلبوم هنرهای دوستان
  • منوی نوروز
  • آلبوم سایت
  • معرفی سایت / سوالات متداول